Setari Campanii Google Ads

1 Comment

Setari Campanie Google Ads – Publicitate Google Ads

Setare Cont google Ads – Agentie PPC Google Ads 0725 763 311

Prezentare generală a programului : setari campanii AdWords

Indiferent de bugetul pe care îl puteţi aloca şi de timpul de care dispuneţi, puteţi să atrageţi clienţi noi şi să vă dezvoltaţi afacerea utilizând programul Google de publicitate online. AdWords vă permite să alegeţi destinaţiile în care să apară anunţul dvs., să setaţi un buget care să vă convină (nu există cheltuieli minime impuse) şi să măsuraţi cu uşurinţă impactul anunţului dvs.

Ajungeţi la utilizatori exact atunci când aceştia caută pe internet produsele sau serviciile dvs. Anunţul dvs. poate apărea pe Google şi pe site-urile web partenere ale acestuia. În cazul lictării cost-pe-clic, sunteţi taxat numai atunci când un utilizator face clic pe anunţul dvs.

Description: Unde apar anunţurile dvs.

Avantajele publicităţii cu Google

Există câteva elemente importante care diferenţiază AdWords de alte tipuri de publicitate. Cu ajutorul programului AdWords, puteţi să:

 • Ajungeţi la utilizatori exact în momentul în care aceştia caută ceea ce dvs. oferiţi
  • anunţul dvs. este afişat unor utilizatori care caută deja produsele şi serviciile pe care dvs. le oferiţi. Prin urmare, este foarte probabil ca aceştia să efectueze acţiunile pe care le doriţi.
  • puteţi alege destinaţiile în care să apară anunţurile dvs.- atât site-urile web particulare, cât şi zonele geografice de care sunteţi interesat (state, oraşe sau chiar cartiere);
  • cu AdWords puteţi ajunge la 80% dintre utilizatorii de internet din Statele Unite ale Americii. Trebuie să recunoaştem că este un public uriaş.

Exemplu

Să presupunem că deţineţi o patiserie în Constanţa. Configuraţi anunţul astfel încât acesta să apară numai pentru clienţii din această locaţie. În acest fel, atunci când un utilizator care locuieşte sau care se află în vacanţă în acest oraş caută pe Google „brioşe cu afine în Constanţa”, acesta ar putea vedea anunţul dvs. şi ar putea face clic pe acesta pentru a ajunge la pagina web a patiseriei dvs.

 • Controlaţi bugetul
  • în cazul licitării cost-pe-clic, sunteţi taxat numai atunci când un utilizator face clic pe anunţul dvs., nu dacă acesta este afişat. Aveţi la dispoziţie mai multe opţiuni de licitare dintre care puteţi alege.
  • dvs. decideţi suma pe care o cheltuiţi lunar şi nu veţi fi niciodată taxat peste respectiva sumă;
  • nu există cheltuieli minime impuse.
 • Aflaţi exact ce anume funcţionează în anunţul dvs. şi îmbunătăţiţi-l pornind de la aceste elemente.
  • vedeţi un raport care detaliază performanţa anunţului dvs.: numărul clienţilor noi care au ajuns în pagina web a firmei dvs. pornind de la anunţ, locaţiile din care provin aceştia, precum şi alte informaţii;
  • utilizaţi instrumentele AdWords pentru a modifica şi îmbunătăţi anunţul şi măriţi numărul clienţilor potenţiali care ajung la firma dvs.

Este un program uşor de învăţat şi pe care îl puteţi întrerupe sau opri cu uşurinţă. Fără obligaţii.

Modul de funcţionare a programului AdWords

Acum, după ce aţi citit prezentarea generală a programului AdWords şi înţelegeţi cum vă poate ajuta programul de publicitate oferit de Google să vă creşteţi afacerea, haideţi să analizăm câteva concepte importante AdWords. Pentru a înţelege cum funcţionează AdWords, este important să vă familiarizaţi cu câteva elemente cheie. Printre acestea se numără cuvintele cheie, destinaţiile de plasare, Clasarea anunţului, sumele licitate şi Scorul de calitate.

Cum declanşează cuvintele cheie afişarea anunţului

Cuvintele cheie sunt cuvinte sau expresii pe care le alegeţi dvs. şi care pot declanşa afişarea anunţurilor în Reţeaua de căutare şi pe alte site-uri. De exemplu, dacă livraţi flori proaspete, puteţi utiliza „livrare flori proaspete” drept cuvânt cheie în campania dvs. AdWords. Atunci când un utilizator caută pe Google după expresia „livrare flori proaspete” sau un termen similar, anunţul dvs. poate apărea în dreptul rezultatelor căutării Google. De asemenea, anunţul dvs. poate apărea şi pe alte site-uri din Reţeaua Google care au legătură cu livrarea de flori proaspete.

Sfat

În cazul în care creaţi o listă de cuvinte cheie relevante pentru produsul sau serviciul dvs. şi vă asiguraţi că acestea sunt precise, nu generale (de exemplu, „livrare flori proaspete”, în loc de „flori”), în mod normal, veţi putea afişa anunţul dvs. utilizatorilor cei mai interesaţi de produsul sau serviciul dvs. Acest lucru îmbunătăţeşte performanţele anunţului şi vă permite să câştigaţi mai mult din publicitate.

Destinaţii de plasare: publicitatea pe site-uri non-căutare

Cuvintele cheie pot declanşa afişarea anunţurilor dvs. în dreptul rezultatelor căutării pe Google sau pe alte site-uri de căutare. Însă cuvintele cheie pot declanşa, de asemenea, afişarea anunţurilor pe alte site-uri de pe internet. Printre acestea se numără proprietăţile Google, cum ar fi YouTube, şi site-uri partenere, ca de exemplu, NYTimes.com sau Families.com. Numim aceste locaţii „destinaţii de plasare”. O destinaţie de plasare poate consta într-un site integral sau numai într-o anumită parte a unui site. Toate aceste site-uri fac parte din ceea ce numim Reţeaua de display.

Google poate să stabilească în mod automat locaţiile în care apar anunţurile dvs., prin corelarea cuvintelor dvs. cheie cu site-urile din Reţeaua de display. Sau, dacă doriţi să deţineţi un control mai strict asupra locaţiilor unde apar anunţurile dvs., puteţi alege manual anumite destinaţii de plasare. Puteţi stabili pentru fiecare sumele licitate şi puteţi alege site-urile în care pot apărea anunţurile dvs.

Clasarea anunţului: cum stabileşte Google anunţurile care vor apărea şi poziţiile acestora

Să presupunem acum că mai mulţi agenţi de publicitate folosesc acelaşi cuvânt cheie pentru a afişa anunţul sau doresc ca anunţurile lor să apară pe aceleaşi site-uri. Cum stabileşte Google care dintre aceste anunţuri vor apărea şi în ce ordine? Acest lucru se face automat, pe baza a ceea ce numim Clasarea anunţului.

Clasarea anunţului se bazează pe o combinaţie a sumei licitate (valoarea pe care sunteţi dispus să o plătiţi) şi a Scorului de calitate (un identificator al calităţii anunţurilor, cuvintelor cheie şi site-ului). În funcţie de locul unde se afişează anunţul şi tipul de direcţionare utilizat, formula pentru Clasarea anunţului poate varia uşor, dar va lua întotdeauna în calcul suma licitată şi Scorul de calitate.

Vom intra mai jos în mai multe detalii privind Scorul de calitate, însă cel mai important lucru pe care trebuie să-l reţineţi este că relevanţa şi calitatea cuvintelor cheie, a paginilor de destinaţie şi a anunţului dvs. sunt la fel de importante pentru clasarea anunţului, ca şi suma pe care doriţi să o cheltuiţi.

Agentie PPC Google Ads 0725 763 311

Iată câteva aspecte cu privire la Scorul de calitate

Suma licitată şi Scorul de calitate pot funcţiona puţin diferit în tipuri diferite de campanii. Iată câteva exemple care vă vor ajuta să înţelegeţi acest lucru.

În cazul unui anunţ direcţionat în funcţie de cuvinte cheie pe Google şi pe site-urile de căutare partenere, suma licitată de dvs. va fi suma licitată cost-pe-clic maximă – suma maximă pe care doriţi să o plătiţi pentru fiecare clic pe anunţul dvs. Scorul de calitate se bazează pe relevanţa cuvintelor cheie, pe calitatea paginii de destinaţie, pe rata de clic (CTR) a anunţului, ajustată pentru poziţia sa în pagină, şi pe alţi câţiva factori.

În cazul unui anunţ direcţionat către o destinaţie de plasare din Reţeaua de display utilizându-se licitarea cost-pe-mia de afişări (CPM), Scorul de calitate se bazează, pur şi simplu, pe calitatea paginii de destinaţie.

Există mai multe variante, însă temele generale sunt aceleaşi.

Cât plătiţi până la urmă

Veţi plăti întotdeauna cea mai mică sumă pentru cea mai bună poziţie pe care o puteţi obţine pe baza Scorului de calitate şi a sumei licitate. Pentru a afla această sumă, Google analizează Clasarea anunţului situat pe poziţia următoare (de exemplu, pentru anunţurile care apar într-o pagină din Reţeaua de căutare Google, aceasta ar fi poziţia imediat inferioară poziţiei anunţului dvs.) şi vă taxează numai cu cea mai mică sumă licitată care ar fi depăşit Clasarea anunţuri dvs., rotunjind până la cea mai apropiată valoare. Astfel, indiferent de suma licitată de dvs., veţi plăti numai suma minimă necesară pentru a depăşi agentul de publicitate din poziţia imediat inferioară.

Cum se calculează costurile în programul AdWords

Google AdWords vă oferă control asupra costurilor publicitare. Nu trebuie să cheltuiți o anumită sumă minimă. Setați un buget zilnic mediu și alegeți modul în care îl veți cheltui. Accesați contul dvs., la adresa https://adwords.google.ro, pentru a consulta oricând rapoarte complete referitoare la costurile publicitare și la istoricul facturilor.

De fiecare dată când un utilizator efectuează căutări pe Google, AdWords desfășoară o licitație pentru a stabili anunțurile de afișat pentru rezultatele căutării, precum și clasarea acestor anunțuri în pagină. Pentru a include anunțurile proprii în această licitație, trebuie să decideți, mai întâi, pentru ce tip de acțiune a consumatorilor doriți să plătiţi. De exemplu, puteți alege să plătiți pentru următoarele acțiuni:

Description: https://storage.googleapis.com/support-kms-prod/SNP_B1A7CFADCE12CF9CD6134F14DDB9F21321D8_3147600_en_v3Numărul de afișări ale anunțului dvs.

Aceasta poartă numele de sumă licitată cost-pe-mia de afișări (CPM). Recomandăm metoda de licitare CPM dacă doriți să sporiți gradul de cunoaștere a mărcii. Rețineți că licitarea CPM este disponibilă numai pentru campaniile din Rețeaua de display.

Description: https://storage.googleapis.com/support-kms-prod/SNP_8C4922EDFE90DF0EB5A70B2D8B81E367CB15_3147543_en_v3

De fiecare dată când unul dintre anunțurile dvs. înregistrează un clic.

Aceasta poartă numele de sumă licitată cost-pe-clic (CPC). Recomandăm metoda de licitare CPC dacă doriți să generați trafic spre site.

Description: https://storage.googleapis.com/support-kms-prod/SNP_2C383E86EBFCE887F83DCE310AEF54A1A19B_3147602_ro_v1

De fiecare dată când utilizatorii efectuează o anumită acțiune pe site după ce dau clic pe unul dintre anunțurile dvs.

Aceasta poartă numele de sumă licitată cost-pe-achiziție (CPA). Recomandăm metoda de licitare CPA pentru agenții de publicitate AdWords cu experiență care sunt interesați de conversii, cum ar fi achiziții sau înscrieri.

Acestea poartă numele de opțiuni de licitare. Cei mai mulți dintre agenții de publicitate care încep lucrul cu AdWords utilizează opțiunea de bază de licitare CPC, ceea ce înseamnă că acumulează costuri pe baza numărului de clicuri pe care le înregistrează anunțurile acestora.

Acestea poartă numele de opțiuni de licitare. Cei mai mulți dintre agenții de publicitate care încep lucrul cu AdWords utilizează opțiunea de bază de licitare CPC, ceea ce înseamnă că acumulează costuri pe baza numărului de clicuri pe care le înregistrează anunțurile acestora.

Dacă utilizați această opțiune, suma cu care sunteți taxat pentru fiecare clic depinde, parțial, de suma licitată cost-pe-clic maximă setată în cont, care poartă și numele de sumă licitată CPC maximă. Aceasta reprezintă cea mai mare valoare posibilă de plată pentru un clic pe anunț (cu excepția cazurilor în care setați ajustări ale sumelor licitate sau utilizați suma CPC optimizată). De fapt, suma maximă pe care o veți plăti este egală cu suma minimă necesară pentru a vă păstra poziția anunțului și toate formatele de anunțuri afișate împreună cu anunțul dvs. (inclusiv taxele pentru servicii care se pot aplica acelor campanii din Rețeaua de display).

Exemplu

Să presupunem că aţi setat o sumă licitată CPC maximă de 3 RON pentru anunţurile dvs. Suma maximă pe care o veți plăti atunci când un client dă clic pe anunțul dvs. este de 3 RON. Adesea, veți plăti o sumă mai mică decât suma licitată maximă. Suma pe care o plătiți poartă numele de sumă CPC reală.

Licitația publicitară

Conceptul

De fiecare dată când un anunţ AdWords este difuzat, acesta trece printr-o licitaţie publicitară, un proces care decide ce anunţuri vor apărea şi în ce ordine. Acest proces nu seamănă cu o licitație pentru lucrări de artă, în care participantul care licitează cel mai mult câștigă. Într-o licitație publicitară, sistemul AdWords procedează într-un mod puțin mai interesant:

1. Căutarea

Emil caută „livrare pizza” plin de nerăbdare

2. Se efectuează selecția anunțurilor

Sistemul AdWords identifică toate anunțurile ale căror cuvinte cheie corespund suficient de bine expresiei „livrare pizza”.

3. Se efectuează o selecție și mai riguroasă a anunțurilor

Din respectivul set de anunțuri care corespund, sistemul ignoră anunțurile care nu sunt eligibile, cum ar fi anunțurile care vizează o altă țară sau anunțurile respinse.

4. Anunțurile sunt puse în ordine

Se vor afișa anunțurile rămase, ordonate în pagină pe baza unei formule numite Clasarea anunțului, o combinație dintre valoarea sumei licitate, calitatea și impactul estimat al extensiilor și al altor formate de anunțuri.

5. Anunțurile apar!

Emil vede anunțuri relevante și comandă pizza pe care și-o dorește.

6. Procesul se repetă

De fiecare dată când un utilizator dorește o pizza și efectuează o căutare, întregul proces de licitare începe din nou, afișând de fiecare dată rezultate potențial diferite, în funcție de concurența dintre anunțurile disponibile în momentul respectiv.

De ce este important acest lucru

Cel mai important lucru de reținut este că procesul de licitație utilizează calitatea, sumele licitate și impactul estimat al conversiilor și al altor formate de anunțuri pentru a stabili poziția anunțului. Prin urmare, deși concurenții licitează o sumă mai mare decât a dvs., puteți câștiga în continuare o poziție mai bună cu un preț mai mic dacă utilizați cuvinte cheie, anunțuri și extensii foarte relevante.

Trebuie să rețineți, de asemenea, că procesul de licitare se repetă pentru fiecare căutare pe Google, de fiecare dată cu rezultate potențial diferite, în funcție de concurența din momentul respectiv și de anunțul utilizat. De aceea, nu trebuie să vă faceţi griji dacă poziţia anunţului dvs. în pagină fluctuează, pentru că este normal să se întâmple aşa de fiecare dată.

Cum veți vedea că se aplică acest proces

La pasul 4 descris mai sus, anunțurile sunt ordonate în pagină (respectiv poziția anunțului) pe baza unei formule numite Clasarea anunțului. Componentele principale ale Clasării anunțului sunt sumele licitate, calitatea anunțurilor, cuvintelor cheie și site-ului, precum și impactul estimat al extensiilor și al altor formate de anunțuri. Dacă doriți să încercați să îmbunătățiți poziția anunțului, va trebui să fiți mai buni decât concurența prin calitate, sumele licitate sau o combinație a acestor două elemente.

Controlați costurile

Acum că înţelegeţi noţiunile de bază ale funcţionării costurile în sistemul AdWords, să analizăm modalităţile în care puteţi controla costurile dvs.:

Setați un buget zilnic pentru a controla suma pe care o cheltuiți

Bugetul zilnic indică suma pe care sunteţi dispus să o cheltuiţi în fiecare zi, în medie, pentru fiecare campanie publicitară din contul dvs. Dvs. sunteţi cel care decide dimensiunea acestui buget şi puteţi să modificaţi această sumă ori de câte ori doriţi.

Rețineți că, atunci când setați suma licitată CPC maximă, valoarea care vi se percepe pentru un clic pe anunț într-o anumită licitație poate fi mai mică decât valoarea maximă. Acest lucru înseamnă că, probabil, suma pe care o plătiţi pentru un clic pe anunţul dvs., suma CPC reală, va fi diferită de la o licitaţie la alta. Cu toate că este posibil ca sumele CPC reale să varieze, bugetul zilnic limitează suma pe care o puteți obține de la o zi la alta cu ajutorul clicurilor.

Google poate permite cu până la 20% mai multe clicuri pe zi decât permite bugetul dvs. zilnic. Acest lucru se numește supradifuzare. Supradifuzarea reprezintă o compensare pentru zilele în care traficul este redus, iar anunţurile nu beneficiază de expunerea dorită. Cu toate acestea, pentru o anumită perioadă de facturare, nu veţi fi taxat niciodată cu o sumă mai mare decât suma obţinută prin înmulţirea numărului mediu de zile din lună (de regulă 30,4) cu bugetul zilnic.

Exemplu:

Dacă bugetul pentru o campanie publicitară rămâne la nivelul de 30 RON zilnic pe durata unei întregi luni, suma maximă cu care ați fi taxat pentru respectiva campanie și în respectiva lună ar fi de 912 RON (bugetul zilnic de 30 RON x o medie de 30,4 zile pe lună).

Ajustaţi sumele licitate

Dacă utilizaţi opţiunea licitării automate cost-pe-clic, setaţi pentru anunţurile dvs. o sumă licitată CPC maximă. Puteţi reduce oricând valoarea sumei licitate, dar, dacă faceţi acest lucru, este posibil ca anunţurile dvs. să apară într-o poziţie mai joasă din prima pagină cu rezultate ale căutării, să se deplaseze din partea de sus în partea laterală sau de jos sau să fie eliminate din prima pagină cu rezultate ale căutării. În general, o sumă licitată CPC maximă mai ridicată poate permite anunțului să apară într-o poziție mai bună în pagină.

Sfat

Puteți beneficia de actualizarea automată a sumelor licitate pe baza bugetului zilnic pe care l-ați setat. Sistemul nostru va încerca să obțină în mod activ numărul maxim de clicuri posibil în limitele bugetului actual. Această opţiune este numită licitare automată.

Creaţi anunţuri mai relevante pentru a profita la maximum de banii pe care îi investiţi

Cuvintele cheie şi anunţurile de foarte bună calitate sunt un mijloc important de a vă asigura că profitaţi la maximum de banii dvs.

Pentru a determina afișarea anunțului într-o poziție mai bună în pagină, puteți majora sumă licitată CPC maximă. Pe de altă parte, puteți îmbunătăți poziția anunțului prin optimizarea calității anunțurilor,cuvintelor cheie și site-ului, fără să majorați costurile.

Pentru a încuraja anunțurile de foarte bună calitate, Google utilizează un parametru numit Scorul de calitate. Cu cât calitatea anunţului dvs. este mai bună, cu atât veţi plăti mai puţin pentru poziţia anunţului dvs. şi invers.

Exemplu:

Să presupunem că suma dvs. licitată CPC maximă este de 6 RON. În schimb, un agent de publicitate concurent are o sumă licitată CPC maximă de 3 RON, dar calitatea anunţurilor acestuia este sub medie. Datorită calității mai bune a anunțurilor, reclama dvs. ar putea apărea, de fapt, într-o poziție mai ridicată în pagină, chiar dacă suma dvs. licitată este mai scăzută.

Relevanța

Conceptul

Căutarea Google este un instrument care realizează corespondențe: pune în legătură utilizatorii cu paginile web pe care aceștia le caută, atât prin intermediul rezultatelor căutării, cât și al anunțurilor. Iată motivul pentru care Google vă recomandă să creați anunțuri, cuvinte cheie și un site cât mai utile posibil pentru persoanele care efectuează căutări. Numim acest factor relevanță: cât de bine corespunde campania dvs. cu descrierea unui utilizator cu privire la ceea ce caută. De exemplu, să presupunem că un utilizator caută „camere foto digitale”, care este unul dintre cuvinte dvs. cheie. Anunțul dvs. ar fi mai relevant dacă pagina de destinație ar prezenta camere foto digitale.

De ce este important acest lucru

Pentru a vă încuraja să creați campanii de anunțuri relevante care să vă reprezinte cu fidelitate produsele sau serviciile, sistemul de tarifare AdWords se bazează parțial pe relevanță. Un anunț, o listă de cuvinte cheie și o pagină de destinație foarte relevante sunt răsplătite, în general, cu o poziție mai bună în pagină, cu costuri potențial mai reduse.

Este mult mai probabil ca utilizatorii să dea clic pe un anunț dacă acesta corespunde exact cu căutarea lor și mult mai probabil să vă devină clienți dacă găsesc ușor pe site-ul dvs. informații despre ceea ce caută. În acest fel, utilizatorii găsesc ceea ce caută, iar dvs. câştigaţi clienţi potenţiali. Toată lumea are de câştigat!

Modul de utilizare

Relevanța este o parte a Scorului de calitate, o estimare pe care o utilizează Google pentru a măsura cât de relevante sunt pentru un client anunțul, cuvântul cheie și site-ul. Anunțurile relevante tind să obțină Scoruri de calitate mai ridicate, fapt care le ajută să fie mai vizibile și să atragă mai mulți clienți.

Unde pot apărea anunțurile dvs.

Atunci când faceți publicitate prin programul AdWords, anunțurile dvs. pot apărea în diferite locații pe web, în funcție de modul în care le direcționați, de segmentele de public pentru care decideți să le afișați și de tipurile de anunțuri pe care le creați.

Înainte de a alege unde să afișați anunțurile, încercați să adoptați punctul de vedere al clienților dvs. potențiali. Ce le place? Ce obiceiuri au? Unde se află? Ce trebuie să știți despre respectivii utilizatori pentru a le putea transmite eficient anunțurile? Dacă țineți cont de clienți atunci când selectați opțiuni, veți putea să ajungeți la mai mulți clienți și să obțineți o rentabilitate a investiției mai ridicată.

Notă

Când decideți unde și cui să afișați anunțurile, rețineți că anumite funcții sunt disponibile numai pentru anumite tipuri de campanii. De exemplu, poate doriți să afișați anunțurile pe Google în timpul anumitor zile ale săptămânii. În acest sens, trebuie să creați o campanie care să vizeze rețeaua de căutare și care să includă toate funcțiile, în loc să creați o campanie cu funcții standard. Aflați detalii despre tipurile de campanii disponibile

Vă prezentăm mai multe detalii privind locațiile în care puteți afișa anunțuri și utilizatorii care le-ar putea vedea.

Afișarea anunțurilor în Rețeaua de căutare Google și pe alte site-uri de căutare

Dacă utilizați cuvinte cheie pentru a direcționa anunțurile, selectați un set de cuvinte cheie asociate produsului sau serviciului pe care doriți să-l promovați. Apoi, când utilizatorii caută folosind cuvintele sau expresiile pe care le-ați ales, anunțurile dvs. text pot apărea alături sau deasupra rezultatelor căutării.

 • Pe site-urile de căutare Google: anunțurile pot fi afișate în căutarea Google, pe Cumpărături Google, Hărți Google, Google Căutare de imagini și Grupuri Google când un utilizator caută informații folosind cuvintele cheie pe care le-ați setat. Iată un exemplu pentru cuvântul cheie „prăjituri”:
Description: An ad on Google Search
 • pe site-urile de căutare care fac parte din Rețeaua de căutare: atunci când un utilizator efectuează căutări pe site-urile de căutare care au încheiat parteneriate cu Google pentru afișarea anunțurilor AdWords, cum ar fi AOL, anunțurile dvs. ar putea apărea în dreptul sau deasupra rezultatelor căutării sau în alte pagini de căutare relevante;
 • în rețeaua de căutare mobilă: anunțurile dvs. pot apărea pe http://m.google.com, versiunea mobilă a rețelei de căutare Google. Iată un exemplu de anunț pentru prăjiturele, în rețeaua de căutare mobilă:
  Description: Anunț mobil pentru dispozitive de ultimă generație
  Anunț AdWords pentru versiunea mobilă a Rețelei de căutare Google
 • De asemenea, puteți alege să afișați anunțurile pentru clienții dvs. pe măsură ce aceștia caută informații pe web. Anunțurile text, imagine și video pot apărea în Rețeaua de display Google. Rețeaua de display Google este o rețea de site-uri partenere și site-uri proprii Google, inclusiv Gmail, Blogger și YouTube, care afișează anunțuri AdWords. Această rețea include, de asemenea, site-uri mobile și aplicații care afișează anunțuri (numite și site-uri mobile pentru anunțuri grafice).
 • Iată un exemplu de anunț de pe un site din Rețeaua de display. Puteți vedea cum sunt direcționate anunțurile către conținutul paginii:
 • Description: Ad on the Display Network
 • Anunțurile dvs. pot apărea pe anumite site-uri sau în anumite destinații de plasare pe care le alegeți. De exemplu, dacă firma dvs. vinde torturi de nuntă, ați putea alege să afișați anunțul pe un site popular de planificare a nunților.
 • Anunțurile pot apărea pe site-uri în funcție de metodele de direcționare pe care le alegeți, cum ar fi cuvinte cheie, destinații de plasare, segmente de public sau subiecte.

Afișarea anunțurilor pe telefoane și dispozitive mobile

Puteți să afișați anunțurile pentru utilizatori în momentul în care aceștia efectuează căutări sau accesează site-uri web din mers:

 • anunțurile text pot apărea atunci când utilizatorii caută pe Google de pe dispozitive mobile sau de pe tablete;
 • anunțurile text, imagine și video pot apărea pe site-urile din Rețeaua de display Google atunci când utilizatorii accesează aceste site-uri de pe dispozitive mobile de ultimă generație, cum ar fi telefoane iPhone, dispozitive Android sau tablete;
 • anunţurile dvs. pot apărea, de asemenea, în aplicaţii mobile, care sunt considerate ca făcând parte din Reţeaua noastră de display.

Iată un exemplu despre cum pot apărea anunțurile pe un dispozitiv mobil:

Description: Ad and search results on a mobile phone

Afișarea anunțurilor pentru persoane din anumite locații sau care vorbesc o anumită limbă

Dacă aveți anunțuri text, puteți alege să le afișați pentru toți clienții dintr-o anumită țară, dintr-o anumită locație geografică și chiar pentru cei care utilizează nume de locații în căutările efectuate.

Exemplu

Dacă dețineți o mică gelaterie locală, doriți probabil să afișați anunțuri și oferte speciale numai pentru utilizatorii din orașele alăturate. Puteți face acest lucru vizând numai anumite orașe.

Pentru a ajunge mai bine la clienții potențiali, puteți să direcționați campaniile în funcție de limbile pe care aceștia le vorbesc. În cazul în care aceștia vorbesc mai multe limbi, puteți să creați campanii separate, astfel încât să puteți gestiona anunțurile și cuvintele cheie pentru fiecare dintre respectivele limbi.

Cu ajutorul AdWords, puteți afișa anunțuri text, imagine și video pe site-uri din Rețeaua de display Google pentru anumite grupuri de utilizatori:

 • utilizatorii interesați de produsele sau serviciile pe care le oferiți: puteți ajunge la aceștia prin adăugarea unor categorii de interese relevante în campaniile dvs.;
 • utilizatorii care considerăm că pot fi asociați anumitor categorii demografice: puteți ajunge la aceștia prin direcționarea anunțurilor în funcție de vârstă sau sex;
 • utilizatorii care au accesat anterior site-ul dvs.: vă puteți adresa acestor utilizatori prin crearea unor campanii de remarketing.

Ulterior, vom afișa anunțurile pentru utilizatorii care au fost adăugați pe listele dvs. sau pentru cei care ar putea fi interesați de respectivele categorii.

Exemple

 • Dacă firma dvs. vinde costume de Halloween, ați putea să adăugați în campanie categoria de interese Pasiuni și timp liber, iar sistemul nostru ar putea afișa anunțurile cu imagini ale copiilor în costume de Halloween utilizatorilor care considerăm că sunt interesați de respectiva categorie.
 • Dacă firma vinde haine pentru fete, ați putea utiliza direcționarea în funcție de criterii demografice pentru a afișa anunțuri legate de produsul dvs. doar pentru femei.
 • Să presupunem că dețineți o firmă online care vinde echipamente sportive. Utilizând remarketingul, puteți afișa anunțuri despre echipamente pentru schi utilizatorilor care au accesat în trecut secțiunea rezervată schiului de pe site-ul dvs., atunci când utilizatorii respectivi accesează alte site-uri pe web. Ați putea chiar să afișați o ofertă specială numai pentru acești clienți.

Crearea unui cont AdWords

Creaţi un site pentru anunţurile dvs.

Pentru a face publicitate prin intermediul programului Google AdWords, trebuie să aveţi un site pe care să îl promovaţi. Anunțurile dvs. online trimit la acest site și îl puteți utiliza drept mijloc prin care să le oferiți clienților mai multe informații despre afacerea dvs. Dacă nu aveți un site, puteți crea un site gratuit, utilizând aplicația Site-uri Google. Dacă nu doriți un site, o opțiune alternativă este să creați o pagină Google Locații pentru companii. Procesul de creare durează 5 minute și vă permite să le furnizați clienților informațiile dvs. de contact, orele de lucru și multe altele.

Creați un site cu ajutorul serviciului Site-uri Google

Site-uri Google este o aplicație online gratuită cu ajutorul căreia crearea unui site devine la fel de simplă cum este redactarea unui document. Puteţi personaliza site-ul după cum doriţi şi puteţi chiar încărca imagini legate de afacerea sau serviciul oferit de dvs. Apoi, puteți utiliza adresa URL a site-ului în cadrul anunțurilor AdWords, astfel încât clienții potențiali să acceseze acel site când dau clic pe anunțul dvs.

Iată cum puteți crea un site:

 1. accesaţi www.google.com/sites;
 2. conectaţi-vă folosind datele Contului Google. Dacă nu aveţi un cont, faceţi clic pe Creaţi un cont Site-uri Google şi parcurgeţi paşii pentru a crea un Cont Google.
 3. faceţi clic pe butonul Creaţi un site nou pentru a începe;
 4. Dați un nume site-ului. După introducerea unui nume, va fi generată automat o adresă URL în caseta de dedesubt. (Notă: Când creaţi un cont AdWords, va trebui să introduceţi această adresă URL la pasul 2.)
 5. introduceţi o scurtă descriere a site-ului (acest pas este opţional);
 6. în dreptul opţiunii Permiteţi accesul, selectaţi butonul pentru Acest site poate fi văzut de utilizatorii din întreaga lume, astfel încât site-ul să poată fi văzut de oricine;
 7. selectaţi o temă pentru site (aspectul site-ului). Pentru a vedea mai multe teme, faceţi clic pe Mai multe teme…
 8. Dați clic pe Creați site-ul.

Sfat

Atunci când creați un site pentru afacerea dvs., țineți cont de informațiile cele mai utile pentru clienți. Printre acestea se numără, adesea, orele de lucru, locația și informații despre produse. De asemenea, este util să folosiți acei termeni pe care i-ar folosi clienții pentru a descrie afacerea dvs.

Din acest moment, puteți modifica site-ul în orice mod, pentru a fi cât de simplu sau de complex doriți. Pentru instrucţiuni detaliate cu privire la modificarea site-ului, precum şi pentru răspunsuri la întrebările frecvente cu privire la utilizarea serviciului Site-uri Google, accesaţi http://www.google.com/support/sites/.

Conectați site-ul la anunțul dvs. AdWords

Atunci când creați un site prin Site-uri Google, sistemul va genera o adresă URL cu acest format: http://sites.google.com/site/example. Pe măsură ce înaintați în procesul de creare a contului AdWords, la pasul 2, vi se va solicita să introduceți această adresă URL. Aceasta este adresa URL de destinație, adică adresa URL a paginii de pe site unde vor ajunge utilizatorii după ce dau clic pe anunțul dvs.

Aflați detalii despre crearea unui anunț text.

Creați o înregistrare în catalogul de firme în Google Locații

Dacă aveți o afacere locală, puteți să creați o înregistrare în catalogul de firme în Google Locații și să vă promovați afacerea prin AdWords Express. În primul rând, este recomandat să verificați lista de țări unde este disponibil AdWords Express în prezent, precum și unde este disponibil în versiune de încercare. AdWords Express vă permite să vă promovați afacerea pe Google și pe Hărți Google (inclusiv pe dispozitive mobile) și să atrageți mai mulți vizitatori pe site-ul sau în pagina dvs. Google Locații. Cu ajutorul serviciului AdWords Express, nu trebuie decât să setaţi un buget lunar pentru anunţul dvs., iar noi vom stabili ce cuvinte cheie de căutare vor afişa anunţul dvs. pe baza categoriilor selectate. Veți plăti numai pentru clicurile pe care le înregistrează anunțul.

Aflați mai multe despre publicitatea prin AdWords Express.

Creați un cont AdWords

Puteți crea oricând un nou cont AdWords, accesând pagina principală AdWords la https://adwords.google.ro. Dacă utilizați deja alte produse Google, procesul va fi ușor de diferit de cel pe care îl veți urma dacă sunteți începător pe platforma Google.

Dacă utilizați deja alte produse Google

Dacă aveți deja un Cont Google (cu alte cuvinte, dacă utilizați orice alt produs Google, cum ar fi Gmail), puteți utiliza pentru conectare adresa de e-mail și parola din contul respectiv.

Sfat

Aveți un Cont Google personal, dar doriți să utilizați AdWords în scopuri comerciale? Vă recomandăm să mai creați un Cont Google, pentru a avea un cont personal și un cont separat pentru afaceri. Puteți să creați un cont Google la https://accounts.google.com/SignUp

De exemplu, rezervați un Cont Google produselor pe care le utilizați în scopuri comerciale, cum ar fi AdWords și Cumpărături Google. Acestui Cont Google îi puteți asocia un card de credit de afaceri și informațiile de contact profesionale. Cu Contul Google personal puteți accesa produsele folosite în scopuri personale, cum ar fi Blogger și Grupuri Google. Acestui Cont Google îi puteți asocia un card de credit personal și informațiile de contact personale.

După ce decideți ce Cont Google să utilizați pentru AdWords:

 1. accesați pagina principală AdWords la https://adwords.google.ro;
 2. conectați-vă introducând parola și adresa de e-mail a Contului Google sau numele de utilizator Gmail;
 3. selectaţi ţara şi fusul orar pe care doriţi să le setaţi pentru cont. Întrucât facturarea și culegerea datelor statistice se fac în funcție de fusul orar pe care îl selectați, alegeți cu grijă aceste setări. După această configurare inițială, veți putea modifica fusul orar o singură dată.
Description: If you already use other Google products
 1. selectați moneda pe care doriți să o setați pentru cont. Aceasta va fi moneda de facturare și va fi utilizată în rapoartele privind performanțele. Nu puteți modifica moneda după ce ați configurat-o.
 2. dați clic pe Continuați;
 3. aflați dacă ați primit un e-mail de verificare la adresa de e-mail pe care tocmai ați utilizat-o pentru a crea contul AdWords;
 4. dați clic pe linkul de confirmare din e-mail pentru a activa contul.

Încercați acum

Încercați acum

Dacă nu utilizați deja alte produse Google

Tot ce vă trebuie pentru a începe să utilizați acest program este o adresă de e-mail activă:

 1. accesați pagina principală AdWords la https://adwords.google.ro;
 2. dați clic pe Începeți acum;
 3. în pagina Creați un Cont Google, selectați butonul din dreptul opțiunii Nu utilizez alte servicii;
 4. introduceți o adresă de e-mail activă și o parolă. Vă recomandăm să alegeți o parolă complexă. În acest fel, contul va fi mai bine protejat împotriva infractorilor informatici.
Description: If you don
 1. introduceți literele deformate în caseta de sub parolă;
 2. dați clic pe Creați contul;
 3. selectaţi ţara şi fusul orar pe care doriţi să le setaţi pentru cont. Întrucât facturarea și culegerea datelor statistice se fac în funcție de fusul orar pe care îl selectați, alegeți cu grijă aceste setări. După această configurare inițială, veți putea modifica fusul orar o singură dată.
Description: Set a time zone
 1. selectați moneda pe care doriți să o setați pentru cont. Aceasta va fi moneda de facturare și va fi utilizată în rapoartele privind performanțele. Nu puteți modifica moneda ce ați configurat-o.
 2. dați clic pe Continuați;
 3. aflați dacă ați primit un e-mail de verificare la adresa de e-mail pe care tocmai ați utilizat-o pentru a crea contul AdWords;
 4. dați clic pe linkul de confirmare din e-mail pentru a activa contul.

Configurarea monedei si fusului orar

La crearea contului, vi se va solicita să alegeţi un tip de monedă și fusul orar pe care doriți să le utilizați în cont. Veți putea modifica fusul orar numai o singură dată, deci fiți foarte atent când alegeți aceste setări. Acestea sunt utilizate pentru a stabili modul în care sunteți facturat.

Alegerea monedei

Trebuie să selectați moneda pe care doriți să o utilizați pentru a achita costurile publicitare. În plus, alegerea monedei poate influența opţiunile pe care le aveţi la dispoziţie pentru plata facturilor. De exemplu, dacă alegeţi euro ca monedă, veţi putea plăti numai în euro şi nu veţi putea utiliza anumite carduri de credit.

Alegerea fusului orar al contului

Rapoartele, statisticile şi facturarea din contul dvs. sunt afectate de fusul orar pe care îl selectaţi. De exemplu, există setări, cum ar fi bugetul zilnic, care funcționează după un program de 24 de ore. Cu peste 200 de fusuri orare din care puteți alege, un cont AdWords poate fi setat pentru majoritatea fusurilor orare standard din lume. Vă recomandăm să selectați fusul orar astfel încât ciclul bugetului să se încheie la sfârşitul zilei.

Toate fusurile orare trebuie să fie divizate în intervale de o oră sau de o jumătate de oră, raportat la ora după meridianul Greenwich. Dacă fusul orar local se numără printre cele câteva decalate cu un sfert de oră faţă de GMT, sistemul AdWords nu îl va putea accepta. Alegeți un alt fus orar pentru contul dvs.

Nu uitați că setarea fusului orar influențează numai administrarea contului. Alegerea dvs. nu influențează locațiile în care poate apărea anunțul.

Fusul orar al contului poate fi modificat o singură dată pe durata de viață a contului. Dacă doriți să corectați opțiunea selectată pentru fusul orar, contactați-ne pentru a solicita o modificare.

Crearea campaniei de anunțuri

·  Ajutaţi anunţurile dvs. să ajungă la persoanele potrivite prin înţelegerea clienţilor, stabilirea unui buget şi organizarea campaniei dvs.

·  Alegeţi setările potrivite pentru campanie, pentru a atinge mai uşor obiectivele dvs. publicitare.

·  Utilizaţi ceea ce aţi învăţat pentru a crea campania dvs.

·  Începeţi să ajungeţi la clienţii dvs. prin crearea unui anunţ şi alegerea cuvintelor cheie potrivite.

Cu AdWords, veţi utiliza campaniile pentru a organiza mesajele şi anunţurile pe care doriţi să le afişaţi clienţilor dvs. Înainte de a crea prima dvs. campanie, iată câteva concepte importante pe care trebuie să le înţelegeţi:

 • Detalii despre clienți
 • Setarea bugetului
 • Organizarea campaniei

Înţelegerea clienţilor

Înainte de a crea prima campanie publicitară, acordaţi timp creării unui profil mental al clienţilor pe care încercaţi să-i vizaţi. Analiza preferinţelor, obiceiurilor şi trăsăturilor clienţilor dvs. vă poate ajuta să alegeţi setările potrivite pentru campania dvs. Iată câteva elemente importante la care ar trebui să vă gândiți în legătură cu preferințele și comportamentul clienților dvs.:

 • Cuvintele şi expresiile pe care le utilizează pentru a căuta online: dacă aveţi un magazin de mobilă, gândiţi-vă ce cuvinte cheie ar putea utiliza clienţii dvs. potenţiali pentru a căuta mobilier. Ar utiliza termeni de căutare generali, precum „mobilă” sau „magazin de mobilă”? Există o probabilitate mai mare ca un client să utilizeze termeni mai exacţi, în funcţie de ce caută, de exemplu „cumpărare canapea extensibilă” sau „scaune sufragerie”.
 • Tipurile de site-uri pe care le accesează: gândiţi-vă la tipurile de site-uri de care clienţii dvs. ar putea fi interesaţi. Vor accesa persoanele interesate de mobilier şi site-uri cu soluţii de îmbunătăţire a locuinţei, site-uri de design interior sau site-uri destinate persoanelor proaspăt devenite părinţi? Gândiţi-vă ce tip de conţinut web ar fi potrivit pentru anunţurile dvs. referitoare la mobilier.
 • Locaţia geografică: gândiţi-vă de unde provin clienţii dvs. potenţiali. Dacă livraţi mobilierul doar clienţilor din oraşul dvs., vă recomandăm să limitaţi direcţionarea campaniei la oraşul dvs. Astfel, vă veţi asigura că plătiţi doar pentru clicurile provenite de la persoane care trăiesc în zona în care efectuaţi livrări şi care pot cumpăra produsele pe care le comercializaţi.
 • Modalitatea de contact: gândiţi-vă cum doriţi să fiţi contactat de clienţi. Dacă doriţi să meargă personal la magazinul dvs., puteţi evidenţia informaţiile referitoare la locaţie în anunţul dvs. Sau poate doriţi să vă sune sau să completeze un formular de contact online. Puteţi adăuga aceste opţiuni sau altele la anunţul dvs., folosind extensiile la anunţuri prezentate în secţiunea „Înţelegerea setărilor campaniei dvs.” de mai jos.

Acest profil de client vă oferă informaţii despre setările campaniei, de care aţi putea ţine cont, precum:

 • cuvinte cheie care vor determina afişarea anunţurilor dvs. în rezultatele căutării;
 • site-uri pe care doriţi să apară anunţurile dvs.;
 • locaţii geografice unde ar trebui să apară anunţurile dvs.;
 • informaţii suplimentare pe care s-ar putea să doriţi să le includeţi în anunţ, precum un număr de telefon sau un link către pagina de contact de pe site-ul dvs.

Vom explica aceste setări ale campaniei, precum şi altele, mai jos.

Stabilirea bugetului

După ce înţelegeţi cine sunt clienţii dvs., gândiţi-vă ce sumă doriţi să cheltuiţi pentru a ajunge la ei cu anunţurile dvs. şi ce rezultate doriţi să obţineţi pentru a considera campania un succes.

AdWords vă permite să stabiliţi un buget zilnic mediu pentru fiecare campanie în funcţie de obiectivele dvs. publicitare şi suma globală pe care sunteţi dispus să o cheltuiţi în fiecare zi. Obţineţi sfaturi cu privire la stabilirea unui buget al campaniei.

Nu sunteţi sigur pentru ce veţi fi taxat? Aflaţi modul în care AdWords calculează costurile.

Organizarea campaniei

Nu este un secret că organizarea reprezintă un element cheie al succesului, iar AdWords nu face excepţie. Înainte de a începe să creaţi campaniile şi anunţurile dvs., este important să înţelegeţi structura AdWords, pentru a putea crea campanii eficiente care vizează publicul potrivit.

Sistemul AdWords este organizat pe trei niveluri: cont, campanii și grupuri de anunțuri.

 1. Contului dvs. îi sunt asociate o adresă de e-mail unică, o parolă unică, precum și informații de facturare unice.
 2. Fiecare campanie publicitară are propriul buget şi propriile setări, care stabilesc destinaţiile în care apar anunţurile dvs.
 3. Grupul dvs. de anunţuri conţine un set de anunţuri asemănătoare, precum şi o listă de cuvinte şi expresii, cunoscute drept cuvinte cheie, care determină afişarea anunţurilor dvs. Mai multe grupuri de anunţuri formează o campanie. Utilizaţi grupuri de anunţuri pentru a grupa anunţurile asemănătoare cu cuvinte cheie asemănătoare, astfel încât să fie afişate anunţuri care sunt relevante căutărilor efectuate de persoanele pe care încercaţi să le vizaţi. Aflaţi mai multe despre organizarea campaniilor şi a anunţurilor în contul dvs.

Înţelegerea setărilor campaniei

După ce aveţi o imagine mai clară a clienţilor pe care încercaţi să-i vizaţi, sunteţi pregătit să implementaţi setările de campanie potrivite pentru obiectivele dvs. Setările de campanie pe care le selectaţi se vor aplica la toate anunţurile dintr-o campanie. Tipul de campanie ales determină setările disponibile pentru dvs.

Setările acoperă trei domenii fundamentale privind anunţul dvs.:

 • cât veţi plăti, prin setarea bugetului şi sumei licitate (le veţi putea ajusta în orice moment);
 • ce anume puteţi include în anunţul dvs., în afară de textul publicitar şi de un link, cu ajutorul extensiilor la anunţuri;
 • unde doriţi să fie afişate anunţurile dvs., utilizând setările privind locaţia geografică, limba şi destinaţia de plasare pe web (denumită Reţele).

Iată o prezentare generală a setărilor campaniei, pe care va trebui să o consultaţi când configuraţi o campanie AdWords nouă:

SetareaDescriereAflați mai multe
GeneralităţiAici trebuie să introduceţi un nume pentru campanie şi să alegeţi tipul de campanie. Deşi sistemul AdWords introduce un nume prestabilit pentru campania dvs., alegeţi un nume care să descrie clar tema campaniei, astfel încât să o puteţi găsi cu rapiditate în cont. Numele campaniei nu este vizibil pentru clienţii dvs.
TipTipul campaniei determină ce setări vom afişa în momentul în care creaţi sau modificaţi campania. Tipul ales determină configurarea campaniei, astfel încât setările să fie potrivite pentru obiectivele dvs., eliminând funcţiile irelevante. Mulţi agenţi de publicitate noi încep cu un tip de campanie standard „În reţeaua de căutare şi în Reţeaua de display”, care oferă o varietate mare de destinaţii de plasare posibile pentru anunţurile dvs.Alegerea tipului de campanie potrivit pentru dvs.
Locaţii şi limbiAnunţurile campaniei dvs. sunt eligibile să fie afişate clienţilor din locaţia setată sau celor interesaţi de această locaţie şi care utilizează Google în limba pe care aţi specificat-o. Vă recomandăm să alegeţi limba în care deserviţi clienţii.Direcţionarea în funcţie de locaţie şi limbă
Reţele şi dispozitiveSelectaţi reţelele în care doriţi să afişaţi anunţul dvs., precum în paginile cu rezultatele căutării Google („Reţeaua de căutare”), pe alte site-uri care au încheiat un parteneriat cu Google pentru afişarea de anunţuri („Reţeaua de display”) sau în ambele. Campaniile noi vizează, în mod implicit, toate tipurile de dispozitive, printre care se numără computerele desktop, tabletele şi dispozitivele mobile. Ulterior, puteţi personaliza anunţurile pentru diverse dispozitive.Setările pentru reţea
Licitare şi bugetAlegeţi configurarea manuală a sumelor licitate pentru clicurile pe anunţurile dvs. sau lăsaţi AdWords să se ocupe de acest aspect pentru dvs. În funcţie de tipul de campanie, este posibil să puteţi alege din opţiuni suplimentare de licitare.

Strategia de licitare controlează modul în care plătiţi pentru interacţiunea utilizatorilor cu anunţurile dvs.how you pay for users to interact with your ads.Suma licitată standard este suma maximă pe care sunteţi dispus să o plătiţi pentru un clic pe anunţurile dintr-un grup de anunţuri. Bugetul reprezintă suma medie pe care sunteţi dispus să o cheltuiţi zilnic cu campania dvs. Nivelul bugetului depinde în totalitate de dvs. şi îl puteţi modifica oricând doriţi.
Stabilirea sumei licitate şi a bugetului
Extensiile la anunţuriIncludeţi şi mai multe informaţii în anunţuri, precum informaţii privind locaţia, linkuri către pagini de pe site-ul dvs., un număr de telefon sau pagina dvs. Google+.Optimizaţi anunţul cu ajutorul extensiilor
Setări avansateDupă ce v-aţi familiarizat cu principalele setări AdWords, analizaţi utilizarea uneia sau mai multor funcţii opţionale din cele prezentate mai jos, pentru a sincroniza campania cu programul clienţilor dvs.: programul: stabiliţi o dată de începere şi o dată de încheiere a campaniei; programarea anunțurilor: alegeți anumite zile din săptămână sau anumite ore ale zilei în care doriți ca anunțurile dvs. să apară; difuzarea anunţurilor: în mod implicit, AdWords afişează anunţurile dvs. când probabilitatea de a obţine clicuri sau conversii este cea mai mare, dar puteţi alege să afişaţi anunţurile într-o manieră mai uniformă pe parcursul zilei.Utilizarea programării personalizate a anunţurilor

Sfat

Dacă ați creat deja o campanie similară și doriți să utilizați aceleași setări, puteți economisi timp, încărcând setările din campania existentă în noua campanie. Această opţiune va apărea în secţiunea Setări generale, sub tipul campaniei.

Crearea unei campanii

După ce v-aţi gândit la un profil de client şi înţelegeţi setările campaniei, sunteţi pregătit să utilizaţi aceste informaţii pentru a crea campania dvs. şi a stabili bugetul şi sumele licitate. Înainte de a putea crea anunțuri în cont, va trebui să creați cel puțin o campanie.

Creaţi o campanie şi alegeţi setările campaniei

Iată cum puteți să creați o campanie și să alegeți setările acesteia:

 1. Accesaţi contul dvs. AdWords la adresa https://adwords.google.ro.
 2. Dați clic pe fila Campanii.
 3. Dacă aceasta este prima dvs. campanie: prima campanie va fi de tipul „În reţeaua de căutare şi în Reţeaua de display”, recomandarea noastră pentru agenţii de publicitate noi. Dacă doriţi să modificaţi campania nouă, astfel încât să fie de tipul „Numai reţeaua de căutare” sau „Numai Reţeaua de display”, puteţi face acest lucru aici.

  Dacă ați mai creat campanii în trecut: Dați clic pe butonul + Campanie din fila Campanii. Apoi, selectați tipul de campanie pe care doriți să-l utilizați („Rețeaua de căutare și Rețeaua de display”, „Numai Rețeaua de căutare” sau „Numai Rețeaua de display”).
Description: https://storage.googleapis.com/support-kms-prod/SNP_58C76116BFB92A6DF37D2A565DAEAF1455AE_2677075_en_v3
 1. Veţi fi trimis la pagina „Selectaţi setările pentru campanie”. Daţi un nume campaniei dvs. Apoi, realizaţi setările următoare (puteţi găsi informaţii suplimentare despre aceste setări în secţiunea „Înţelegerea setărilor campaniei” de mai sus):
  • Dispozitive
  • Locaţii
  • Limbi
  • Licitare şi buget
  • Extensiile la anunţuri
 2. Dați clic pe Salvați și continuați. Puteţi modifica oricând setările campaniei.

Încercaţi acum

Încercaţi acum

Creaţi anunţul şi alegeţi cuvintele cheie

După ce salvaţi setările campaniei, veţi fi dus la pagina „Creaţi anunţuri şi cuvinte cheie”. Aici veţi crea grupul de anunţuri în cadrul campaniei dvs. Un grup de anunţuri este alcătuit dintr-un set de cuvinte cheie, anunţuri şi sume licitate. Fiecare campanie publicitară constă din unul sau mai multe grupuri de anunţuri.

Aici veţi putea alege formatul anunţului, veţi putea crea anunţul şi veţi putea selecta cuvintele cheie pe care credeţi că le vor utilizaţi clienţii când vor căuta informaţii despre produsele sau serviciile dvs.

Vom aborda subiectul creării unui anunţ text (formatul de anunţ pe care-l recomandăm agenţilor de publicitate noi), dar puteţi alege dintr-o serie de diferite formate de anunţuri, în funcţie de obiectivele dvs. publicitare. Printre aceste formate se numără anunţurile video, anunţurile imagine, anunţurile mobile WAP, anunţurile pentru aplicaţii sau conţinut digital şi multe altele. Aflaţi mai multe despre toate formatele de anunţuri disponibile şi despre cum puteţi alege formatul potrivit pentru dvs.

Sfat

Nu aveţi inspiraţie? Aveţi nevoie de ajutor pentru a crea textul anunţului? Consultaţi aceste sfaturi pentru a crea anunţuri text de succes.

Crearea unui anunț text

Pentru a crea un anunţ text, parcurgeţi paşii prezentaţi în continuare:

 1. În secţiunea „Creaţi un anunţ”, selectaţi opţiunea Anunţ text.
 2. Introduceţi titlul, descrierea, adresa URL afişată şi adresa URL de destinaţie. Adresa URL afişată este adresa web, de obicei pagina principală a site-ului, care este afişată clienţilor împreună cu anunţul, iar adresa URL de destinaţie trimite clienţii către o anumită pagină de pe site-ul dvs. Ambele adrese URL trebuie să conţină acelaşi nume de domeniu De exemplu, un anunţ cu adresa URL afişată www.google.com şi adresa URL de destinaţie www.google.com/ads este acceptabil, pentru că are acelaşi nume de domeniu, „google.com”.
Description: https://storage.googleapis.com/support-kms-prod/SNP_4F38674D0413FD2C234BA0BC4767182431E8_3298878_en_v0
 1. Introduceţi cuvintele cheie în secţiunea „Cuvinte cheie”. Vă recomandăm să începeţi cu 10-20 de cuvinte cheie. Puteţi modifica oricând aceste cuvinte cheie sau puteţi adăuga altele noi. Aflaţi cum să alegeţi cuvintele cheie şi destinaţiile de plasare când creaţi o campanie.
Description: https://storage.googleapis.com/support-kms-prod/SNP_4F38674D0413FD2C234BA0BC4767182431E8_3298822_en_v0
 1. Daţi clic pe Salvaţi. Dacă aceasta este prima dvs. campanie, daţi clic pe Salvaţi şi continuaţi spre facturare. Anunţurile dvs. nu pot fi difuzate până când nu trimiteţi informaţiile de facturare.

Introduceţi informaţiile de facturare

Pentru ca anunţurile să fie difuzate, începeţi prin trimiterea informaţiilor de facturare. Este posibil să aveţi la dispoziţie mai multe modalităţi de plată pentru AdWords, în funcţie de moneda dvs. şi de ţara în care este înregistrată compania dvs. Consultaţi opţiunile pe care le aveţi la dispoziţie utilizând identificatorul opţiunilor de plată.

Trimiteţi informaţiile dvs. de facturare

Odată ce aţi decis cum aţi dori să plătiţi pentru AdWords, sunteţi pregătit să trimiteţi informaţiile dvs. Iată cum puteţi face acest lucru:

 1. Conectaţi-vă la contul dvs. la adresa https://adwords.google.ro
 2. Faceţi clic pe fila Facturare şi selectaţi Preferinţe de facturare.  
 3. Selectaţi ţara dvs. sau teritoriul în care este localizată adresa dvs. de facturare din meniul derulant. Veţi vedea toate opţiunile de facturare disponibile pentru locaţia şi moneda dvs.
 4. Selectaţi opţiunile dorite, apoi urmaţi paşii necesari pentru introducerea informaţiilor de facturare.

Sfat: Adăugaţi o carte de credit de rezervă

Pentru ca difuzarea anunţurilor să nu se oprească din cauza unei plăţi refuzate, vă recomandăm să activaţi o formă de plată de rezervă. Dacă forma de plată principală nu funcţionează, indiferent de motiv, vom debita cartea de credit de rezervă pentru a asigura difuzarea continuă a anunţurilor.

Utilizaţi codul dvs. promoţional (cuponul)

Servicii Google Ads 0725 763 311

Dacă aveţi un astfel de cod, consultaţi secţiunea privind utilizarea codurilor (cupoanelor) promoţionale. Majoritatea codurilor promoţionale au o dată de expirare şi, prin urmare, ar putea fi necesar să utilizaţi codul la scurt timp după crearea contului. Reţineţi că nu puteţi solicita un cod promoţional.

Vedeţi când va începe difuzarea anunţurilor dvs.

În cazul anumitor conturi, anunţurile vor fi pregătite pentru difuzare în reţeaua Google imediat după introducerea informaţiilor de facturare. Pentru alte conturi, poate dura până la o săptămâna pentru ca anunţurile să fie difuzate, deoarece anumite forme de plată necesită un timp de verificare şi procesare mai lung. Veţi găsi în contul dvs. informaţiile despre timpii de verificare şi procesare. Desigur, există şi alte lucruri care pot influenţa momentul în care anunţurile dvs. încep să fie difuzate, cum ar fi procesul de aprobare a anunţurilor.

Detalii despre opţiunile de facturare

În momentul în care setaţi informaţiile de plată pentru AdWords, trebuie să ţineţi cont de două lucruri: setarea de plată şi forma de plată.

 • Cum plătiţi (setarea de plată): acesta este modul în care efectuaţi plăţi. Aveţi la dispoziţie următoarele opţiuni:
   
  • Setarea pentru plăţi automate: veţi fi taxat automat după difuzarea anunţurilor, fie după 30 de zile, fie după atingerea unei valori prestabilite (cunoscute sub numele de prag), în funcţie de evenimentul care survine primul. De asemenea, puteţi efectua plăţi oricând pentru a controla costurile şi momentul în care sunteţi taxat.
 • Setarea pentru plăţi manuale: plătiţi atunci când doriţi, în avans. Această setare înseamnă că plătiţi înainte de difuzarea anunţurilor. Apoi, pe măsură ce anunţurile se difuzează şi apar costurile, creditul primit în urma plăţii efectuate va scădea. După epuizarea sumei plătite, difuzarea anunţurilor se va opri.
 • Linie de credit (setarea pentru plăţi prin facturare lunară): anumite afaceri sunt eligibile pentru o linie de credit Google, dacă întrunesc anumite cerinţe. În cazul acestei metode, acumulaţi costuri şi primiţi o factură lunară. Apoi plătiţi aceste costuri prin cec sau transfer bancar. Plăţile se încadrează într-un grafic pe care l-aţi acceptat în  termenii şi condiţiile Google. Contactaţi reprezentantul serviciului de relaţii cu clienţii pentru mai multe detalii sau citiţi mai multe despre facturarea lunară.
 • Forma de plată: aceasta este modalitatea de plată utilizată pentru a achita facturile, cum ar fi o carte de credit sau de debit. Opţiunile disponibile depind de ţara din adresa firmei şi de moneda selectată pentru contul AdWords. Consultaţi opţiunile dvs. de plată.  

Facturile şi informaţiile de plată

În fila Facturare, puteţi consulta istoricul tranzacţiilor, setările, formele de plată şi informaţiile despre profilul de facturare. De aici, puteţi imprima facturi care detaliază costurile AdWords, precum şi chitanţe de plată. Daţi clic pe butonul pentru meniul derulant cu Description: pictogramă de descărcare Pictogramă de descărcare sau analizaţi istoricul tranzacţiilor şi daţi clic pe un număr de factură pentru a imprima factura lunară. Factura pentru o anumită lună devine disponibilă în prima zi a lunii următoare.

Informaţiile fiscale

Pentru conturile AdWords cu adrese comerciale din Uniunea Europeană (U.E.) se percepe taxa pe valoarea adăugată (TVA). Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştiţi (vă recomandăm să apelaţi la autoritatea fiscală locală pentru mai multe informaţii):

 • dacă utilizaţi contul AdWords drept cont comercial (adică pentru a obţine câştiguri economice, cum ar fi sporirea venitului, a vânzărilor sau a înscrierilor), nu vi se va percepe TVA. Cu toate acestea, este posibil să fiţi responsabil pentru calcularea pe cont propriu a taxei TVA şi achitarea acesteia la cota locală din statul membru al Uniunii Europene în care vă desfăşuraţi activitatea;
 • Dacă nu utilizaţi contul AdWords în scopul obţinerii unor câştiguri de ordin financiar (adică este un cont personal), vi se va percepe TVA la cota actuală din Irlanda.
 • Dacă adresa firmei este în Irlanda, vi se va percepe TVA la rata actuală din Irlanda, indiferent de statutul dvs. comercial.
 • dacă adresa firmei nu este în U.E., nu vom percepe TVA pentru costurile AdWords, indiferent de statutul afacerii. 

Găsirea primelor dvs. anunţuri

După ce creaţi anunţurile, este important să vă asiguraţi că acestea chiar apar pentru clienţi. Puteţi utiliza Instrumentul de diagnosticare şi previzualizare a anunţurilor şi puteţi verifica statisticile din cont pentru a afla dacă anunţurile dvs. sunt difuzate.

 • Opţiunea 1: utilizaţi Instrumentul de previzualizare şi diagnosticare a anunţurilor pentru a afla exact cum arată anunţurile dvs. text în rezultatele căutării Google. Nu trebuie decât să accesaţi http://www.google.ro/AdPreview şi să alegeţi opţiunile potrivite din partea de sus pentru a afla exact ce anunţuri sunt difuzate de termenul de căutare introdus în orice locaţie. Veţi beneficia de informaţii de diagnosticare mai precise dacă vă accesaţi întâi contul AdWords, însă acest instrument se poate utiliza şi fără a vă conecta.

De ce este recomandat să utilizaţi Instrumentul de diagnosticare şi previzualizare a anunţurilor în loc să căutaţi propriul anunţ pe Google.ro?

Dacă veţi efectua căutări care determină afişarea anunţului dvs., veţi acumula afişări, însă nu şi clicuri. Acest lucru poate duce la reducerea ratei de clic, iar anunţul nu va fi afişat cu frecvenţa dorită. De asemenea, în cazul în care căutaţi în mod repetat propriul anunţ cu ajutorul căutării Google, însă nu faceţi niciodată clic pe acesta, este posibil să nu îl mai vedeţi deloc. Motivul este faptul că sistemul Google nu mai afişează anunţuri despre care consideră că nu vă trezesc interesul.

 • Opţiunea 2: asiguraţi-vă că anunţul dvs. este activat
  Accesaţi-vă contul AdWords, faceţi clic pe fila Anunţuri şi căutaţi un cerc verde lângă anunţul dvs. Lângă anunţurile întrerupte va apărea un semn „întrerupt”. Puteţi trece anunţul dvs. de la starea „Întrerupt” la starea „Activat” făcând clic pe simbolul întrerupt şi selectând cercul verde din meniul derulant.
 • Opţiunea 3: verificaţi statisticile contului pentru a afla dacă anunţurile dvs. primesc trafic de la clienţi. Conectaţi-vă la contul dvs. AdWords şi faceţi clic pe fila Campanii. În fiecare filă, vor apărea statistici care indică informaţii detaliate despre clicuri, afişări, rate de clic şi multe altele. Nu uitaţi, însă, că raportarea AdWords nu are loc în timp real. Aceasta înseamnă că este posibil să nu puteţi consulta clicurile şi afişările primite în ultimele trei ore.
Description: Check your account stats

Încercaţi acum

Încercaţi acum

 • Opţiunea 4: accesaţi fila Cuvinte cheie
  Asiguraţi-vă că anunţurile sunt afişate de cuvintele dvs. cheie. Faceţi clic pe pictograma balon explicativ Description: Balon explicativpentru a afla dacă un cuvânt cheie determină sau nu afişarea anunţurilor dvs.

Încercaţi acum

Încercaţi acum

Sfat

Este normal ca anunţul dvs. să nu fie afişat tot timpul. De obicei, distribuim afişările anunţurilor de-a lungul întregii zile. După ce începeţi să epuizaţi bugetul zilnic, vom încetini sau vom opri difuzarea anunţurilor. Dacă doriţi ca anunţul să apară mai frecvent, vă recomandăm să majoraţi bugetul. Aflaţi mai multe despre setarea unui buget pentru campanie.

Consideraţii suplimentare pentru cazurile în care încercaţi să găsiţi propriul anunţ

Există multe lucruri care determină momentul şi locul unde apare anunţul dvs. Iată câteva dintre cele mai importante:

Direcţionarea: anunţul dvs. va apărea de obicei numai pentru utilizatorii pe care i-aţi vizat, care sunt, în general, persoanele care efectuează căutări utilizând cuvintele dvs. cheie în limba şi locaţia selectate de dvs. Dacă încercaţi să găsiţi propriul anunţ, este posibil să nu îl vedeţi dacă setările dvs. sunt diferite de cele vizate. De exemplu, în cazul în care efectuaţi căutări de la un computer din Braşov, dar anunţul dvs. vizează Timişoara, acesta nu va apărea pentru căutarea dvs. Cu toate acestea, prin utilizarea Instrumentului de diagnosticare şi previzualizare a anunţurilor, puteţi alege orice setări de direcţionare în funcţie de locaţie pentru a previzualiza anunţul propriu.

Examinare pentru aprobarea anunţurilor: deşi unele anunţuri se pot difuza în Reţeaua de căutare Google înainte de a fi examinate din punctul de vedere al respectării politicilor publicitare, altele nu pot fi difuzate deloc înainte de a fi examinate. Dacă anunţul dvs. este aprobat, difuzarea acestuia va începe şi veţi observa că în statisticile contului se acumulează afişări. Puteţi verifica starea de aprobare a fiecărui anunţ consultând coloana Stare din fila Anunţuri din contul dvs. AdWords.

Description: Ad approval review

Poziţia anunţului: în cazul în care clasarea anunţului nu este suficient de ridicată, este posibil ca anunţul dvs. să nu apară în prima pagină cu rezultate ale căutării Google. Clasarea anunţului este determinată de calitatea anunţului dvs. (Scorul de calitate) şi de suma licitată cost-pe-clic maximă pe care aţi setat-o. Google nu afişează aceleaşi anunţuri în fiecare pagină. Prin urmare, anunţul dvs. poate apărea în pagina a doua, a treia sau într-una dintre paginile următoare. Aflaţi mai multe despre modul în care se stabileşte poziţia anunţurilor.

Limbi și browsere pe care le puteți utiliza

Programul AdWords este utilizat de agenții de publicitate din întreaga lume și este disponibil în 42 de limbi. În tabelul de mai jos apar toate limbile pe care le puteți selecta utilizând interfața AdWords. Pentru a modifica preferințele privind limba din contul AdWords, accesați fila Contul meu.

ArabăFinlandezăCoreeanăSlovenă
BulgarăFrancezăLetonăSpaniolă
CatalanăGermanăLituanianăSuedeză
Chineză (simplificată şi tradiţională)GreacăNorvegianăTagalog
CroatăEbraicăPolonezăThailandeză
CehăHindiPortugheză (Brazilia şi Portugalia)Turcă
DanezăMaghiarăRomânăUcraineană
OlandezăIndonezianăRusăVietnameză
Engleză (Australia, Regatul Unit şi S.U.A.)ItalianăSârbă 
EstonăJaponezăSlovacă 

Notă

Aceste limbi sunt diferite de cele pe care le puteți viza. Consultați lista completă a limbilor pe care le puteți viza, accesând secțiunea „Limbi” din setările campaniei.

Asistență pentru browser

Nu este un secret că dintre toate browserele, cel mai mult ne place Google Chrome! Aceasta nu înseamnă însă că nu puteți utiliza oricare dintre browserele următoare pentru a accesa contul AdWords:

În general, programul AdWords acceptă versiunile importante actuale și anterioare ale browserelor Chrome, Firefox, Internet Explorer și Safari (pe măsura dezvoltării).

Dacă browserul dvs. nu este compatibil cu interfața AdWords actuală, va apărea în cont următorul mesaj de alertă: „Este posibil ca interfața AdWords să nu funcționeze corect în browserul dvs.” În acest caz, vă recomandăm călduros să utilizaţi unul dintre browserele enumerate mai sus.

De asemenea, poate fi necesar să actualizați preferințele browserului, astfel încât acesta să accepte module cookie și JavaScript, pentru a putea utiliza toate instrumentele disponibile în AdWords.

Începeţi utilizarea programului în trei paşi simpli

Sfat

Sunteţi începător în programul AdWords? Înscrieţi-vă la cursul nostru de Marketing online 101, pentru a maximiza performanţa online a afacerii dvs.

Iată cum puteţi începe utilizarea programului de publicitate online Google în trei paşi simpli:

 1. Creaţi un cont
 2. Creaţi primul anunţ
 3. Activaţi contul dvs.

Publicitate Google Ads 0725 763 311

Pasul 1: Creaţi un cont

Acest lucru nu durează decât câteva minute. Accesaţi https://adwords.google.ro şi daţi clic pe Începeţi acum. Introduceţi o adresă de e-mail, alegeţi o parolă, selectaţi un fus orar şi o monedă şi confirmaţi adresa de e-mail. Acum sunteţi pregătit să treceţi la pasul următor: crearea primei dvs. campanii de anunţuri. Aflaţi mai multe despre crearea contului dvs.

Aveţi nevoie de ajutor pentru crearea contului? Nu trebuie decât să ne contactaţi.

Pasul 2: Creaţi prima campanie de anunţuri

După ce aţi creat contul şi aţi confirmat adresa de e-mail, veţi fi condus direct la pagina în care puteţi crea primul dvs. anunţ. Aici aveţi prilejul de a vă dovedi creativitatea. Puteţi să alegeţi unde doriţi să apară anunţul dvs., să stabiliţi un buget, să creaţi anunţul şi să alegeţi câteva cuvinte sau expresii (pe care le numim cuvinte cheie) care pot determina apariţia anunţului lângă cele mai adecvate materiale (anunţul dvs. poate să apară, de exemplu, lângă rezultatele căutării Google sau pe site-urile partenere).

 • Alegeţi unde poate apărea anunţul dvs.: puteţi alege site-urile, locaţiile şi limbile în care doriţi să apară anunţul. Dacă nu vă simţiţi pregătit pentru a lua acum astfel de decizii, selectaţi numai opţiunile standard. Aflaţi mai multe despre unde pot apărea anunţurile dvs.
 • Stabiliţi un buget: decideţi suma pe care sunteţi dispus să o plătiţi de fiecare dată când un utilizator dă clic pe anunţul dvs. şi setaţi o sumă maximă pe care doriţi să o cheltuiţi zilnic. Aflaţi mai multe despre stabilirea bugetului.
 • Creaţi un scurt anunţ: alegeţi un titlu şi redactaţi o scurtă descriere. De exemplu, dacă aveţi o patiserie în Constanţa, aţi putea alege un titlu ca „Patiserie Constanţa” şi o descriere cum ar fi „Plăcinte, ştrudele şi brioşe calde. Livrare gratuită în localitate”. Aflaţi sfaturi pentru crearea unui anunţ text de succes.
 • Alegeţi cuvintele cheie care pot contribui la afişarea anunţului dvs. alături de rezultatele căutării: anunţul dvs. poate apărea când utilizatorii caută pe Google utilizând cuvintele pe care le plasaţi în anunţ. În exemplul nostru, dacă un utilizator caută „plăcintă caldă în Constanţa”, acesta ar putea vedea anunţul dvs., cu titlul şi descrierea de mai sus şi însoţit de informaţiile de contact ale patiseriei dvs. În funcţie de opţiunile pe care le alegeţi, acesta ar putea să vadă, de asemenea, anunţul dvs. pe site-uri partenere Google de pe întregul web. Pentru a începe, alegeţi zece-douăsprezece cuvinte cheie, dar nu uitaţi că le puteţi modifica (sau puteţi adăuga altele noi) oricând mai târziu. Aflaţi mai multe despre modul în care funcţionează cuvintele cheie.

Pasul 3: Activaţi contul

În sfârşit, pentru a începe difuzarea anunţului, va trebui să introduceţi câteva informaţii de facturare esenţiale. Nu vă faceţi griji, nu veţi rămâne blocat la niciuna dintre opţiunile de aici – după cum am menţionat deja, puteţi reveni oricând pentru a întrerupe, modifica sau anula anunţul. Dacă aveţi un cupon AdWords, îl puteţi introduce la acest pas. Înţelegeţi toate opţiunile de facturare pe care le aveţi la dispoziţie.

Pentru majoritatea conturilor, difuzarea anunţurilor dvs. poate începe imediat după ce introduceţi aceste informaţii. În decurs de trei ore, vă puteţi aştepta să vedeţi date în fila Campanii a contului dvs.

Fila Pagina principală Setari Google ads

Fila Pagina principală AdWords vă permite să vedeţi cele mai importante informaţii pentru dvs. despre cont. Puteţi personaliza această filă selectând modulele de performanţă pe care doriţi să le vedeţi. Configuraţi alerte şi filtre personalizate pentru a monitoriza performanţa la un nivel chiar şi mai detaliat.

Cum puteţi configura fila Pagina principală

Am configurat câteva filtre pentru a vă permite să începeţi, dar dvs. puteţi configura alerte personalizate şi filtre salvate pentru contul dvs., pentru a personaliza în continuare fila Pagina principală. Aceste alerte şi filtre vă oferă un acces rapid la cele mai importante cuvinte cheie şi campanii, precum şi la evenimentele importante din cont, cum ar fi epuizarea bugetului zilnic sau înregistrarea unei scăderi semnificative a volumului de trafic.

Exemplu

Să presupunem că doriţi să vedeţi care sunt cuvintele cheie care generează afişări (adică apariţiile anunţului dvs. atunci când un utilizator caută folosind cuvintele dvs. cheie), dar nu şi clicuri. Aţi putea să creaţi un filtru pentru a afişa toate cuvintele cheie cu cel puţin 20 de afişări, dar niciun clic. Odată ce salvaţi acel filtru, veţi putea să-l adăugaţi la fila Pagina principală şi veţi putea examina imediat acele cuvinte cheie de fiecare dată când vă accesaţi contul.

De asemenea, puteţi utiliza linkul „Personalizaţi modulele” din partea stângă sus a filei Pagina principală. Făcând clic pe acest link veţi putea să adăugaţi sau să ştergeţi filtre şi să schimbaţi modul de afişare a filei Pagina principală. Încercaţi să trageţi şi să plasaţi sau să restrângeţi şi să extindeţi fereastra pe care doriţi să o vedeţi pentru a personaliza şi mai mult fila Pagina principală.

Funcţii ale filei Pagina principală care vă pot ajuta să monitorizaţi performanţa

 • Grafic: veţi găsi un grafic de performanţă în partea de sus a filei, menit să vă ajute să identificaţi cu rapiditate modificările apărute în performanţă. De asemenea, puteţi compara performanţa din două intervale de date sau pentru două valori diferite.
Description: Performance graph
 • Modulul privind performanţa cuvintelor cheie: există mai multe module de performanţă a cuvintelor cheie pe care această filă vi le oferă pentru a începe, însă veţi putea defini, de asemenea, propriile praguri „cele mai performante” sau „cele mai puţin performante” prin crearea unor filtre salvate.
Description: Keyword Performance
 • Monitorizaţi campanii particulare: puteţi să alegeţi în continuare campanii pe care să le monitorizaţi prin setarea de filtre salvate pentru campaniile pe care doriţi să le urmăriţi. Asiguraţi-vă că faceţi clic pe caseta de selectare pentru a salva filtrul, astfel încât să fie disponibil ca secţiune în fila dvs.
Description: Select modules

Accesarea filei Pagina principală de pe dispozitivul mobil

Puteţi accesa informaţiile din fila Pagina principală de pe dispozitivul dvs. mobil, accesând contul AdWords din browserul telefonului. Dacă aduceţi modificări unor elemente create în fila Pagina principală, cum ar fi unele filtre sau alerte, acestea vor apărea şi pe telefonul dvs. mobil.

 • Dacă utilizaţi un dispozitiv mobil compatibil, veţi fi redirecţionat în mod automat la funcţia AdWords pentru mobil.
 • Dacă aveţi un cont MCC, veţi fi direcţionat la versiunea pentru desktop a contului AdWords.

Fila Campanii Google Ads

Fila Campanii este locul în care creaţi şi gestionaţi anunţuri. În această filă puteţi să modificaţi setările grupurilor de anunţuri, ale anunţurilor şi ale cuvintelor cheie. De asemenea, puteţi să vedeţi şi să personalizaţi statisticile contului, să descărcaţi date şi multe altele.

Iată cum arată această filă, precum şi explicaţia pe scurt a unora dintre termenii pe care îi veţi întâlni aici. Daţi clic pe termenii de mai jos pentru a obţine o prezentare generală a fiecăruia dintre aceştia.

Description: Campaign tab overview

1 şi 2. Filele Campanii

Pentru a accesa fila Campanii, conectaţi-vă la contul dvs. AdWords şi daţi clic pe fila Campanii din partea de sus. Puteţi considera această filă drept principala dvs. modalitate de accesare a tuturor campaniilor, precum şi a funcţiilor care vă pot ajuta să verificaţi şi să îmbunătăţiţi performanţa acestora.

Nu, nu vă înşelaţi! Pe măsură ce vă familiarizaţi cu contul AdWords, puteţi observa că există încă o filă numită Campanii. Aceasta se află spre mijlocul paginii, alături de fila cu numele Grupuri de anunţuri. Această a doua filă Campanii conţine o scurtă prezentare generală a tuturor campaniilor dvs. şi a statisticilor aferente acestora. Daţi clic pe numele unei campanii din listă şi veţi avea acces la mai multe detalii despre fiecare grup de anunţuri din campania respectivă. Fila Campanii va dispărea atunci când afişaţi grupurile de anunţuri.

Sfat

Puteţi beneficia de aceeaşi prezentare generală a tuturor campaniilor făcând clic pe Toate campaniile online din panoul din partea stângă a contului.

3. Fila Grupuri de anunţuri

Fila Grupuri de anunţuri reprezintă o modalitate rapidă de a vedea şi de a modifica detaliile tuturor grupurilor de anunţuri din contul dvs. AdWords. Această filă poate afişa grupurile de anunţuri dintr-o singură campanie sau din toate campaniile.

4. Fila Setări

Fila Setări vă permite să ajustaţi setările care afectează întreaga campanie, cum ar fi bugetul, reţeaua şi opţiunile de licitare, limba, direcţionarea în funcţie de locaţie şi de dispozitiv, data de încheiere a campaniei, programarea anunţurilor şi multe altele.

5. Fila Anunţuri

Fila Anunţuri este locul în care puteţi vedea datele privind fiecare anunţ individual din contul dvs.   Aici puteţi compara anunţuri, puteţi vedea care au cel mai mult succes şi puteţi utiliza informaţiile respective pentru a crea anunţuri şi mai bune. De asemenea, puteţi modifica, întrerupe sau şterge anunţuri care nu au performanţe la fel de bune ca restul anunţurilor.

6. Fila Cuvinte cheie

Fila Cuvinte cheie este locul de unde vă gestionaţi cuvintele cheie. Puteţi vedea cuvintele cheie pe care le-aţi selectat pentru toate campaniile dvs. sau numai pe cele dintr-un singur grup de anunţuri. De asemenea, puteţi obţine informaţii despre performanţa şi calitatea cuvintelor cheie, care vă pot ajuta să vă decideţi dacă să creaţi mai multe cuvinte cheie sau să le modificaţi, întrerupeţi sau ştergeţi pe cele create deja.

7. Fila Parametri

Fila Parametri vă permite să analizaţi detaliat datele dvs., în funcţie de parametrul dorit, la nivel de grup de anunţuri, campanie sau cont. Puteţi utiliza fila Parametri pentru a vedea statistici care utilizează şi date din alte file AdWords. De exemplu, puteţi vedea statisticile totale în funcţie de lună, oră sau regiune geografică. Puteţi personaliza tabelul dvs. pentru a compara numărul total de clicuri obţinute în luna ianuarie în toate grupurile de anunţuri sau pentru a vedea oraşele din care provin clicurile.

8. Fila Reţeaua de display

Fila Reţeaua de display este locul în care puteţi gestiona campaniile din Reţeaua de display şi în care puteţi vedea datele privind performanţa anunţurilor din Reţeaua de display. Gestionaţi campaniile dvs. din Reţeaua de display adăugând sau modificând metode de direcţionare, precum direcţionarea în funcţie de cuvinte cheie, destinaţii de plasare, subiecte, interese şi liste de remarketing, sex şi vârstă. Vedeţi informaţii detaliate despre performanţele grupurilor dvs. de anunţuri, utilizaţi date pentru a optimiza şi gestiona sumele licitate şi eliminaţi metodele de direcţionare cu performanţe slabe. Puteţi vedea metodele de direcţionare dintr-o singură campanie sau din toate campaniile care vizează „Numai Reţeaua de display” sau „Reţeaua de display şi Reţeaua de căutare”.

9. Butonul Afişaţi filele

Butonul Afişaţi filele conţine alte file pe care le puteţi adăuga în cont, inclusiv Extensii la anunţuri şi Ţinte automate. Bifaţi caseta din dreptul fiecărei file de care sunteţi interesat.

10. Intervalul de date

Caseta Intervalul de date vă permite să personalizaţi tabelul cu statistici din fila Campanii astfel încât să afişaţi numai datele din anumite perioade de timp. Dacă decideţi să descărcaţi tabelul de statistici sub forma unui raport, acesta va conţine numai informaţiile din intervalul de date pe care l-aţi selectat.

11. Panoul din partea stângă

În panoul din partea stângă a contului AdWords găsiţi mai multe comenzi rapide către diferite tipuri de informaţii din contul dvs.:

 • daţi clic pe Toate campaniile online pentru a vedea o listă cu toate campaniile dvs.;
 • daţi clic pe campaniile individuale sau pe grupurile de anunţuri de sub acestea, pentru a le accesa direct;
 • daţi clic pe linkurile pentru Arhivă la care se permite accesul, Rapoarte, Reguli automatizate şi Alerte personalizate pentru a obţine informaţii privind starea acestora, dacă aţi activat oricare dintre aceste funcţii.

12. Tabelul cu statistici

Tabelul cu statistici de sub grafic arată informaţii detaliate cu privire la statisticile dvs., precum clicuri, afişări şi rate de clic. După ce aţi stabilit modelul de prezentare a datelor dorit, puteţi să descărcaţi datele sub forma unui raport, să programaţi rapoarte periodice, să le primiţi prin e-mail şi să le exportaţi într-o gamă largă de formate.

13. Bara de instrumente Google

Butoanele din bara de instrumente vă ajută să găsiţi şi să organizaţi cu rapiditate informaţiile din cont. Puteţi utiliza aceste butoane pentru a ajusta afişarea, astfel încât tabelul cu statistici să afişeze numai datele care vă interesează.

 • butonul Segmentaţi vă ajută să defalcaţi afişarea datelor în părţi separate. Există mai multe segmente pe care le puteţi aplica datelor dvs., pe care le puteţi diviza în funcţie de dispozitiv, tipul de clic, reţea şi perioada de timp. De exemplu, puteţi segmenta datele utilizând drept criteriu ziua săptămânii. În cazul în care constataţi că performanţa anunţurilor este foarte diferită în zilele de sâmbătă, puteţi modifica sumele licitate în conformitate cu modificarea intervenită în comportamentul utilizatorilor.
 • butonul Filtru vă permite să căutaţi în tabelul cu date statistice anumite informaţii, cum ar fi textul cuvintelor cheie, sumele licitate şi ratele de clic (valorile CTR). De exemplu, puteţi crea un filtru pentru a afişa numai cuvintele cheie cu o valoare CTR redusă. Apoi, puteţi decide să le îmbunătăţiţi sau să le întrerupeţi.
 • butonul Coloane vă permite să alegeţi afişarea mai multor tipuri de date statistice referitoare la activitatea din contul dvs. Alegeţi coloanele pe care doriţi să le vedeţi în tabel, apoi stabiliţi ordinea acestora şi salvaţi-le. Puteţi să daţi clic pe numele oricărei coloane pentru a sorta datele în funcţie de acel subiect. De exemplu, daţi clic pe coloana „Grup de anunţuri” pentru a ordona alfabetic în funcţie de grupurile de anunţuri sau daţi clic pe coloana „Afişări” pentru a ordona grupurile de anunţuri de la cele mai multe afişări la cele mai puţine. Puteţi da clic din nou pe „Afişări” pentru a inversa ordinea şi pentru a vedea statisticile de la cele mai puţine afişări la cele mai multe.
 • butonul Grafic vă permite să afişaţi sau să ascundeţi graficul de performanţă şi să setaţi opţiunile de afişare a acestuia;
 • butonul Descărcaţi vă permite să descărcaţi şi să afişaţi tabelul cu statistici pe care l-aţi creat pentru a executa rapoarte în formate precum .csv sau .pdf. Puteţi alege să trimiteţi raportul prin e-mail şi să programaţi descărcarea repetată a acestuia.
 • în sfârşit, Caseta de căutare cu filtre vă permite să filtraţi cu rapiditate tabelul cu statistici, astfel încât să obţineţi afişarea datelor în funcţie de numele unei campanii, numele unui grup de anunţuri, textul anunţului sau termeni conţinuţi de cuvintele cheie.

14. Graficele de performanţă

Graficele de performanţă vă permit să comparaţi tendinţele de la fiecare nivel al campaniei şi să personalizaţi informaţiile afişate de fiecare grafic. De exemplu, puteţi compara numărul total de clicuri din această săptămână cu numărul de clicuri de săptămâna trecută. Găsiţi grafice în filele Campanii, Grupuri de anunţuri, Anunţuri, Cuvinte cheie şi Reţeaua de display. Dacă un grafic nu apare deasupra tabelului, daţi clic pe Description: Grafic campaniedin bara de instrumente aflată deasupra tabelului, pentru a vedea opţiunile pentru grafic. Asiguraţi-vă că este bifată caseta de selectare „Afişaţi graficul”.

Fila Oportunităţi

Fila Oportunităţi este, de fapt, o întreagă secţiune din contul dvs. AdWords, al cărei scop este să vă ajute să îmbunătăţiţi campaniile publicitare. această filă are rolul unui asistent personal, menit să vă ajute să descoperiţi mai multe cuvinte cheie şi să profitaţi la maximum de bugetul pe care îl consideraţi convenabil. Le recomandăm această filă agenţilor de publicitate care şi-au gestionat contul AdWords o perioadă de timp suficient de mare pentru a stabili anumite obiective şi a beneficia de un istoric al activităţii contului.

Cum funcţionează fila Oportunităţi

Fila Oportunităţi caută metode de a efectua modificări rezonabile care v-ar putea influenţa contul în cazul în care le acceptaţi. Înainte de toate trebuie să alegeţi un obiectiv. Apoi, fila Oportunităţi îşi asumă acest obiectiv şi ia în considerare datele statistice ale campaniei, volumul şi tendinţele de căutare Google şi setările campaniilor dvs. pentru a genera în mod automat idei pe care vi le supune atenţiei. Obiectivele pe care le puteţi alege şi la care fila Oportunităţi se poate raporta sunt următoarele:

 • Sporiţi volumul de trafic: măriţi numărul de afişări şi de clicuri, chiar dacă se majorează şi costurile;
 • Echilibraţi costul şi volumul de trafic: măriţi numărul de afişări şi de clicuri cu modificări moderate ale costurilor;
 • Menţineţi sau reduceţi costul: profitaţi la maximum de pe urma bugetului dvs. actual.

Cum vă poate ajuta fila Oportunităţi

Dacă aveţi un istoric al activităţii contului la care să vă raportaţi, această filă vă poate ajuta să:

 • Aduceţi îmbunătăţiri campaniilor fără să cheltuiţi un volum mare de timp sau de bani

Această filă caută oportunităţi care să vă permită să vă utilizaţi timpul şi banii pentru a lua decizii, şi nu pentru a efectua cercetări. Utilizarea acestei file este o bună metodă de a păstra controlul asupra costurilor, deoarece fila Oportunităţi încearcă să aducă mici îmbunătăţiri în activitatea contului luând permanent în considerare suma pe care doriţi de fapt să o cheltuiţi.

 • Păstraţi campaniile la curent cu tendinţele pieţei

Aţi folosit aceleaşi cuvinte cheie o bună perioadă de timp? Când aţi modificat ultima oară sumele licitate? Fila Oportunităţi vă poate ajuta să menţineţi la zi contul dvs. AdWords.

 • Vedeţi estimări ale performanţei pe baza datelor statistice

Deşi fila Oportunităţi nu poate prezice dacă anunţurile dvs. vor avea sau nu o bună performanţă, ea poate analiza un volum mare de date statistice, referitoare, de pildă, la performanţa campaniilor dvs. sau la căutările efectuate de utilizatori pe Google, pentru a afişa posibilităţi pe care să le aveţi în vedere.

Fila Instrumente şi analiză

Fila Instrumente şi analiză furnizează linkuri directe spre diverse instrumente din contul AdWords. Utilizaţi aceste instrumente pentru a monitoriza şi a aduce modificări contului, anunţurilor, grupurilor de anunţuri şi cuvintelor cheie.

Iată o captură de ecran a acestei file, precum şi explicaţii pentru instrumentele pe care le veţi întâlni aici. Nu trebuie decât să faceţi clic pe un instrument individual pentru a obţine o prezentare generală a funcţiilor pe care le poate îndeplini acesta pentru dvs.

Description: Tools and analysis tab

1. Istoricul modificărilor

Instrumentul Istoricul modificărilor mele afişează modificările pe care le-aţi adus contului dvs. în ultimii doi ani. Accesul uşor la istoricul contului vă permite să înţelegeţi modificările performanţei şi să ţineţi evidenţa modului în care aţi gestionat contul în trecut.

Încercaţi acum

Încercaţi acum

2. Conversii

Secţiunea Conversii vă arată ce se întâmplă după ce utilizatorii fac clic pe anunţurile dvs. Achiziţionează aceştia produsul dvs.? Sau se înscriu pentru buletinul dvs. informativ? Pentru a urmări aceste informaţii, nu trebuie decât să utilizaţi un instrument gratuit, numit Urmărirea conversiilor. Dacă veţi şti mai multe despre conversiile obţinute, veţi înţelege şi ce cuvinte cheie sunt potrivite pentru afacerea dvs. Veţi putea investi mai mult în cele mai eficiente, sporind astfel rentabilitatea investiţiei.

După ce activaţi Urmărirea conversiilor, veţi găsi aici un rezumat complet al datelor privind conversiile, care va completa rapoartele disponibile în fila Campanii.

Încercaţi acum

Încercaţi acum

3. Google Analytics

Google Analytics vă arată cum au descoperit utilizatorii site-ul dvs. şi cum l-au explorat. Pe baza acestor informaţii, puteţi să îmbunătăţiţi rentabilitatea investiţiei în site, să sporiţi numărul de conversii şi să aflaţi cum puteţi oferi clienţilor o experienţă mai bună. Cu ajutorul serviciului Google Analytics, puteţi, de asemenea, să creaţi obiective (pagini de pe site care au rol de conversii pentru acesta) şi să le importaţi în programul AdWords. Printre exemplele de pagini de conversie se numără pagina „Vă mulţumim”, care apare după ce un utilizator introduce informaţii într-un formular, sau pagina de confirmare a achiziţiei.

Încercaţi acum

Încercaţi acum

4. Instrumentul pentru cuvinte cheie

Instrumentul pentru cuvinte cheie vă poate ajuta să găsiţi cuvinte cheie relevante noi şi să le adăugaţi direct în grupurile dvs. de anunţuri. Acesta este important deoarece cuvintele cheie pe care le creaţi pentru un anumit grup de anunţuri sunt utilizate pentru direcţionarea anunţurilor către clienţi potenţiali. Altfel spus, cuvintele cheie bune vă pot ajuta să afişaţi anunţuri pentru clienţii doriţi, atunci când doriţi. Puteţi introduce un cuvânt, o expresie sau o adresă de site, iar instrumentul va sugera automat cuvinte cheie relevante. Este ca şi când aţi primi sugestii de cuvinte cheie în cadrul unei sesiuni de idei!

Nu uitaţi, însă, că, deşi Instrumentul pentru cuvinte cheie poate furniza sugestii excelente, performanţa cuvintelor cheie depinde de diverşi factori. De exemplu, suma licitată, bugetul, produsul şi comportamentul clienţilor din domeniul dvs. pot influenţa succesul cuvintelor cheie.

Încercaţi acum

Încercaţi acum

5. Estimatorul de trafic

Estimatorul de trafic furnizează numărul aproximativ de căutări Google din ultimul an şi estimări ale costului pentru cuvinte cheie noi, înainte ca dvs. să le adăugaţi în campanie. Cuvintele cheie sunt importante pentru a stabili când vor apărea anunţurile dvs. pentru clienţi, iar acest instrument vă poate ajuta să găsiţi cuvinte cheie utile, profitabile, care să vă aducă acele clicuri pe care le doriţi. De asemenea, puteţi examina estimările pentru cuvintele cheie care funcţionează deja într-un grup de anunţuri.

Utilizând acest instrument, puteţi estima mai bine destinaţia de plasare şi performanţa anunţului, pe baza sumei licitate CPC, a opţiunilor de direcţionare şi a altor criterii.

Încercaţi acum

Încercaţi acum

6. Instrumentul pentru destinaţii de plasare

Instrumentul pentru destinaţii de plasare este potrivit dacă aţi ales să difuzaţi anunţuri în Reţeaua de display Google. În Reţeaua de display, puteţi direcţiona anunţuri text, imagine, video sau cu conţinut media îmbogăţit spre anumite site-uri sau pagini din reţea. Acestea poartă numele de destinaţii de plasare, iar Instrumentul pentru destinaţii de plasare vă ajută să le identificaţi pe cele potrivite pentru anunţul dvs.

Exemplu

Să presupunem că doriţi să difuzaţi un anunţ care vinde jucării pentru pisici în Reţeaua de display. Instrumentul pentru destinaţii de plasare va sugera site-uri relevante cu conţinut care poate prezenta interes pentru clienţii dvs. Puteţi alege să vizaţi destinaţii de plasare cum ar fi un site dedicat iubitorilor de pisici sau secţiunea de recenzii pentru jucării de pisici de pe un site dedicat proprietarilor de pisici.

Încercaţi acum

Încercaţi acum

7. Instrumentul de direcţionare în funcţie de context

Puteţi utiliza Instrumentul de direcţionare în funcţie de context pentru a crea liste de cuvinte cheie bazate pe teme precise, pentru campaniile difuzate în Reţeaua de display Google. Când introduceţi cuvinte sau expresii în Instrumentul de direcţionare în funcţie de context, acesta recomandă o serie de cuvinte cheie care au legătură cu termenii introduşi de dvs. şi grupează cuvintele cheie în grupuri de anunţuri tematice.

De ce sunt atât de importante listele de cuvinte cheie bazate pe o temă precisă? Acestea reprezintă baza direcţionării eficiente în funcţie de context, care reprezintă sistemul utilizat de Reţeaua de display pentru a asocia anunţurile dvs. cu site-urile relevante.

Încercaţi acum

Încercaţi acum

8. Previzualizarea şi diagnosticarea anunţurilor

Utilizaţi Instrumentul de diagnosticare şi previzualizare a anunţurilor pentru a căuta anunţul în acelaşi mod în care aţi face acest lucru într-o pagină obişnuită cu rezultate ale căutării Google. Utilizarea acestui instrument reprezintă o metodă simplă de a afla cum apare anunţul dvs., primind exact aceleaşi rezultate ca şi în cazul unei căutări pe Google, fără a determina acumularea unor afişări (deci fără costuri pentru dvs.). Dacă anunţul dvs. nu apare, acest instrument vă va explica motivul şi vă va oferi sfaturi pe care le puteţi urma pentru ca anunţul să fie din nou difuzat.

Fila Facturare

Fila Facturare din contul AdWords este locul unde puteţi plăti costurile publicitare şi unde puteţi gestiona facturile.

Fila Facturare oferă navigare simplă, opţiuni de filtrare şi rezumate uşor de consultat ale tuturor informaţiilor importante privind facturarea şi plăţile. Iată cum arată:

Description: Fila Facturare

Iată câteva dintre acţiunile pe care le puteţi efectua în această filă:

 • consultaţi un rezumat al tuturor tranzacţiilor precedente;
  Dați clic pe Istoricul tranzacţiilor pentru a vedea plăţile, creditele, ajustările şi costurile precedente asociate contului dvs. Puteţi să ordonaţi, să filtraţi, să imprimaţi sau să generaţi un tabel cu aceste informaţii, dând clic pe butonul Exportaţi din bara de instrumente gri. Dacă doriţi să vedeţi plăţile şi facturile precedente, ajustaţi intervalul de timp.
 • modificați setările de facturare;
  Adăugaţi o formă de plată pentru a achita costurile, desemnaţi o carte de credit de rezervă şi vedeţi setarea de plată. De asemenea, puteți trece de la plățile manuale la cele automate, dând clic pe Setări de facturare .
 • vedeţi setările profilului dvs.;
  Dați clic pe Profilul de facturare pentru a vedea adresa de facturare, codul de facturare și alte informații de contact.
 • efectuaţi o plată sau aplicaţi un cod promoţional.
  După ce dați clic pe fila Facturare, dați clic pe butonul Efectuaţi o plată din partea de sus a paginii, pentru a efectua o plată. Sau dați clic pe Mai multe acţiuni și selectați „Aplicaţi un cod promoţional” dacă aveţi unul.

Fila Contul meu

Fila Contul meu constă într-un meniu derulant care include linkuri spre trei pagini în care puteţi să controlaţi cine are acces la cont, să modificaţi tipurile de alerte şi de notificări pe care le primiţi şi pe care doriţi să le vedeţi şi să schimbaţi preferinţele contului AdWords.

Paginile conectate din fila Contul meu

Există trei pagini conectate din fila Contul meu:

 • Acces la cont
  Afişaţi şi controlaţi cine are acces la contul dvs., precum şi nivelul de acces al fiecărei persoane.
 • Setări privind notificările
  Afişaţi şi modificaţi adresa e-mail pe care o utilizaţi pentru notificări, precum şi tipurile de notificări şi alerte pe care le primiţi.
 • Preferinţe
  Afişaţi şi schimbaţi limba de afişare, formatul pentru numere şi activarea etichetării automate. În plus, puteţi afişa adresa e-mail a contului dvs., fusul orar al acestuia şi Termenii Programului de publicitate Google.

Navigarea în contul AdWords

Dacă ați început recent să utilizați programul AdWords, dorim să ne asigurăm că vă este ușor să navigați în cont. Vă rugăm să explorați cele șase file principale: Pagina principală, Campanii, Oportunități, Instrumente și analiză, Facturare și Contul meu.

Description: https://storage.googleapis.com/support-kms-prod/SNP_0CB20A9719B71891FFAF30227186083E8341_3233291_en_v0
 1. Pagina principală: aceasta conține pagina Instantaneu de cont, un rezumat ușor de citit al informațiilor importante din cont.
 2. Campanii: aici veți petrece cel mai mult timp atunci când veți gestiona contul AdWords. Aici puteți să creați și să modificați campanii, anunțuri, cuvinte cheie și setări ale campaniilor. În graficele cu rezumatul performanţei din partea de sus a paginii veţi vedea o prezentare generală a performanţei campaniilor. De asemenea, puteți descărca sub formă de rapoarte tabelele care conțin valorile de performanță ale contului dvs.
 3. Oportunități: găsiți idei de cuvinte cheie, sume licitate și buget care vă pot ajuta să îmbunătățiți performanța campaniei.
 4. Instrumente și analiză: identificați instrumente din cont care vă vor ajuta să gestionați și să îmbunătățiți contul. Utilizați instrumentele avansate de raportare pentru a identifica problemele posibile și pentru a le remedia înainte de a deveni probleme reale.
 5. Facturare: introduceți și modificați detaliile de facturare, consultați întregul istoric de facturare și imprimați facturi.
 6. Contul meu: controlați informațiile personale, cum ar fi informațiile de conectare și preferințele pentru utilizatori. Dacă doriți, puteți utiliza această filă pentru a invita un prieten sau un coleg să gestioneze contul dvs. AdWords.

Fila Publicitate Rețeaua de display

Fila Rețeaua de display este secțiunea pe care trebuie să o accesați în contul dvs. AdWords pentru a determina locul în care vor fi afișate anunțurile dvs. în Rețeaua de display Google. Aici veți stabili metode de direcționare și excluderi, care reprezintă criteriile pentru locurile în care anunțurile dvs. trebuie sau nu trebuie să fie afișate în Rețeaua de display. De asemenea, puteți vedea rapoarte privind performanța metodelor dvs. de direcționare.

Description: https://storage.googleapis.com/support-kms-prod/SNP_9CF4C706C01FFF3C2F038D3C59DCE2A94F77_3418805_en_v1

Tipuri de metode de direcționare și excluderi

 • Cuvinte cheie: vizați sau excludeți în funcție de expresiile cheie dintr-o pagină, de exemplu Pachete de rafting.
 • Subiecte: vizați sau excludeți în funcție de subiectul central al unei pagini sau al unui site, de exemplu Drumeții și camping.
 • Destinații de plasare: vizați sau excludeți site-uri, aplicații mobile sau videoclipuri, precum example.com.
 • Categorii de interese: vizați sau excludeți în funcție de categorii de interese sau afinități, de exemplu Pasionați de activități în aer liber.
 • Vârstă: vizați sau excludeți în funcție de grupuri de vârstă, de exemplu 18-24.
 • Sex: vizați sau excludeți în funcție de sex, de exemplu bărbați.
 • Remarketing: vizați sau excludeți în funcție de persoanele care au accesat site-ul dvs. în trecut.
 • Opțiuni pentru categoriile de site: acceptați sau excludeți în funcție de categoriile din Rețeaua de display, de exemplu fluxuri video live sau site-uri despre infracțiuni, poliție și urgențe.

Ce funcții sunt disponibile în fila Rețeaua de display

Adăugarea de direcționări

Puteți adăuga direcționarea la grupurile dvs. de anunțuri din Rețeaua de display.

 1. Accesați fila Rețeaua de display și dați clic pe opțiunea + Direcționare, care se găsește deasupra graficului.
 2. Selectați un grup de anunțuri.
 3. Dați clic pe meniul derulant „Adăugarea de direcționări” și alegeți o metodă de direcționare.

Adăugarea de excluderi

Puteți adăuga excluderi la grupurile de anunțuri și campaniile din Rețeaua de display.

 1. Accesați fila Rețeaua de display și dați clic pe opțiunea + Direcționare, care se găsește deasupra graficului.
  • Pentru excluderi la nivel de grup de anunțuri: selectați un grup de anunțuri. Apoi, dați clic pe meniul derulant „Adăugarea de excluderi la nivel de grup de anunțuri” și selectați o metodă.
  • Pentru excluderi la nivel de campanie: selectați o campanie. Apoi, dați clic pe meniul derulant „Adăugarea de excluderi la nivel de campanie” și selectați o metodă.

Afișarea rapoartelor de performanță privind direcționarea

Puteți vedea rapoarte de performanță pentru direcționările la nivel de grup de anunțuri și de campanie.

 1. Accesați fila Rețeaua de display.
 2. Selectați un grup de anunțuri sau o campanie.
 3. Dați clic pe oricare dintre filele secundare:
  • Cuvinte cheie pentru Rețeaua de display;
  • Subiecte;
  • Destinații de plasare;
  • Categorii de interese și remarketing;
  • Vârstă;
  • Sex.

Elementele pe care trebuie să le urmăriți în funcție de obiectivele publicitare

În cazul programului Google AdWords, rezultatele sunt singurele care contează. De la primul anunţ creat, este important să ştiţi ce anume doriţi să obţineţi de la campania dvs., apoi să planificaţi modul în care veţi ajunge să atingeţi respectivele obiective. Doriţi să creşteţi volumul de trafic spre site-ul dvs.? Sau să sporiţi numărul de vânzări, de conversii sau rentabilitatea investiţiei? Să sporiţi gradul de cunoaştere a mărcii? Asemenea fulgilor de zăpadă, fiecare campanie publicitară este unică, însă multe dintre acestea au aceleași obiective. Alegeți obiectivul dvs. de mai jos, iar noi vă vom indica cele mai potrivite date pe care să le urmăriți.

Nu uitați că este important să identificați și să ierarhizați în mod clar obiectivele pe care doriți să le atingeți cu ajutorul anunțurilor dvs. AdWords, apoi să gestionați campaniile pe baza acestor obiective. Stabilirea de obiective vă va ajuta să efectuați modificări inteligente cu ajutorul cărora să îmbunătățiți performanța.

Care este obiectivul dvs.?

Sporiți volumul de trafic spre site

Campaniile axate pe sporirea volumului de trafic pot fi create de către o organizație care dorește să promoveze o nouă campanie de strângere de fonduri sau de către o afacere care dorește să sporească numărul de vânzări ale unui nou produs.

Axați-vă pe: clicuri, rată de clic, performanța cuvintelor cheie, termenii de căutare

Sporiți numărul de clicuri și valoarea CTR

Dacă doriți să utilizați programul AdWords pentru a spori volumul de trafic spre site, încercați să vă axați pe creșterea numărului de clicuri și a ratei de clic (CTR). Puteți realiza acest lucru prin crearea de texte publicitare atrăgătoare, organizarea grupurilor de anunțuri în funcție de teme, produse sau obiective comune și crearea unor liste mai mici (de exemplu, 20 – 30 de termeni) de cuvinte cheie unite tematic pentru a vă asigura că anunțurile sunt foarte relevante și convingătoare pentru clienți. Apoi, este important să monitorizaţi îndeaproape performanţa. Obțineți multe alte sfaturi pentru crearea unor anunțuri text reușite.

Mențineți o listă de cuvinte cheie optimă

Vă recomandăm, de asemenea, să urmăriți performanța cuvintelor cheie și să le eliminați sau să le înlocuiți pe cele care nu vă aduc rezultate. Regula de aur este că o valoare CTR de 1% sau mai mult şi un Scor de calitate de 5 sau mai mult indică o performanţă bună a cuvintelor cheie. Acestea pot varia, însă, de la un cont la altul, astfel că dvs. trebuie să stabiliți dacă un cuvânt cheie generează sau nu trafic de calitate înaltă.

Examinați termenii de căutare

Termenii de căutare reprezintă un alt factor de care trebuie să țineți cont. AdWords vă permite să vedeți o listă cu căutările clienților care au declanșat afișarea anunțului și apoi să adăugați acești termeni drept cuvinte cheie. De asemenea, dacă identificaţi termeni de căutare irelevanţi pentru afacerea dvs., îi puteţi adăuga drept cuvinte cheie negative. Raportul privind termenii de căutare vă poate ajuta să distingeţi diferitele tipuri de trafic spre anunţuri şi să identificaţi traficul cu adevărat relevant (cu alte cuvinte, tipul de persoane care doriţi să devină clienţi).

Aflați mai multe despre cele mai potrivite date pe care trebuie să le urmăriți atunci când doriți să sporiți volumul de trafic, precum și locul unde le puteți găsi în contul dvs.

Sporiți numărul de vânzări sau de alte tipuri de conversii

Campaniile axate pe creșterea numărului de vânzări și de conversii pot fi create de către o companie care dorește să vândă un număr mare de exemplare dintr-un anumit produs sau de către o organizație non-profit care dorește ca vizitatorii să semneze o petiție pentru o cauză importantă.

Axați-vă pe: datele de conversie, adresele URL de destinație

Creșteți numărul de conversii

O conversie AdWords are loc atunci când un utilizator dă clic pe anunțul dvs. și efectuează o acțiune pe site despre care considerați că este valoroasă, fie că este vorba despre o achiziție, o înscriere pentru un buletin informativ sau o solicitare de a primi mai multe informații despre organizație. Cea mai importantă măsură pe care o puteţi lua pentru a creşte numărul de vânzări şi de alte conversii este, după cum probabil aţi ghicit, să fiţi mai atent la datele privind conversiile şi să actualizaţi campaniile pe baza constatărilor efectuate.

De exemplu, după ce urmăriți conversiile, ați putea observa că un anumit cuvânt cheie generează multe conversii, iar un altul nu. Puteți alege să alocați o parte mai mare din buget pentru cuvântul cheie care generează mai multe conversii.

Alegeți adrese URL de destinație relevante

Pe lângă urmărirea conversiilor, trebuie să vă asigurați, de asemenea, că adresa URL de destinație utilizată pentru fiecare anunț îi trimite pe clienți la cea mai relevantă pagină de pe site. În mod ideal, pagina web va fi dedicată acelui produs sau serviciu pe care îl prezentați în anunț.

Aflaţi ce tipuri de date trebuie să urmăriţi atunci când doriţi să creşteţi numărul de vânzări, precum şi locul unde puteţi găsi aceste date în contul dvs.

Vreau să cresc gradul de cunoaştere a mărcii

Campaniile axate pe sporirea gradului de cunoaștere a mărcii pot fi create de o companie de autovehicule care dorește să atragă atenția asupra unui nou model de mașină sau de către o casă de film care dorește să promoveze un film nou, oferindu-le vizitatorilor câ