Search Engine Optimization (SEO) Starter Guide 2020

No Comments

Search Engine Optimization (SEO) 2020

Ghid de pornire pentru optimizarea motoarelor de căutare (SEO)

Pentru cine este acest ghid seo?

Dacă dețineți, gestionați, generați bani sau promovați conținut online prin Căutarea Google, acest ghid este destinat pentru dvs. Ați putea fi proprietarul unei afaceri în plină expansiune și înflorire, webmaster-ul a zeci de site-uri, specialistul SEO într-o agenție Web sau un ninja SEO DIY pasionat de mecanica Căutării: acest ghid este destinat pentru dumneavoastră. Dacă sunteți interesat să aveți o imagine de ansamblu completă asupra elementelor de bază ale SEO în conformitate cu cele mai bune practici ale noastre, sunteți într-adevăr la locul potrivit. Acest ghid nu va oferi niciun secret care va clasifica automat site-ul dvs. mai întâi pe Google (scuze!), Dar urmând cele mai bune practici prezentate mai jos, sperăm că va fi mai ușor pentru motoarele de căutare să-și crawleze, să indice și să înțeleagă conținutul dvs.

Optimizarea motoarelor de căutare (SEO) se referă adesea la mici modificări la anumite părți ale site-ului dvs. web. Când sunt vizualizate individual, aceste modificări pot părea îmbunătățiri incrementale, dar atunci când sunt combinate cu alte optimizări, acestea ar putea avea un impact vizibil asupra experienței utilizatorului site-ului și a performanței dvs. în rezultatele căutării organice. Probabil că sunteți deja familiarizați cu multe dintre subiectele din acest ghid, deoarece sunt ingrediente esențiale pentru orice pagină web, dar este posibil să nu profitați la maximum de ele.

Ar trebui să construiți un site web pentru a beneficia utilizatorii dvs. și orice optimizare ar trebui să fie orientată spre îmbunătățirea experienței utilizatorului. Unul dintre acești utilizatori este un motor de căutare, care ajută alți utilizatori să îți descopere conținutul. Optimizarea motoarelor de căutare înseamnă a ajuta motoarele de căutare să înțeleagă și să prezinte conținutul. Site-ul dvs. poate fi mai mic sau mai mare decât site-ul nostru de exemple și să ofere conținut extrem de diferit, dar subiectele de optimizare despre care vom discuta mai jos ar trebui să se aplice site-urilor de toate dimensiunile și tipurile. Sperăm că ghidul nostru vă oferă câteva idei noi despre cum să vă îmbunătățiți site-ul, și ne-ar plăcea să auzim întrebările, feedback-ul și poveștile dvs. de succes din Forumul de ajutor Google Webmaster 1 .

Sperăm că vă veți bucura de conținut și sperăm să auzim și să integrăm feedback-ul dvs. prin intermediul forumurilor noastre de asistență Google

Simțiți-vă liber să salvați, să imprimați ghidul în mod responsabil și să-l împărțiți din nou: să îmbunătățim calitatea web-ului.

Lectura placuta!

Semnat,
echipa de calitate a căutării Google

Cuprins

Noțiuni de bază

Glosar SEO

Iată un scurt glosar al termenilor importanți folosiți în acest ghid:

 • Index – Google stochează în indexul său toate paginile web despre care știe . Intrarea index pentru fiecare pagină descrie conținutul și locația (URL) a paginii respective. Pentru a indexa  este atunci când Google preia o pagină, o citește și o adaugă la index: Google a indexat mai multe pagini pe site-ul meu astăzi .
 • Crawl – Procesul de a căuta pagini web noi sau actualizate. Google descoperă adresele URL urmând link-uri, citind sit-uri de hartă și prin multe alte mijloace. Google trage pe web, căutând noi pagini, apoi le indexează (după caz).
 • Crawler – Software automat care crawlează (preia) pagini de pe web și le indexează.
 • Googlebot – numele generic al crawler-ului Google. Googlebot crawlează web în mod constant.
 • SEO – Optimizarea motoarelor de căutare: procesul de îmbunătățire a site-ului dvs. pentru motoarele de căutare. De asemenea, titlul postului unei persoane care face asta pentru o viață:  tocmai am angajat un nou SEO pentru a ne îmbunătăți prezența pe web.

Ești pe Google?

Determinați dacă site-ul dvs. este în indexul Google  – Efectuați un site: căutați adresa URL de domiciliu a site-ului dvs. Dacă vedeți rezultate, vă aflați în index. De exemplu, o căutare pentru „site: wikipedia.org” returnează aceste rezultate 2 .

Dacă site-ul dvs. nu este în Google – Deși Google glisează miliarde de pagini, este inevitabil că anumite site-uri vor fi ratate. Când crawler-urile noastre ratează un site, este frecvent unul dintre următoarele motive:

 • Site-ul nu este bine conectat de la alte site-uri de pe web
 • Tocmai ați lansat un site nou și Google nu a avut timp încă să-l parcurgă
 • Designul site-ului face dificilă accesarea Google de a-și trage conținutul în mod eficient
 • Google a primit o eroare când a încercat să vă târască site-ul
 • Politica dvs. împiedică Google să parcurgă site-ul

Cum îmi aduc site-ul pe Google?

Includerea în rezultatele căutării Google este gratuită și ușoară; nici nu trebuie să trimiteți site-ul dvs. către Google. Google este un motor de căutare complet automatizat, care folosește crawler-urile web pentru a explora web în mod constant, căutând site-uri pentru a adăuga la indexul nostru. De fapt, marea majoritate a site-urilor enumerate în rezultatele noastre nu sunt trimise manual pentru a fi incluse, ci găsite și adăugate automat atunci când accesăm pe web. Aflați cum Google descoperă, scotește și servește pagini web. 3

Oferim ghiduri de webmaster 4 pentru crearea unui site web compatibil cu Google. Deși nu există nicio garanție că crawlerele noastre vor găsi un anumit site, respectarea acestor recomandări ar trebui să ajute site-ul dvs. să apară în rezultatele căutării noastre.

Google Search Console oferă instrumente care vă ajută să trimiteți conținutul dvs. pe Google și să monitorizați cum faceți în Căutarea Google. Dacă doriți, Search Console vă poate trimite chiar și alerte cu privire la problemele critice pe care Google le întâlnește cu site-ul dvs. Înscrieți-vă pentru Search Console 5 .

Iată câteva întrebări de bază pentru a vă întreba despre site-ul dvs. web când începeți.

 • Se afișează site-ul meu pe Google?
 • Servesc conținut de înaltă calitate utilizatorilor?
 • Afacerile mele locale apar pe Google?
 • Conținutul meu este rapid și ușor de accesat pe toate dispozitivele?
 • Este site-ul meu securizat?

Puteți găsi informații suplimentare despre pornire pe http://g.co/webmasters 6

Restul acestui document oferă îndrumări privind îmbunătățirea site-ului dvs. pentru motoarele de căutare, organizate pe subiect. Puteți descărca o listă de verificare scurtă și imprimabilă de la http://g.co/WebmasterChecklist 7 .

Ai nevoie de un expert SEO?

Un expert SEO („optimizarea motoarelor de căutare”) este cineva instruit să vă îmbunătățească vizibilitatea în motoarele de căutare. Urmând acest ghid, ar trebui să înveți suficient pentru a fi bine în drum spre un site optimizat. În plus, poate doriți să luați în considerare angajarea unui profesionist SEO care vă poate ajuta să vă auditați paginile.

Decizia de a angaja un SEO este o decizie importantă care vă poate îmbunătăți site-ul și puteți economisi timp. Asigurați-vă că veți cerceta avantajele potențiale ale angajării unui SEO, precum și daunele pe care un SEO iresponsabil le poate aduce site-ului dvs. Multe servicii SEO și alte agenții și consultanți oferă servicii utile proprietarilor de site-uri, inclusiv:

 • Revizuirea conținutului sau structurii site-ului
 • Sfaturi tehnice privind dezvoltarea site-urilor web: de exemplu, găzduire, redirecționări, pagini de eroare, utilizarea JavaScript
 • Dezvoltarea de conținut
 • Managementul campaniilor de dezvoltare online a afacerilor
 • Cercetare cu cuvinte cheie
 • Instruire SEO
 • Expertiză în piețe și geografii specifice

Înainte de a începe căutarea pentru un SEO, este o idee grozavă să devii un consumator educat și să te familiarizezi cu modul în care funcționează motoarele de căutare. Vă recomandăm să parcurgeți întregul ghid și în special aceste resurse:

Dacă te gândești să angajezi un SEO, cu atât mai devreme cu atât mai bine. Un moment excelent pentru a vă angaja este atunci când aveți în vedere o reproiectare a site-ului sau dacă intenționați să lansați un site nou. În acest fel, dumneavoastră și SEO vă puteți asigura că site-ul dvs. este proiectat pentru a fi prietenos cu motorul de căutare de jos în sus. Cu toate acestea, un bun SEO poate ajuta și la îmbunătățirea unui site existent.

Pentru o detaliere detaliată despre necesitatea angajării unui SEO și ce aspecte trebuie să citiți, puteți citi articolul Centrului de ajutor „Aveți nevoie de un SEO” 11

Ajută Google să-ți găsească conținutul

Primul pas pentru a obține site-ul dvs. pe Google este să vă asigurați că Google îl poate găsi. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să trimiteți un sitemap . Un sitemap este un fișier de pe site-ul dvs. care indică motoarele de căutare despre paginile noi sau modificate de pe site-ul dvs. Aflați mai multe despre cum să construiți și să trimiteți un sitemap 12 .

De asemenea, Google găsește pagini prin link-uri din alte pagini. Vedeți Promovați site-ul dvs. mai târziu în acest document pentru a afla cum să încurajați oamenii să descopere site-ul dvs.

Spuneți-le lui Google ce pagini nu ar trebui să fie accesate cu crawlere

Cele mai bune practici

Pentru informații care nu sunt sensibile, blocați rampele nedorite folosind robots.txt

Un fișier „robots.txt” indică motoarele de căutare dacă pot accesa și, prin urmare, accesează anumite părți ale site-ului dvs. Acest fișier, care trebuie numit „robots.txt”, este plasat în directorul rădăcină al site-ului dvs. Este posibil ca paginile blocate de robots.txt să poată fi accesate în continuare, deci pentru paginile sensibile ar trebui să folosiți o metodă mai sigură.

Imagine care arată locația corectă a fișierului robots.txt.

Este posibil să nu doriți ca anumite pagini ale site-ului dvs. să fie înghesuite, deoarece s-ar putea să nu fie utile utilizatorilor dacă se găsesc în rezultatele de căutare ale unui motor de căutare. Dacă doriți să împiedicați motoarele de căutare să vă răsfoiască paginile, Google Search Console are un generator robot.txt prietenos pentru a vă ajuta să creați acest fișier. Rețineți că, dacă site-ul dvs. folosește subdomenii și doriți să aveți anumite pagini care nu sunt accesate pe un anumit subdomeniu, va trebui să creați un fișier robots.txt separat pentru subdomeniul respectiv. Pentru mai multe informații despre robots.txt, vă sugerăm acest ghid al Centrului de ajutor Webmaster cu privire la utilizarea fișierelor robots.txt 13 .

Citiți mai multe alte modalități de a preveni apariția conținutului în rezultatele căutării. 14

Evita:

 • Nu lăsați paginile cu rezultatele căutării dvs. interne să fie accesate cu crawlere de către Google. Utilizatorilor nu le place să facă clic pe rezultatul motorului de căutare doar pentru a ateriza pe o altă pagină cu rezultatele căutării pe site-ul dvs.
 • Permiterea accesului la crawlere a adreselor URL create ca urmare a serviciilor proxy.

Pentru informații sensibile, utilizați metode mai sigure

Robots.txt nu este un mod adecvat sau eficient de blocare a materialelor sensibile sau confidențiale. Instrucționează numai crawler-urile bine comportate ca paginile să nu fie pentru ele, dar nu împiedică serverul dvs. să livreze aceste pagini unui browser care le solicită. Unul dintre motive este că motoarele de căutare ar putea totuși face referire la adresele URL pe care le blocați (afișând doar URL-ul, niciun titlu sau fragment) dacă se întâmplă să existe link-uri către respectivele adrese URL undeva pe Internet (cum ar fi jurnalele de referire). De asemenea, motoarele de căutare neconforme sau necinstite care nu recunosc Standardul de excludere a roboților ar putea neasculta instrucțiunile robotilor dvs.. În cele din urmă, un utilizator curios ar putea examina directoarele sau subdirectoarele din fișierul dvs. robots.txt și poate ghici adresa URL a conținutului pe care nu doriți să îl vedeți.

În aceste cazuri, utilizați eticheta noindex dacă doriți doar ca pagina să nu apară în Google, dar nu vă deranjează dacă vreun utilizator cu un link poate ajunge la pagină. Pentru o securitate reală, totuși, ar trebui să utilizați metode de autorizare adecvate, cum ar fi necesitatea unei parole de utilizator sau să luați pagina de pe site-ul dvs. în întregime.

Ajută Google (și utilizatorii) să înțeleagă conținutul tău

Lăsați Google să vadă pagina dvs. la fel cum o face un utilizator

Când Googlebot parcurge o pagină, aceasta ar trebui să vadă pagina la fel cum o face un utilizator mediu 15 . Pentru o redare și indexare optimă, permiteți întotdeauna accesului Googlebot la fișierele JavaScript, CSS și imagini utilizate de site-ul dvs. web. Dacă fișierul robots.txt al site-ului dvs. nu permite accesarea cu crawlere a acestor active, dăunează direct cât de bine redă și indexează conținutul algoritmului nostru. Acest lucru poate duce la clasamente sub-optime.

Acțiune recomandată:

 • Folosiți instrumentul de inspecție URL 16 . Acesta vă va permite să vedeți exact cum Googlebot vede și redă conținutul dvs. și vă va ajuta să identificați și să remediați o serie de probleme de indexare pe site-ul dvs.

Creați titluri de pagini unice și precise

<title>etichetă spune atât utilizatorilor, cât și motoarelor de căutare care este subiectul unei anumite pagini. <title>Tag – ul ar trebui să fie plasat în <head>elementul documentului HTML. Ar trebui să creați un titlu unic pentru fiecare pagină de pe site-ul dvs.

Fragment HTML care arată eticheta de titlu

Creați titluri și fragmente bune în rezultatele căutării

Dacă documentul dvs. apare într-o pagină cu rezultatele căutării, conținutul etichetei titlului poate apărea în prima linie a rezultatelor (dacă nu sunteți necunoscut cu diferitele părți ale unui rezultat de căutare Google, poate doriți să consultați anatomia un videoclip cu rezultatul căutării 17 ).

Titlul pentru pagina dvs. de pornire poate enumera numele site-ului / afacerii dvs. și ar putea include și alte informații importante, cum ar fi locația fizică a afacerii sau poate câteva dintre principalele sale subiecte sau oferte.

Cele mai bune practici

Descrieți cu exactitate conținutul paginii

Alegeți un titlu care citește în mod natural și comunică în mod eficient subiectul conținutului paginii.

Evita:

 • Alegerea unui titlu care nu are nicio legătură cu conținutul din pagină.
 • Folosind titluri implicite sau vag, precum „Untitled” sau „New Page 1”.

Creați titluri unice pentru fiecare pagină

Fiecare pagină de pe site-ul dvs. ar trebui să aibă în mod ideal un titlu unic, care ajută Google să știe cum această pagină este distinctă de celelalte de pe site-ul dvs. Dacă site-ul dvs. folosește pagini mobile separate, nu uitați să folosiți și titluri bune pe versiunile mobile.

Evita:

 • Utilizarea unui singur titlu pe toate paginile site-ului dvs. sau un grup mare de pagini.

Folosiți titluri scurte, dar descriptive

Titlurile pot fi atât scurte, cât și informative. Dacă titlul este prea lung sau este considerat altfel mai puțin relevant, Google poate afișa doar o porțiune din acesta sau una generată automat în rezultatul căutării. De asemenea, Google poate afișa titluri diferite, în funcție de interogarea utilizatorului sau de dispozitivul utilizat pentru căutare.

Evita:

 • Folosind titluri extrem de lungi, care nu sunt utile pentru utilizatori.
 • Înfățișarea cuvintelor cheie inutile în etichetele din titlu.

Utilizați meta tagul „descriere”

Eticheta de descriere a unei pagini oferă Google și altor motoare de căutare un rezumat despre ce este vorba despre pagină. Titlul unei pagini poate fi câteva cuvinte sau o frază, în timp ce meta tag-ul descrierii unei pagini poate fi o propoziție sau două sau chiar un paragraf scurt. Ca și <title>eticheta, meta tagul de descriere este plasat în <head>elementul documentului HTML.

Fragment HTML care arată eticheta de descriere<meta>

Care sunt meritele meta tagurilor de descriere?

Etichetele meta descriere sunt importante, deoarece Google le poate folosi ca fragmente pentru paginile dvs. Rețineți că spunem „ar putea”, deoarece Google poate alege să utilizeze o secțiune relevantă a textului vizibil al paginii dvs. dacă face o treabă bună de a se potrivi cu interogarea unui utilizator. Adăugarea etichetelor meta descriere la fiecare dintre paginile dvs. este întotdeauna o bună practică în cazul în care Google nu poate găsi o selecție bună de text pe care să îl folosească în fragment. Blogul Webmaster Central are postări informative despre îmbunătățirea fragmentelor cu etichete de descriere 18 mai bune și fragmente mai bune pentru utilizatorii dvs. 19 . Avem, de asemenea, un articol util din Centrul de ajutor despre cum să creați titluri și fragmente bune 20 .

Exemplu de căutare a link-ului simplu albastru pentru "cărți de baseball"

Cele mai bune practici

Rezumați cu exactitate conținutul paginii

Scrieți o descriere care să informeze și să le intereseze utilizatorii dacă ar vedea meta tagul dvs. de descriere ca un fragment în rezultatul căutării. Cu toate că nu există o lungime minimă sau maximă pentru textul dintr-o meta tag de descriere, vă recomandăm să vă asigurați că este suficient de lung pentru a fi afișat complet în Căutare (rețineți că utilizatorii pot vedea fragmente de dimensiuni diferite, în funcție de cum și de unde caută) și conține toți informațiile relevante pentru utilizatori ar trebui să stabilească dacă pagina va fi utilă și relevantă pentru ei.

Evita:

 • Scrierea unei etichete meta descriere care nu are nicio legătură cu conținutul din pagină.
 • Utilizarea descrierilor generice precum „Aceasta este o pagină web” sau „Pagina despre cărțile de baseball”.
 • Completați descrierea doar cu cuvinte cheie.
 • Copierea și lipirea întregului conținut al documentului în eticheta meta descriere.

Utilizați descrieri unice pentru fiecare pagină

Dacă aveți o metaetică de descriere diferită pentru fiecare pagină ajută atât utilizatorii cât și Google, în special în căutările în care utilizatorii pot aduce mai multe pagini pe domeniul dvs. (de exemplu, căutări cu ajutorul site: operatorului). Dacă site-ul dvs. are mii sau chiar milioane de pagini, meta tag-urile cu descrierea manuală, probabil, nu sunt realizabile. În acest caz, puteți genera automat etichete de descriere bazate pe conținutul fiecărei pagini.

Evita:

 • Folosind o singură etichetă meta descriere pe toate paginile site-ului dvs. sau pe un grup mare de pagini.

Utilizați etichete pentru titlu pentru a evidenția textul important

Utilizați rubrici semnificative pentru a indica subiecte importante și ajutați la crearea unei structuri ierarhice pentru conținutul dvs., facilitând navigarea utilizatorilor prin documentul dvs.

Cele mai bune practici

Imaginează-ți că scrii un contur

Similar cu scrierea unui contur pentru o hârtie mare, gândiți-vă care vor fi punctele și subpunctele principale ale conținutului din pagină și decideți unde să folosiți în mod corespunzător etichetele de antet.

Evita:

 • Plasarea textului în etichete care nu ar fi de folos în definirea structurii paginii.
 • Folosirea etichetelor de titlu unde alte etichete le place <em>și <strong>pot fi mai potrivite.
 • Trecerea în mod eronat de la o dimensiune a etichetei la alta.

Utilizați titluri cu ușurință de-a lungul paginii

Folosiți etichete de titlu acolo unde are sens. Prea multe etichete de titlu dintr-o pagină pot îngreuna utilizatorii să scaneze conținutul și să determine unde se termină un subiect și începe un alt subiect.

Evita:

 • Utilizarea excesivă a etichetelor de antet pe o pagină.
 • Titluri foarte lungi.
 • Utilizarea etichetelor de antet numai pentru stilul textului și nu prezentarea structurii.

Adăugați marcaj structurat de date

Datele structurate 21 reprezintă un cod pe care îl puteți adăuga pe paginile site-urilor dvs. pentru a descrie conținutul dvs. în motoarele de căutare, astfel încât să înțeleagă mai bine ce este pe paginile dvs. Motoarele de căutare pot utiliza această înțelegere pentru a afișa conținutul dvs. în moduri utile (și atrăgătoare!) În rezultatele căutării. Acest lucru, la rândul său, vă poate ajuta să atrageți doar felul potrivit de clienți pentru afacerea dvs.

Imagine care arată un rezultat al căutării îmbunătățit de stelele de recenzie folosind date structurate.

De exemplu, dacă aveți un magazin online și marcați o pagină de produs individuală, acest lucru ne ajută să înțelegem că pagina conține o bicicletă, prețul acesteia și recenziile clienților. Este posibil să afișăm informațiile din fragment pentru căutarea rezultatelor. Numim aceste „rezultate bogate”.

Pe lângă utilizarea marcajelor structurate de date pentru rezultate bogate, îl putem folosi pentru a servi rezultate relevante în alte formate. De exemplu, dacă aveți un magazin de cărămidă și mortar, marcarea orelor de deschidere permite clienților dvs. potențiali să vă găsească exact atunci când au nevoie de dvs. și să îi informeze dacă magazinul dvs. este deschis / închis la momentul căutării.

Rezultatul căutării Google pentru magazinele de înghețată, care prezintă rezultate bogate activate de date structurate.

Puteți marca multe entități relevante pentru afaceri:

 • Produse pe care le vindeți
 • Locația afacerii
 • Videoclipuri despre produsele sau afacerile dvs.
 • Ore de deschidere
 • Lista evenimentelor
 • Rețete
 • Logo-ul companiei dvs. și multe altele!

Vedeți o listă completă de tipuri de conținut acceptate pe site-ul nostru de dezvoltatori 22 .

Vă recomandăm să utilizați date structurate cu oricare dintre marcajele notate acceptate pentru a descrie conținutul dvs. Puteți adăuga marcajul la codul HTML în paginile dvs. sau puteți utiliza instrumente precum Data Highlighter 23 și Markup Helper 24 (consultați secțiunea „Cele mai bune practici” pentru mai multe informații despre acestea).

Cele mai bune practici

Verificați marcajul utilizând testul Rezultate bogate

După ce ați marcat conținutul dvs., puteți utiliza testul 25 Rezultate bogate Google pentru a vă asigura că nu există greșeli în implementare. Puteți introduce URL-ul unde este conținutul, sau puteți copia HTML-ul real care include marcajul.

Evita:

 • Utilizarea marcajului nevalid.

Utilizați evidențiator date

Dacă doriți să încercați marcarea structurată fără a modifica codul sursă al site-ului dvs., puteți utiliza Date Highlighter, care este un instrument gratuit integrat în Search Console care acceptă un subset de tipuri de conținut.

Dacă doriți să pregătiți codul de marcare pentru copiere și lipire pe pagina dvs., încercați instrumentul Markup Helper.

Evita:

 • Modificarea codului sursă a site-ului dvs. atunci când nu sunteți sigur cu privire la implementarea marcajului.

Urmăriți cum se desfășoară paginile marcate

Diferitele  rapoarte de rezultate bogate 26  din Search Console vă arată câte pagini pe site-ul dvs. am detectat cu un anumit tip de marcaj, de câte ori au apărut în rezultatele căutării și de câte ori oamenii au dat clic pe ele în ultimele 90 de zile. . De asemenea, arată eventualele erori detectate.

Evita:

 • Adăugarea de date de marcare care nu sunt vizibile pentru utilizatori.
 • Crearea de recenzii false sau adăugarea de marcaje irelevante.

Gestionați-vă aspectul în rezultatele Căutării Google

Datele structurate corecte din paginile dvs. fac, de asemenea, pagina dvs. eligibilă pentru multe caracteristici speciale în rezultatele căutării, inclusiv stele de recenzie, rezultate decorate cu fantezie și multe altele. Consultați galeria tipurilor de rezultate ale căutării la care pagina dvs. poate fi eligibilă. 27

Organizați ierarhia site-ului

Înțelegeți cum motoarele de căutare folosesc adresele URL

Motoarele de căutare au nevoie de o adresă URL unică pentru fiecare bucată de conținut pentru a putea accesa și indexa acel conținut și pentru a-i referi pe utilizatori. Conținut diferit – de exemplu, produse diferite dintr-un magazin – precum și conținut modificat – de exemplu, traduceri sau variații regionale – trebuie să utilizeze adrese URL separate pentru a fi afișate în mod corespunzător în căutare.

Adresele URL sunt împărțite în general în mai multe secțiuni distincte:

protocol://hostname/path/filename?querystring#fragment

De exemplu:

https://www.example.com/RunningShoes/Womens.htm?size=8#info

Google recomandă ca toate site-urile să utilizeze https: // când este posibil. Numele de gazdă este locul unde este găzduit site-ul dvs. web, folosind în mod obișnuit același nume de domeniu pe care l-ați folosi pentru e-mail. Google face diferență între versiunea „www” și „non-www” (de exemplu, „www.example.com” sau doar „exemplu.com”). Când adăugați site-ul dvs. în Search Console, vă recomandăm să adăugați atât versiuni http: // și https: //, cât și versiunile „www” și „non-www”.

Calea, numele de fișier și șirul de interogare determină ce conținut de pe serverul dvs. este accesat. Aceste trei părți sunt sensibile cu majuscule și minuscule, deci „FILE” ar rezulta într-o adresă URL diferită de „fișier”. Numele de gazdă și protocolul sunt sensibile la majuscule; Minuscule sau minuscule nu vor juca un rol acolo.

Un fragment (în acest caz, ” #info“) identifică în general ce parte a paginii parcurge browserul. Deoarece conținutul în sine este de obicei același, indiferent de fragment, motoarele de căutare ignoră în mod obișnuit orice fragment utilizat.

Când faceți referire la pagina de pornire, o bară finală după numele de gazdă este opțională, deoarece duce la același conținut („https://example.com/” este aceeași cu „https://example.com”). Pentru calea și denumirea fișierului, o bară obișnuită ar fi văzută ca o adresă URL diferită (semnalarea fie a unui fișier, fie a unui director), de exemplu, „https://example.com/fish” nu este aceeași cu „https: // example.com/fish/“.

Navigarea este importantă pentru motoarele de căutare

Navigarea unui site web este importantă pentru a ajuta vizitatorii să găsească rapid conținutul dorit. De asemenea, poate ajuta motoarele de căutare să înțeleagă ce conținut webmaster consideră că este important. Deși rezultatele căutării Google sunt furnizate la nivel de pagină, Google îi place, de asemenea, să înțeleagă ce rol joacă o pagină în imaginea mai mare a site-ului.

Exemplu de ierarhie de pagini utile pentru un site web.

Planificați-vă navigarea pe baza paginii de pornire

Toate site-urile au o casă sau o pagină „rădăcină”, care este de obicei pagina cea mai frecventată de pe site și locul de pornire al navigării pentru mulți vizitatori. Cu excepția cazului în care site-ul dvs. are doar o mână de pagini, ar trebui să vă gândiți la modul în care vizitatorii vor merge de la o pagină generală (pagina dvs. rădăcină) la o pagină care conține mai mult conținut specific. Aveți destule pagini în jurul unei anumite teme care ar avea sens să creați o pagină care să descrie aceste pagini înrudite (de exemplu, pagina rădăcină -> listă de subiecte conexe -> subiect specific)? Aveți sute de produse diferite care trebuie clasificate în mai multe pagini de categorii și subcategorii?

Folosind „liste de pesmet”

Un pesmet este un rând de legături interne din partea de sus sau de jos a paginii care permite vizitatorilor să navigheze rapid înapoi la o secțiune anterioară sau pagina rădăcină. Multe pesmet au cea mai generală pagină (de obicei pagina rădăcină) ca prim link, spre stânga și enumeră secțiunile mai specifice spre dreapta. Vă recomandăm să utilizați marcajul structurat 28 de pesmet la afișarea pesmetului.

Site web cu o listă de pesmet care prezintă ierarhia paginii curente.

Creați o pagină simplă de navigare pentru utilizatori

O pagină de navigare este o pagină simplă de pe site-ul dvs. care afișează structura site-ului dvs. web și, de obicei, constă dintr-o listă ierarhică a paginilor de pe site-ul dvs. Vizitatorii pot vizita această pagină dacă au probleme în a găsi pagini pe site-ul dvs. În timp ce motoarele de căutare vor vizita și această pagină, obținând o bună acoperire cu crawl a paginilor de pe site-ul dvs., aceasta se adresează în principal vizitatorilor umani.

Cele mai bune practici

Creați o ierarhie care curge în mod natural

Facilități cât mai ușor pentru utilizatori să treacă de la conținut general la conținut mai specific pe care îl doresc pe site-ul dvs. Adăugați pagini de navigare atunci când are sens și lucrați efectiv în structura de legături interne. Asigurați-vă că toate paginile de pe site-ul dvs. pot fi accesate prin link-uri și că nu necesită o funcționalitate internă de „căutare”. Conectați-vă, dacă este cazul, la pagini conexe, pentru a permite utilizatorilor să descopere conținut similar.

Evita:

 • Crearea de site-uri complexe de link-uri de navigare, de exemplu, conectarea fiecărei pagini de pe site-ul dvs. la orice altă pagină.
 • Treceți peste bord prin a tăia și a tăia conținutul (astfel încât este nevoie de douăzeci de clicuri pentru a ajunge de pe pagina de pornire).

Folosiți text pentru navigare

Controlul majorității navigației de la pagină la pagină pe site-ul dvs. prin link-uri de text face mai ușor pentru motoarele de căutare să crawleze și să înțeleagă site-ul dvs. Când utilizați JavaScript pentru a crea o pagină, utilizați elemente „a” cu adrese URL ca valori ale atributului „href” și generați toate elementele de meniu pe sarcina paginii, în loc să așteptați o interacțiune cu utilizatorul.

Evita:

Creați o pagină de navigare pentru utilizatori, o hartă sitem pentru motoarele de căutare

Includeți o pagină simplă de navigare pentru întregul site (sau pentru cele mai importante pagini, dacă aveți sute sau mii) pentru utilizatori. Creați un fișier sitemap XML pentru a vă asigura că motoarele de căutare descoperă paginile noi și actualizate de pe site-ul dvs., listând toate adresele URL relevante împreună cu ultimele date modificate ale conținutului lor principal.

Evita:

 • Permiteți-vă paginii dvs. de navigare să nu fie actualizate cu link-uri sparte
 • Crearea unei pagini de navigare care listează pur și simplu paginile fără a le organiza, de exemplu pe subiect.

Afișați 404 de pagini utile

Utilizatorii vor ajunge ocazional la o pagină care nu există pe site-ul dvs., fie urmând un link rupt, fie tastând adresa URL greșită. Având o pagină personalizată 404 30 pe care utilizatorii ghiduri cu amabilitate înapoi la o pagină de lucru pe site – ul dvs. poate îmbunătăți foarte mult experiența unui utilizator. Pagina dvs. 404 ar trebui să aibă probabil un link înapoi la pagina dvs. rădăcină și ar putea oferi, de asemenea, link-uri către conținut popular sau aferent pe site-ul dvs. Puteți utiliza Google Search Console pentru a găsi sursele URL-urilor care provoacă erori „nu au fost găsite” 31 .

Evita:

 • Permiterea indexării 404 de pagini în motoarele de căutare (asigurați-vă că serverul dvs. Web este configurat pentru a da un cod de stare HTTP 404 sau – în cazul site-urilor bazate pe JavaScript – includeți o etichetă de roboți noindex atunci când paginile inexistente sunt solicitat).
 • Blocarea a 40 de pagini de a fi accesate cu crawlere în fișierul robots.txt.
 • Furnizarea doar a unui mesaj vag precum „Nu a fost găsit”, „404” sau deloc 404 pagini.
 • Utilizarea unui design pentru cele 404 de pagini care nu este în concordanță cu restul site-ului dvs.

Adresele URL simple transmit informații despre conținut

Crearea de categorii descriptive și nume de fișiere pentru documentele de pe site-ul dvs. nu numai că vă ajută să vă păstrați site-ul mai bine organizat, ci pot crea URL-uri mai ușoare și mai prietenoase pentru cei care doresc să se conecteze la conținutul dvs. Vizitatorii pot fi intimidați de URL-uri extrem de lungi și criptice, care conțin puține cuvinte recognoscibile.

Adrese URL precum cea prezentată în imaginea următoare pot fi confuze și neprietenoase.

Adresa URL a paginii cu nume de pagină numerică nefolositoare.

Dacă adresa URL este semnificativă, poate fi mai utilă și mai ușor de înțeles în diferite contexte.

URL care prezintă un nume de pagină util, care poate fi citit de oameni.

URL-urile sunt afișate în rezultatele căutării

În sfârșit, rețineți că adresa URL a unui document este de obicei afișată într-un rezultat al căutării în Google sub titlul documentului.

Google se pricepe să parcurgă toate tipurile de structuri URL, chiar dacă sunt destul de complexe, dar petrecerea timpului pentru a vă face adresele URL cât mai simple este o practică bună.

Cele mai bune practici

Utilizați cuvinte în adresele URL

Adresele URL cu cuvinte relevante pentru conținutul și structura site-ului dvs. sunt mai prietenoase pentru vizitatorii care navighează pe site-ul dvs.

Evita:

 • Utilizarea URL-urilor îndelungate cu parametri inutili și ID-uri de sesiune.
 • Alegerea numelor generice de pagini precum „page1.html”.
 • Folosind cuvinte cheie excesive precum „baseball-cards-baseball-cards-baseballcards.htm”.

Creați o structură de director simplă

Utilizați o structură de directoare care vă organizează bine conținutul și face ușor pentru vizitatori să știe unde se află pe site-ul dvs. Încercați să utilizați structura de director pentru a indica tipul de conținut găsit la adresa URL.

Evita:

 • Având cuibărire profundă a subdirectoarelor de tipul „… / dir1 / dir2 / dir3 / dir4 / dir5 / dir6 / page.html”.
 • Utilizarea numelor de director care nu au nicio legătură cu conținutul din ele.

Furnizați o versiune a unui URL pentru a ajunge la un document

Pentru a împiedica utilizatorii să se conecteze la o versiune a unei adrese URL și alte persoane care să facă legătura cu o versiune diferită (aceasta ar putea împărți reputația acelui conținut între adrese URL), concentrați-vă pe utilizarea și referirea la o adresă URL în structura și legarea internă a paginilor dvs. Dacă găsiți că oamenii accesează același conținut prin mai multe adrese URL, crearea unui 301 redirecționare 32 de adrese URL nepreferate la URL – ul dominant este o soluție bună pentru acest lucru. De asemenea, puteți utiliza URL-ul canonic sau puteți utiliza elementul de legătură rel = “canonical” 33 dacă nu puteți redirecționa.

Evita:

 • Dacă paginile din subdomenii și directorul rădăcină accesează același conținut, de exemplu, “domain.com/page.html” și “sub.domain.com/page.html”.

Optimizează-ți conținutul

Faceți site-ul dvs. interesant și util

Crearea de conținut util și convingător va influența probabil site-ul dvs. web mai mult decât oricare dintre ceilalți factori discutați aici. Utilizatorii cunosc conținut bun atunci când îl văd și vor dori, probabil, să-i direcționeze pe alți utilizatori. Aceasta ar putea fi prin postări pe blog, servicii de social media, e-mail, forumuri sau alte mijloace.

Zgomotul organic sau cuvântul gură este ceea ce ajută la construirea reputației site-ului dvs. atât cu utilizatorii, cât și cu Google, și vine rar fără conținut de calitate.

Crearea de conținut nou interesant poate genera link-uri de pe alte site-uri web.

Știți ce vor cititorii dvs. (și dați-le)

Gândiți-vă la cuvintele pe care un utilizator le-ar putea căuta pentru a găsi o bucată din conținutul dvs. Utilizatorii care știu multe despre subiect ar putea utiliza cuvinte cheie diferite în interogările lor de căutare decât cineva care este nou la subiect. De exemplu, un fan de fotbal de multă vreme ar putea căuta [fifa], un acronim pentru Asociația Fédération Internationale de Football, în timp ce un nou fan ar putea folosi o interogare mai generală precum [playoff-uri de fotbal]. Anticiparea acestor diferențe în comportamentul de căutare și contabilizarea acestora în timp ce scrieți conținutul dvs. (folosind un amestec bun de expresii cheie) ar putea produce rezultate pozitive. Anunțurile Google oferă un plan de cuvinte cheie util 34care te ajută să descoperi noi variații de cuvinte cheie și să vezi volumul de căutare aproximativ pentru fiecare cuvânt cheie. De asemenea, Google Search Console vă oferă principalele întrebări de căutare pentru care apare site-ul dvs. și cele care au condus cei mai mulți utilizatori către site-ul dvs. în Raportul de performanță 35 .

Luați în considerare crearea unui nou serviciu util pe care niciun alt site nu îl oferă. Ați putea, de asemenea, să scrieți o cercetare originală, să dezvăluiți o poveste interesantă sau să vă folosiți baza de utilizator unică. Alte site-uri pot lipsi de resurse sau de expertiză pentru a face aceste lucruri.

Cele mai bune practici

Scrieți un text ușor de citit

Utilizatorii se bucură de conținut bine scris și ușor de urmărit.

Evita:

 • Scrierea unui text sloppy cu multe greșeli de ortografie și gramaticale.
 • Conținut incomod sau prost scris.
 • Încorporarea textului în imagini și videoclipuri pentru conținut textual: utilizatorii pot dori să copieze și să lipească textul și motoarele de căutare nu îl pot citi.

Organizează-ți clar subiectele

Este întotdeauna benefic să vă organizați conținutul astfel încât vizitatorii să înțeleagă unde începe un subiect de conținut și se încheie altul. Împărțirea conținutului în bucăți sau divizii logice îi ajută pe utilizatori să găsească mai rapid conținutul pe care îl doresc.

Evita:

 • Aruncarea unei cantități mari de text pe diferite subiecte pe o pagină fără paragraf, subpoziții sau separare de aspect.

Creați conținut proaspăt, unic

Conținutul nou nu numai că va reveni baza de vizitatori existentă, dar va aduce și vizitatori noi.

Evita:

 • Refacerea (sau chiar copierea) conținutului existent care va aduce puțină valoare suplimentară utilizatorilor.
 • Aveți versiuni duplicate sau aproape duplicate ale conținutului dvs. pe site-ul dvs.

Aflați mai multe despre conținutul duplicat 36

Optimizați conținutul pentru utilizatorii dvs., nu motoarele de căutare

Proiectarea site-ului dvs. în jurul nevoilor vizitatorilor dvs. în timp ce vă asigurați că site-ul dvs. este ușor accesibil motoarelor de căutare produce de obicei rezultate pozitive.

Evita:

 • Inserarea a numeroase cuvinte cheie inutile care vizează motoarele de căutare, dar sunt enervante sau nesensibile pentru utilizatori.
 • Având blocuri de text precum „scrieri greșite dese utilizate pentru a ajunge pe această pagină” care adaugă o valoare redusă pentru utilizatori.
 • Ascundând în mod înșelător textul utilizatorilor 37 , dar afișându-l la motoarele de căutare.

Acționează într-un mod care cultivă încrederea utilizatorilor

Utilizatorii se simt confortabil vizitând site-ul dvs. dacă consideră că este de încredere.

Un site cu o reputație bună este de încredere. Cultivați o reputație pentru expertiză și încredere într-un anumit domeniu.
Oferiți informații despre cine publică site-ul dvs., furnizează conținutul și obiectivele acestuia. Site-urile de cumpărături și alte tranzacții financiare ar trebui să aibă informații clare și satisfăcătoare pentru serviciile clienților pentru a ajuta utilizatorii să rezolve probleme. Site-urile de știri ar trebui să ofere informații clare despre cine este responsabil pentru conținut.

Utilizarea tehnologiilor adecvate este de asemenea importantă. Dacă o pagină de verificare a cumpărăturilor nu are o conexiune sigură, utilizatorii nu pot avea încredere în site.

Clarificați expertiza și autoritatea

Expertiza și autoritatea unui site își măresc calitatea. Asigurați-vă că conținutul de pe site-ul dvs. este creat sau editat de persoane cu experiență în acest subiect. De exemplu, furnizarea de surse de experți sau cu experiență poate ajuta utilizatorii să înțeleagă expertiza articolelor. Reprezentarea unui consens bine stabilit în pagini pe teme științifice este o bună practică dacă există un astfel de consens.

Furnizați o cantitate adecvată de conținut pentru subiectul dvs.

Crearea de conținut de înaltă calitate necesită o cantitate semnificativă de cel puțin una dintre următoarele: timp, efort, expertiză și talent / abilitate. Conținutul trebuie să fie corect de fapt, scris clar și cuprinzător. Așadar, de exemplu, dacă descrieți pagina dvs. ca rețetă, oferiți o rețetă completă ușor de urmărit, mai degrabă decât doar un set de ingrediente sau o descriere de bază a preparatului.

Evita:

 • Furnizarea de conținut insuficient pentru scopul paginii.

Evitați distragerea reclamelor

Ne așteptăm ca reclamele să fie vizibile. Cu toate acestea, nu trebuie să lăsați reclamele să distragă utilizatorii sau să-i împiedicați să consume conținutul site-ului. De exemplu, reclame, conținut suplimentar sau pagini interstițiale (pagini afișate înainte sau după conținutul pe care îl așteptați) care îngreunează utilizarea site-ului. Aflați mai multe despre acest subiect. 38

Evita:

 • Pune reclame distractive pe paginile tale.

Folosiți înțelepciunile

Scrieți un text de legătură bun

Textul legăturii este textul vizibil din interiorul unui link. Acest text spune utilizatorilor și Google ceva despre pagina la care faceți legătura. Linkurile de pe pagina dvs. pot fi interne – îndreptate către alte pagini de pe site-ul dvs. sau externe – ducând la conținut pe alte site-uri. În oricare dintre aceste cazuri, cu cât este mai bine textul dvs. de ancorare, cu atât este mai ușor pentru utilizatori să navigheze și pentru Google să înțeleagă despre ce este pagina pe care o conectați.

Diagrama care recomandă textul link-ului util pe site-ul dvs.

Cu un text de ancorare adecvat, utilizatorii și motoarele de căutare pot înțelege cu ușurință ce conțin paginile legate.

Cele mai bune practici

Alegeți un text descriptiv

Textul de ancorare pe care îl utilizați pentru un link ar trebui să ofere cel puțin o idee de bază despre ce este legată pagina legată.

Evita:

 • Scrierea unui text de ancoră generic precum „pagina”, „articol” sau „faceți clic aici”.
 • Folosirea textului care este off-topic sau nu are nicio legătură cu conținutul paginii legate.
 • Utilizarea adresei URL a paginii ca text ancoră în majoritatea cazurilor, deși există cu siguranță utilizări legitime ale acesteia, cum ar fi promovarea sau trimiterea adresei unui nou site web.

Scrieți text concis

Obțineți un text scurt, dar descriptiv, de obicei câteva cuvinte sau o frază scurtă.

Evita:

 • Scrierea unui text de ancoră lungă, precum o propoziție lungă sau un paragraf scurt de text.

Formatează legăturile, astfel încât să fie ușor de observat

Facilitarea utilizatorilor să facă distincția între textul obișnuit și textul de ancorare al linkurilor dvs. Conținutul dvs. devine mai puțin util dacă utilizatorii ratează linkurile sau fac clic accidental pe ele.

Evita:

 • Utilizarea CSS sau a textului care face ca legăturile să arate la fel ca textul obișnuit.

Gândiți-vă și la textul de ancora pentru legăturile interne

De obicei, vă puteți gândi la conectarea în ceea ce privește direcționarea către site-urile externe, dar acordând mai multă atenție textului de ancoră utilizat pentru linkurile interne poate ajuta utilizatorii și Google să navigheze mai bine site-ul dvs.

Evita:

 • Folosind un text de ancoră plin de cuvinte cheie sau lung, doar pentru motoarele de căutare.
 • Crearea de legături inutile care nu ajută la navigarea site-ului de către utilizator.

Fii atent cu cine faci legătura

Puteți conferi o parte din reputația site-ului dvs. altui site atunci când site-ul dvs. se conectează la acesta. Uneori, utilizatorii pot profita de acest lucru prin adăugarea de link-uri către propriul site în secțiunile de comentarii sau în panourile de mesaje. Sau, uneori, s-ar putea să menționați un site într-un mod negativ și să nu doriți să-i conferiți vreo reputație. De exemplu, imaginați-vă că scrieți o postare pe blog pe tema spam-ului de comentarii și doriți să apelați un site care a comentat recent spam-ul dvs. Vrei să avertizezi pe alții despre site, deci incluzi linkul către acesta în conținutul tău; cu toate acestea, cu siguranță nu doriți să oferiți site-ului o parte din reputația dvs. din linkul dvs. Acesta ar fi un moment bun pentru a utiliza nofollow.

Un alt exemplu când atributul „nofollow” poate fi util sunt link-urile de widget. Dacă utilizați widget-ul unei terțe părți pentru a îmbogăți experiența site-ului dvs. și a angaja utilizatori, verificați dacă conține linkuri pe care nu ați intenționat să le puneți pe site-ul dvs. împreună cu widget-ul. Unele widget-uri pot adăuga link-uri către site-ul dvs. care nu sunt alegerea dvs. editorială și conțin un text de ancoră pe care nu îl puteți controla ca webmaster. Dacă nu este posibilă eliminarea acestor link-uri nedorite, puteți oricând să le dezactivați cu Atributul „nofollow”. Dacă creați un widget pentru funcționalitate sau conținut pe care îl furnizați, asigurați-vă că includeți nofollow pe linkurile din fragmentul de cod implicit.

În sfârșit, dacă sunteți interesat să nu urmăriți toate linkurile dintr-o pagină, puteți adăuga eticheta din <meta name="robots" content="nofollow">interiorul  <head>etichetei pentru pagina respectivă. Puteți găsi mai multe detalii despre eticheta meta roboților pe Webmaster Blog 39 .

Combateți spam-ul cu comentarii cu „nofollow”

Setarea valorii atributului „rel” a unui link către „nofollow” vă va spune Google că anumite link-uri de pe site-ul dvs. nu trebuie respectate sau treceți reputația paginii dvs. către paginile legate. Nulizarea unei legături înseamnă adăugarea rel = “nofollow” în interiorul etichetei de ancorare a linkului, așa cum se arată aici:

<a href="http://www.example.com" rel="nofollow">Anchor text here</a>

Când ar fi util acest lucru? Dacă site-ul dvs. are un blog cu comentarii publice activate, link-urile din aceste comentarii v-ar putea transmite reputația către pagini pentru care nu veți fi confortabil. Zonele de comentarii ale blogului din pagini sunt foarte susceptibile la comentarii spam. Nesolvirea acestor link-uri adăugate de utilizator vă asigură că nu veți acorda reputației câștigate cu greu paginii dvs. unui site spam.

Ilustrația unui comentariu de utilizator care conține legături externe.

Adăugați automat “nofollow” coloanelor de comentarii și panourilor de mesaje

Multe pachete de software pentru bloguri nu urmăresc automat comentariile utilizatorilor, dar cele care nu pot fi modificate manual pentru a face acest lucru. Acest sfat este valabil și pentru alte domenii ale site-ului dvs. care pot implica conținut generat de utilizatori, cum ar fi cărți de oaspeți, forumuri, forumuri, înregistrări, etc. , dacă un comentator are încredere pe site-ul dvs.), atunci nu este nevoie să folosiți nofollow pe link-uri; cu toate acestea, conectarea la site-uri pe care Google le consideră spammy poate afecta reputația propriului dvs. site. Centrul de ajutor Webmaster oferă mai multe sfaturi despre evitarea spam-ului de comentarii 40 , de exemplu, folosind CAPTCHA și activarea moderării comentariilor.

Ilustrația unui pop-up CAPTCHA

Optimizează-ți imaginile

Utilizați imagini HTML

Utilizați elemente de imagine HTML pentru a încorpora imagini în conținutul dvs.

Cele mai bune practici:

Folosiți HTML <img>sau <picture>elemente.

Marcarea HTML semantică ajută crawlerii să găsească și să proceseze imagini. Folosind <picture>elementul puteți, de asemenea, să specificați mai multe opțiuni pentru diferite dimensiuni de ecran pentru imagini sensibile. Puteți utiliza, de asemenea, loading="lazy" atributul din imagini pentru ca pagina dvs. să se încarce mai rapid pentru utilizatorii dvs.

Evita

Folosind CSS pentru a afișa imagini pe care doriți să le indexăm.

Folosiți atributul „alt”

Oferiți un nume de fișier descriptiv și descrierea atributului alt pentru imagini. Atributul „alt” vă permite să specificați text alternativ pentru imagine dacă nu poate fi afișat dintr-un anumit motiv.

Ilustrație care arată utilitatea unui text bun alt pentru o imagine.

De ce să folosești acest atribut? Dacă un utilizator îți vizionează site-ul folosind tehnologii de asistență, cum ar fi un cititor de ecran, conținutul atributului alt oferă informații despre imagine.

Un alt motiv este că dacă utilizați o imagine ca o legătură, textul alt pentru acea imagine va fi tratat în mod similar cu textul de ancora al unui link text. Cu toate acestea, nu vă recomandăm să utilizați prea multe imagini pentru link-uri în navigarea site-ului dvs., atunci când link-urile text pot servi același scop. În cele din urmă, optimizarea fișierelor de fișiere ale imaginii și a textului alt facilitează mai ușor pentru proiectele de căutare de imagini, precum Google Image Search, să vă înțeleagă mai bine imaginile.

Cele mai bune practici

Folosiți nume de fișiere scurte, dar descriptive și text alt

La fel ca multe dintre celelalte părți ale paginii vizate pentru optimizare, numele fișierelor și textul alt sunt cele mai bune atunci când sunt scurte, dar descriptive.

Evita:

 • Folosind nume de fișiere generice precum “image1.jpg”, “pic.gif”, “1.jpg” atunci când este posibil – dacă site-ul dvs. are mii de imagini, poate doriți să luați în considerare automatizarea denumirii imaginilor.
 • Scrierea numelor de fișiere extrem de lungi.
 • Completarea cuvintelor cheie în text alt sau copierea și lipirea unor propoziții întregi.

Furnizați text alt atunci când utilizați imagini ca link-uri

Dacă decideți să utilizați o imagine ca link, completarea textului alt vă ajută Google să înțeleagă mai multe despre pagina la care faceți legătura. Imaginează-ți că scrii text ancoră pentru un link text.

Evita:

 • Scrierea unui text alt extrem de lung, care ar fi considerat spammy.
 • Folosind numai link-uri de imagine pentru navigarea site-ului dvs.

Ajută motoarele de căutare să-ți găsească imaginile

Un sitemap Image 41  poate oferi Googlebot mai multe informații despre imaginile găsite pe site-ul dvs. Aceasta crește probabilitatea ca imaginile dvs. să fie găsite în rezultatele Căutării de imagini. Structura acestui fișier este similară cu fișierul sitemap XML pentru paginile dvs. web.

Utilizați formate standard de imagine

Folosiți fișiere de tip acceptate în mod obișnuit – Majoritatea browserelor acceptă formate de imagine JPEG, GIF, PNG, BMP și WebP. De asemenea, este o idee bună să aveți extensia potrivită cu numele fișierului cu tipul fișierului.

Faceți site-ul dvs. mobil-prietenos

Lumea este mobilă astăzi. Majoritatea oamenilor caută pe Google folosind un dispozitiv mobil. Versiunea desktop a unui site poate fi dificil de vizualizat și de utilizat pe un dispozitiv mobil. Drept urmare, faptul că un site gata mobil este esențial pentru prezența dvs. online. De fapt, începând cu sfârșitul anului 2016, Google a început experimente pentru a utiliza în primul rând versiunea mobilă a conținutului unui site 42  pentru clasare, analizarea datelor structurate și generarea de fragmente.

Înțelegeți diferența dintre dispozitive

 • Smartphone – În acest document, „dispozitive mobile” sau „dispozitive mobile” se referă la smartphone-uri, cum ar fi dispozitivele care rulează Android, iPhone sau Windows Phone. Browserele mobile sunt similare cu browserele desktop, prin faptul că pot reda un set larg de specificații HTML5, deși dimensiunea ecranului lor este mai mică și în aproape toate cazurile, orientarea lor implicită este verticală.
 • Tabletă  – Considerăm tabletele ca dispozitive din propria lor clasă, așa că atunci când vorbim de dispozitive mobile, în general nu includem tablete în definiție. Tabletele tind să aibă ecrane mai mari, ceea ce înseamnă că, dacă nu oferiți conținut optimizat pentru tablete, puteți presupune că utilizatorii se așteaptă să vă vadă site-ul așa cum ar arăta pe un browser desktop, mai degrabă decât pe un browser pentru smartphone.
 • Telefon multimedia – Acestea sunt telefoane cu browsere care sunt capabile să redea paginile codate pentru a respecta standardele XHTML, acceptă Marcarea HTML5, JavaScript / ECMAScript, dar este posibil să nu accepte unele dintre API-urile de extensie din standardul HTML5. Acest lucru descrie în general browserul în majoritatea telefoanelor gata 3G care nu sunt smartphone-uri.
 • Telefoane caracteristice – Pe aceste telefoane, browserele nu au capacitatea de a reda pagini web normale pentru desktop codate folosind HTML standard. Aceasta include browsere care redă numai cHTML (iMode), WML, XHTML-MP etc.

Recomandările noastre sunt orientate către smartphone-uri, dar încurajăm proprietarii de site-uri multimedia și telefoane cu caracteristici să urmeze aceleași sfaturi acolo unde se simt adecvați.

Alegeți o strategie mobilă

Există mai multe modalități de a pregăti site-ul dvs. mobil mobil și Google acceptă diferite metode de implementare:

După ce ați creat un site gata de telefonie mobilă, puteți utiliza testul compatibil 46 pentru Google pentru a verifica dacă paginile de pe site-ul dvs. îndeplinesc criteriile pentru a fi etichetate „Mobil-friendly” în paginile de rezultate ale Căutării Google. De asemenea, puteți consulta Căutarea Consolați raportul 47  de utilizare mobilă pentru a remedia problemele de utilizare mobilă care afectează site-ul dvs.

Dacă site-ul dvs. servește o mulțime de conținut static (cum ar fi postări de blog sau pagini de destinație de produse) pe mai multe pagini, luați în considerare punerea în aplicare a acestuia folosind AMP 48 (Accelerated Mobile Pages). Este o aromă specială de HTML care asigură că site-ul dvs. rămâne rapid și ușor de utilizat și poate fi accelerat în continuare prin diverse platforme, inclusiv Căutare Google.

Configurați site-urile mobile astfel încât să poată fi indexate cu exactitate

Indiferent de configurația pe care alegeți să o configurați site-ul dvs. mobil, există puncte cheie pe care trebuie să le luați în considerare:

 1. Dacă utilizați Servirea dinamică sau aveți un site mobil separat, semnalizați-vă Google când o pagină este formatată pentru mobil (sau are o pagină echivalentă formatată pentru mobil). Acest lucru ajută Google să servească cu exactitate căutătorilor dvs. mobili conținutul dvs. în rezultatele căutării.
 2. Dacă utilizați Responsive Web Design, utilizați meta name = „viewport” etichetă pentru a spune browserului cum să reglați conținutul. Dacă utilizați Servirea dinamică, utilizați antetul Vary HTTP pentru a semnala modificările în funcție de agentul utilizator. Dacă utilizați adrese URL separate, semnalizați relația dintre două URL-uri prin eticheta <link> cu elementele rel = “canonical” și rel = “alternative”.
 3. Mențineți resursele care pot fi accesate. Blocarea resurselor paginii poate oferi Google o imagine incompletă a site-ului dvs. web. Acest lucru se întâmplă adesea atunci când fișierul dvs. robots.txt blochează accesul la unele sau la toate resursele dvs. de pagină. Dacă Googlebot nu are acces la resursele unei pagini, cum ar fi CSS, JavaScript sau imagini, este posibil să nu detectăm că este construit pentru a afișa și funcționa bine pe un browser mobil. Cu alte cuvinte, este posibil să nu detectăm că pagina este „prietenoasă cu mobilul” și, prin urmare, nu o servește în mod corespunzător căutătorilor de telefonie mobilă.
 4. Evitați greșelile obișnuite care frustrează vizitatorii de telefonie mobilă, cum ar fi prezentarea de videoclipuri care nu pot fi redate (de exemplu, videoclipul Flash ca conținut semnificativ al paginii).
 5. Paginile mobile care oferă o experiență de căutare slabă pot fi retrogradate în clasamente sau afișate cu un avertisment în rezultatele căutării mobile. Aceasta include, dar nu se limitează la intersecțiile de pagini complete 49 de pe mobil care împiedică experiența utilizatorului.
 6. Oferă funcționalitate completă pe toate dispozitivele. Utilizatorii de telefonie mobilă se așteaptă la aceeași funcționalitate – cum ar fi comentarii și check-out – și conținut atât pe mobil, cât și pe toate celelalte dispozitive pe care site-ul dvs. web le acceptă. Pe lângă conținut textual, asigurați-vă că toate imaginile și videoclipurile importante sunt încorporate și accesibile pe dispozitive mobile. Pentru motoarele de căutare, furnizați toate datele structurate și alte metadate – cum ar fi titluri, descrieri, elemente de legătură și alte metaetichete – pe toate versiunile paginilor.
 7. Asigurați-vă că datele structurate, imaginile, videoclipurile și metadatele pe care le aveți pe site-ul desktop sunt de asemenea incluse pe site-ul mobil.

Cele mai bune practici

 • Testează-ți paginile mobile cu testul Mobile-Friendly Test 50 pentru a vedea dacă Google crede că site-ul tău funcționează bine pe dispozitive mobile.
 • Dacă utilizați adrese URL separate pentru paginile dvs. mobile, asigurați-vă că testați atât adresele URL pentru mobil cât și pentru desktop, astfel încât să puteți confirma că redirecționarea este recunoscută și accesibilă.

Pentru mai multe informații, consultați Ghidul prietenos pentru Google. 51

Promovează-ți site-ul

În timp ce majoritatea linkurilor către site-ul dvs. vor fi adăugate treptat, pe măsură ce oamenii descoperă conținutul dvs. prin căutare sau alte căi și link-uri către acesta, Google înțelege că doriți să-i anunțați pe ceilalți despre munca grea pe care ați depus-o în conținutul dvs. . Promovarea eficientă a noului dvs. conținut va duce la descoperirea mai rapidă a celor care sunt interesați de același subiect. La fel ca în majoritatea punctelor abordate în acest document, luarea acestor recomandări la extremă ar putea afecta de fapt reputația site-ului dvs.

O postare pe blog pe site-ul tău, care să permită vizitatorului tău să știe că ai adăugat ceva nou este o modalitate excelentă de a scoate cuvântul despre conținut sau servicii noi. Alți webmasteri care urmăresc site-ul dvs. sau fluxul RSS ar putea să ridice povestea.

Punerea efortului în promovarea offline a companiei sau site-ului dvs. poate fi, de asemenea, plină de satisfacții. De exemplu, dacă aveți un site de afaceri, asigurați-vă că URL-ul său este listat pe cărțile de vizită, antetul, afișele, etc. Puteți trimite, de asemenea, buletine informative recurrente către clienți prin poștă, permițându-i să știe despre conținutul nou pe site-ul companiei.

Dacă conduceți o afacere locală, adăugarea informațiilor sale la Compania mea de afaceri 52 vă va ajuta să ajungeți la clienți pe Google Maps și în căutarea web.

Eșantion Rezultatul căutării Google care arată rezultate bogate pentru magazinele fizice.

Cele mai bune practici

Cunoașteți site-urile de socializare

Site-urile construite în jurul interacțiunii și împărtășirii utilizatorilor au făcut mai ușoară potrivirea grupurilor de persoane interesate cu conținut relevant.

Evita:

 • Încercarea de a promova fiecare conținut nou, mic, pe care îl creați; mergi pentru articole mari, interesante.
 • Implicarea site-ului dvs. în scheme 53 în care conținutul dvs. este promovat artificial în partea de sus a acestor servicii.

Accesați persoanele din comunitatea conexă a site-ului dvs.

Șansele sunt, există o serie de site-uri care acoperă domenii tematice similare cu ale tale. Deschiderea comunicării cu aceste site-uri este de obicei benefică. Subiectele fierbinți din nișa sau comunitatea dvs. ar putea crea idei suplimentare pentru conținut sau pentru a construi o resursă bună a comunității.

Evita:

 • Solicitări de linkuri de spam către toate site-urile legate de zona dvs. de subiect.
 • Achiziționarea de linkuri de pe un alt site cu scopul de a obține PageRank.

Analizați performanța de căutare și comportamentul utilizatorului

Analizând performanța dvs. de căutare

Principalele motoare de căutare, inclusiv Google, oferă instrumente gratuite pentru webmasteri pentru a-și analiza performanța în motorul lor de căutare. Pentru Google, instrumentul respectiv este Search Console 54 .

Search Console oferă două categorii importante de informații: Google poate găsi conținutul meu? Cum am performanță în rezultatele Căutării Google?

Utilizarea Search Console nu va ajuta site-ul dvs. să primească tratament preferențial; cu toate acestea, vă poate ajuta să identificați probleme care, dacă sunt abordate, vă pot ajuta site-ul dvs. să funcționeze mai bine în rezultatele căutării.

Cu serviciul, webmasterii pot:

 • Vedeți ce părți ale unui site Googlebot au avut probleme de rasturnare
 • Testați și trimiteți sitemap-uri
 • Analizați sau generați fișiere robot.txt
 • Eliminați URL-urile deja accesate de Googlebot
 • Specificați domeniul dvs. preferat
 • Identificați problemele cu titlurile și meta tagurile de descriere
 • Înțelegeți căutările de top utilizate pentru a ajunge pe un site
 • Vedeți cum vede Googlebot pagini
 • Primiți notificări privind încălcările ghidurilor de calitate și solicitați reconsiderarea site-ului

Microsoft Bing Webmaster Tools 55  oferă, de asemenea, instrumente gratuite pentru webmasteri.

Analizarea comportamentului utilizatorului pe site-ul dvs.

Dacă ați îmbunătățit accesarea și indexarea site-ului dvs. folosind Google Search Console sau alte servicii, sunteți probabil curioși despre traficul care vine pe site-ul dvs. Programele de analiză web precum Google Analytics sunt o sursă valoroasă de informații pentru acest lucru. Puteți utiliza aceste opțiuni pentru:

 • Aflați mai multe despre modul în care utilizatorii ajung și se comportă pe site-ul dvs.
 • Descoperă cel mai popular conținut de pe site-ul tău
 • Măsurați impactul optimizărilor pe care le faceți pe site-ul dvs., de exemplu, modificarea respectivelor etichete de titlu și descriere a îmbunătățit traficul din motoarele de căutare?

Pentru utilizatorii avansați, informațiile pe care le oferă un pachet de analiză, combinate cu datele din fișierele jurnalului dvs. de server, pot furniza informații și mai cuprinzătoare despre modul în care vizitatorii interacționează cu documentele dvs. (cum ar fi cuvinte cheie suplimentare pe care căutătorii ar putea să le utilizeze pentru a găsi site-ul dvs.).

Resurse aditionale

Webmaster Central Blog 56
Obțineți cele mai noi informații de pe blogul nostru Webmaster Central. Puteți găsi informații despre actualizări la Căutarea Google, funcții noi pe Consola de căutare și multe altele.

Forumul de ajutor Webmaster 57
Publicați întrebări despre problemele site-ului dvs. și găsiți sfaturi pentru a crea site-uri de înaltă calitate de pe forumul de produse pentru webmasters. Pe forum există mulți participanți cu experiență, inclusiv cei mai buni contribuabili 58 și ocazional Googlers.

Google Webmasters Twitter 59
Urmați-ne pentru știri și resurse pentru a vă ajuta să faceți un site minunat.Google Webmasters YouTube Channel 60
Urmăriți sute de videoclipuri utile create pentru comunitatea webmaster și primiți întrebările dvs. la Googlers.

Cum funcționează căutarea 61
Vedeți ce se întâmplă în culise în timp ce căutați ceva în Căutarea Google. Veți învăța câteva fapte grozave!

Asigurați-vă afacerea online 62
Înregistrați-vă un site web gratuit dacă aveți o afacere mică în SUA. GYBO este un parteneriat între Google și Homestead pentru a ajuta întreprinderile mici să înregistreze un site web gratuit pentru un an.

Apendice: URL-urile de legătură utilizate în această lucrare

În această lucrare sunt trimise următoarele URL-uri:

 1. https://g.co/WebmasterHelpForum
 2. https://www.google.com/search?q=site:wikipedia.org
 3. https: //support.google.comwebmasters/answer/70897
 4. https://support.google.com/webmasters/answer/35769
 5. https://search.google.com/search-console
 6. http://g.co/webmasters
 7. http://g.co/WebmasterChecklist
 8. https://support.google.com/webmasters/answer/70897
 9. https://support.google.com/webmasters/answer/35769
 10. https://www.youtube.com/watch?v=piSvFxV_M04
 11. https://support.google.com/webmasters/answer/35291
 12. https://support.google.com/webmasters/answer/156184
 13. https://support.google.com/webmasters/answer/6062608
 14. https://support.google.com/webmasters/topic/4598466
 15. https://webmasters.googleblog.com/2014/05/understanding-web-pages-better.html
 16. https://support.google.com/webmasters/answer/9012289
 17. https://www.youtube.com/watch?v=MOfhHPp5sWs
 18. http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2007/09/improve-snippets-with-meta-description.html
 19. https://webmasters.googleblog.com/2017/06/better-snippets-for-your-users.html
 20. https://support.google.com/webmasters/answer/35624
 21. https://developers.google.com/search/docs/guides/intro-structured-data
 22. https://developers.google.com/search/docs/guides/search-gallery
 23. https://www.google.com/webmasters/tools/data-highlighter
 24. https://www.google.com/webmasters/markup-helper/
 25. https://search.google.com/test/rich-results
 26. https://support.google.com/webmasters/answer/7552505
 27. https://developers.google.com/search/docs/guides/search-gallery
 28. https://developers.google.com/search/docs/data-types/breadcrumbs
 29. https://support.google.com/webmasters/answer/72746
 30. https://support.google.com/webmasters/answer/93641
 31. http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2008/10/webmaster-tools-shows-crawl-error.html
 32. http://support.google.com/webmasters/answer/93633
 33. https://support.google.com/webmasters/answer/139066
 34. https://ads.google.com/home/tools/keyword-planner/
 35. https://support.google.com/webmasters/answer/7576553
 36. https://support.google.com/webmasters/answer/66359
 37. https://support.google.com/webmasters/answer/66353
 38. https://www.thinkwithgoogle.com/marketing-resources/better-ad-standards/
 39. https://webmasters.googleblog.com/2007/03/using-robots-meta-tag.html
 40. https://support.google.com/webmasters/answer/81749
 41. https://support.google.com/webmasters/answer/178636
 42. https://webmasters.googleblog.com/2016/11/mobile-first-indexing.html
 43. https://developers.google.com/search/mobile-sites/mobile-seo/responsive-design
 44. https://developers.google.com/search/mobile-sites/mobile-seo/dynamic-serving
 45. https://developers.google.com/search/mobile-sites/mobile-seo/separate-urls
 46. https://search.google.com/test/mobile-friendly
 47. https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-usability
 48. https://www.ampproject.org/
 49. https://webmasters.googleblog.com/2016/08/helping-users-easily-access-content-on.html
 50. https://search.google.com/test/mobile-friendly
 51. https://developers.google.com/search/mobile-sites/
 52. https://www.google.com/business/
 53. https://support.google.com/webmasters/answer/66356
 54. https://www.google.com/webmasters/tools/home
 55. https://www.bing.com/toolbox/webmaster
 56. https://support.google.com/webmasters/go/blog
 57. https://g.co/WebmasterHelpForum
 58. http://www.google.com/get/topcontributor/
 59. http://twitter.com/googlewmc
 60. http://www.youtube.com/GoogleWebmasterHelp
 61. http://www.google.com/insidesearch/howsearchworks/thestory/index.html
 62. http://www.gybo.com/

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

More from our blog

See all posts

Leave a Comment