Setari Campanii Google Adwords

Setari Campanii Google Adwords 2019 – 2020

Anunțurile Google: aceasta functie este, probabil, una dintre cele mai greșite platforme de publicitate plătită. Mulți proprietari de afaceri își promovează serviciile cu postări sponsorizate pe site-urile de socializare, cum ar fi Facebook, dar subutilizează Google Ads, în ciuda oportunității unice pe care le oferă de a-și face publicitatea produselor și serviciilor direct persoanelor care le caută în mod activ.

Google pune la îndemână o gamă largă de instrumente publicitare. De asemenea, vă oferă acces la utilizatorii celor mai mari două motoare de căutare din lume – respectiv Google și YouTube – și o rețea de milioane de site-uri web pentru a face publicitate.

Din păcate, Google Ads are o interfață complicată și o curbă de învățare abruptă. Dacă nu știți ce faceți, puteți ajunge să vizați o audiență prea largă și să cheltuiți bani fără a obține un profit.

Dar toată lumea trebuie să înceapă de undeva și dacă intenționați să gestionați propria dvs. publicitate Google sau să o externalizați unui expert , cel mai bine este să începeți învățând terminologia necesară și cunoașteți nu numai campaniile și tipurile de anunțuri disponibile pentru dvs., ci și ce puteți se așteaptă realist de la ei. În acest fel, veți înțelege exact ce poate face platforma pentru dumneavoastră.

Cuprins

 1. De ce să folosești platforma Google Ads?
 2. Termeni și concepte de publicitate Google
 3. Cum să utilizați acest jurnal de publicitate Google
 4. Cartea de redare Google Ads: 13 tipuri de campanii pe care le puteți rula
 5. Bugetare: campanii „mereu pornite” și „testare”
 6. Cum să angajezi ajutor
 7. Gânduri finale

Salt la cartea de joacă

De ce să folosești platforma Google Ads?

Google Ads are multe în comun cu multe alte platforme de publicitate plătite. Cu aceasta, puteți:

 • Setați bugete flexibile cu 5 USD.
 • Plătiți pe clic (în majoritatea cazurilor), astfel încât sunteți taxat doar atunci când cineva vă vizitează site-ul.
 • Activați sau opriți în voie cheltuielile.
 • Obțineți feedback rapid și măsurabil cu privire la performanța campaniei.
 • Vizați-vă unui public specific bazat pe comportamente specifice, modul în care au interacționat cu site-ul sau marca dvs. înainte (de la vizitarea unei anumite pagini până la abandonarea coșului), demografie, interese și alte trăsături.
 • Realizați o scară extraordinară cu campaniile dvs.

Dar ceea ce face ca Google Ads să fie atractiv în mod unic este capacitatea sa de a ajunge la consumatori în trei moduri distincte, dintre care primul este pâinea și untul Google și ceea ce nu puteți obține pe platforme precum Facebook: anunțuri de căutare.

1. Căutați reclame

În general, consumatorii folosesc motoarele de căutare – spre deosebire de social media – cu o intenție specifică în minte: să caute răspunsuri, să obțină soluții la problemele lor sau să găsească produse sau servicii specifice. Acest lucru face ca Google să fie un canal de marketing puternic pentru o varietate de companii.

Puteți informa cum faceți reclamă pe Google pe baza volumului mediu de căutări lunare pentru o anumită interogare, a costului estimat pe care l-ați plăti pe clic și a altor date pe care Google le oferă cu ușurință. Puteți difuza anunțuri de căutare care vă promovează produsele și serviciile direct în rezultatele de căutare ale unei anumite interogări și chiar pot restrânge direcționarea către utilizatorii dintr-o anumită zonă geografică.

Spuneți că vindeți praf proteic pe bază de plante. Peste 200.000 de oameni caută în fiecare lună „pudră proteică” pe Google, însă sunt mult mai puține căutări pentru „ proteină vegană proteină”. Google vă va permite să licitați (mai multe despre acest lucru mai jos) pentru a vă face publicitate pe ambele aceste fraze individual, dar termenul de căutare mai specific probabil va converti mai bine, deoarece este mai relevant pentru produsul dvs.

Puteți crea anunțuri text , care sunt afișate în rezultatele căutării marcate cu cuvântul „Anunț” într-o casetă mică sau reclame Google Shopping , care prezintă informații cheie de achiziție, cum ar fi fotografii de produse, prețuri și evaluări – ceva care le face perfecte pentru multe mărci de comerț electronic. Mai jos puteți vedea atât anunțuri text, cât și Shopping.

reclame de căutare Google

2. Rețeaua de afișare Google

De asemenea, puteți face publicitate produselor sau serviciilor dvs. către potențiali clienți prin intermediul Rețelei de afișare Google .

Publicitatea afișată vă oferă opțiunea de a ajunge la persoane în afara rezultatelor motorului de căutare Google, prin afișări de text, imagine și banner video care apar pe măsură ce utilizatorii navighează pe web, folosesc aplicații sau vizionează videoclipuri.

În timp ce mulți agenți de publicitate apelează la Facebook pentru publicitatea pe display, Google este, de asemenea, o opțiune viabilă.

Rețeaua de afișare Google ajunge la 90% din toți utilizatorii de internet din întreaga lume și constă în spațiu publicitar pe mai mult de 2 milioane de site-uri și 650.000 de aplicații. Accesați orice site de știri și este posibil să vedeți anunțuri Google afișate în partea de sus, în bara laterală sau chiar în întregul conținut.

reclame Google Display

3. reclame YouTube

Platforma Google Ads vă permite, de asemenea, să faceți publicitate pe YouTube , care este deținut de Google. Tehnic, YouTube este doar un site în Rețeaua de display Google, dar, măsurat singur, este al treilea site cel mai vizitat pe web, după Google și Facebook. Utilizatorii urmăresc mai mult de un miliard de ore de videoclipuri YouTube pe zi. Aceasta creează multe oportunități de implicare a potențialilor clienți.

Probabil că sunteți familiarizați cu anunțurile pre-rulare care se redau înainte de videoclipurile YouTube, dar există și opțiuni de banner și overlay.

După cum puteți vedea, Google oferă o varietate de tipuri de anunțuri. Dar înainte de a alege între text, imagine sau video, trebuie să înțelegeți unde vor fi afișate anunțurile dvs. și cine le va vedea.

tipuri de reclame Google

Cum funcționează licitația Google Ads

Multe dintre tipurile de campanii disponibile prin intermediul Anunțurilor Google operează pe un sistem de licitație. Agenții de publicitate concurează pentru o poziție sau „clasează” în paginile cu rezultatele motorului de căutare, licitând (de obicei) pe clicuri.

Suma licitată și modul în care configurați cuvintele dvs. cheie vor determina destinația dvs. de plasare în raport cu alți ofertanți. Cu toate acestea, cel mai mare ofertant nu câștigă neapărat primul loc; relevanța este, de asemenea, un factor determinant.

Google dorește să afișeze anunțuri care sunt utile și relevante pentru utilizatorii săi și doriți să faceți publicitate utilizatorilor relevanți care caută afacerea dvs. sau a termenilor în legătură cu ceea ce vindeți. Așadar, Google alocă un clasament al anunțului pe baza diferitor factori, precum relevanța copiei și a formatului de anunț pentru cuvintele cheie pe care le cumpărați, pagina web la care trimiteți vizitatorii și altele.

În calitate de agent de publicitate, cu cât afacerea dvs. este mai relevantă pentru termenii pe care îi cumpărați, și cu cât mesageria publicitară este mai relevantă pentru utilizatorii care caută acești termeni și pagina pe care o trimiteți, cu atât va fi mai ieftin pentru dvs. rang pentru traficul respectiv.

Înainte de a vă arunca cu capul în lumea Anunțurilor Google – sau a angaja un profesionist pentru a vă gestiona marketingul pe platformă – trebuie să înțelegeți câteva concepte-cheie și tipuri de campanie.

Termeni și concepte Google Ads

Marketingul plătit – în special Google Ads – vine cu un vocabular propriu de termeni și concepte. Iată un glosar la care puteți face referire dacă întâlniți un termen la care nu sunteți sigur:

Termeni de marketing plătiți pentru a învăța

 • Afișări: numărul de afișări ale unui anunț.
 • Cost: suma de bani pe care o campanie o cheltuiește în publicitate plătită.
 • Clicuri: de câte ori un utilizator a făcut clic pe anunțul dvs.
 • Conversie: obiectivul specific pe care îl urmăriți (o vânzare, o vizualizare a unei pagini de mare valoare, o înregistrare prin e-mail etc.).
 • CPM (cost la o mie de afișări): costul cumpărătorului de anunțuri pentru ca anunțul lor să fie văzut de 1.000 de ori.
 • CPC (cost pe clic): Costul cumpărătorului de anunțuri pe clic. CPC poate fi la fel de scăzut cu câțiva cenți sau la câteva sute de dolari, în funcție de concurență, industria dvs. și relevanța audienței.
 • Costul pentru conversie : costul cumpărătorului de anunțuri pe achiziție, comandă, client achiziționat sau un alt obiectiv de conversie pe care l-ați setat.
 • CTR (rata de clic): procentul de utilizatori care au făcut clic pe anunțul dvs. din numărul total de afișări pe care le-a primit. Rata dvs. de clicuri este cel mai important semnal de relevanță în licitațiile de căutare Google.
 • Rata de conversie: numărul de conversii divizat la numărul de clicuri, exprimat în procente.
 • Buget: suma totală de bani alocată unei campanii publicitare.
 • Venituri: valoarea totală, în dolari, generată de o reclamă.
 • Profit: valoarea totală, în dolari, generată de un anunț după scăderea cheltuielilor, cum ar fi costurile de publicitate și costul bunurilor.
 • ROAS (rentabilitatea cheltuielilor publicitare) : Veniturile generate dintr-un anunț împărțit la costul de publicitate pentru a afișa randamentul respectivului anunț. De exemplu, 5 dolari obținuți pentru fiecare $ 1 cheltuit obțin un ROAS de 5: 1.
 • AOV valoarea medie a comenzii ) : suma medie în dolari pe care un client o cheltuie pe un site. AOV este calculat prin împărțirea veniturilor totale la numărul de comenzi.
 • CLV ( valoarea de viață a clientului ): valoarea totală prevăzută a unui singur client (numit uneori LTV) pentru întreaga relație cu o companie, inclusiv achizițiile viitoare.

Termeni și concepte utilizate în Google Ads

 • Campanie: o campanie conține un singur obiectiv de publicitate, cum ar fi traficul sau conversiile, pentru unul sau mai multe grupuri de anunțuri. Bugetarea se face la nivel de campanie și dacă vă așteptați ca anumite lucruri dintr-o campanie să funcționeze diferit (mai bine sau mai rău), acesta este un indiciu bun, ar trebui să fie o campanie separată.
 • Grup de anunțuri: un grup de anunțuri conține unul sau mai multe anunțuri și direcționarea dvs. Un set bun de grupuri de anunțuri are un set unic de mesaje publicitare care se potrivesc direct cu direcționarea dvs.
 • Anunț: reclama (text, imagine, video etc.) pe care utilizatorii o vor vedea.
 • Cuvânt cheie : fraza sau cuvintele (cuvintele) pe care un utilizator le introduce în motorul de căutare.
 • Tipul de potrivire a cuvintelor cheie: tipul de potrivire a cuvintelor cheie implică controlul cât de largi sau exacte trebuie să fie cuvintele cheie alese (sinonime, căutări conexe etc.) pentru a declanșa un anunț.
 • Cuvinte cheie negative: dacă doriți să împiedicați anunțul dvs. să fie declanșat de un anumit cuvânt sau expresie, l-ați adăuga pe lista dvs. de cuvinte cheie negative. Acest lucru vă ajută să excludeți cuvinte cheie similare, dar irelevante (de exemplu, „cidru de mere” pentru marca Apple).
 • Scor de calitate : relevanța unui anunț în termenul de căutare sau publicul vizat. În general, cu cât scorul de calitate este mai mare, cu atât costul pe clic este mai mic și cu atât poziția anunțului este mai bună.

Cum să utilizați acest jurnal de publicitate Google

Vom descompune tot ceea ce trebuie să știți pentru a vă ajuta să înțelegeți ce obiective și așteptări realiste ar trebui să aveți de la fiecare tip de campanie disponibil prin Google. Acest lucru vă va ajuta să determinați cea mai bună campanie pentru circumstanțele dvs.

Rețineți că vor exista întotdeauna compromisuri și alte dependențe. De exemplu, anumite tipuri de campanii segmentează sacrificiul – care grupează diverse audiențe, ceea ce face dificilă izolarea anumitor grupuri performante – dar va fi mai ușor să vă configurați sau printr-o aplicație sau o integrare cu Shopify.

Este posibil ca alte tipuri de campanii să fie mai greu de executat cu succes, necesitând mai multe configurari manuale și optimizare continuă, mai ales dacă anumite audiențe sau cuvinte cheie sunt foarte competitive. Aceste campanii vor necesita mai multă expertiză tehnică, timp și bani.

Din acest motiv, orice intervale sau estimări date aici trebuie să servească drept orientări. Costul real pe clic sau rentabilitatea preconizată va depinde de multe variabile, cum ar fi cât de bine se transformă site-ul dvs. web, valoarea medie a comenzii și câtă scară există pentru un anumit tip de cuvânt cheie sau public.

Vom prezenta fiecare tip de campanie în conformitate cu următoarele informații:

 • Obiectiv: Ce realizează acest tip de campanie și cum? Ar trebui să conducă vânzările concentrându-se pe vizitatorii trecuți pe site-ul dvs.? Ar trebui să vândă clienților existenți sau să achiziționeze altele noi? Ar trebui să crească conștientizarea unui anumit segment de public?
 • Relevanța pentru audiență: afacerea și produsele dvs. pot fi sau nu relevante pentru un anumit termen de căutare sau audiență. În general, cu cât este mai relevant produsul sau serviciul dvs. cu privire la o metodă de direcționare, cu atât este mai mic costul și cu atât este mai mare probabilitatea de a obține trafic pe site-ul dvs. și de a face vânzări.
 • Cost estimat pe clic: Aceasta este o estimare generală a cheltuielilor pentru fiecare potențial cumpărător și va varia în funcție de industria dvs. Rețineți că veți plăti adesea pentru fiecare clic și este necesară optimizarea continuă pentru a maximiza valoarea cheltuielilor dvs.
 • KPI (indicatori cheie de performanță): Ce valori măsurabile ar trebui să utilizați pentru a stabili obiective pentru această campanie și pentru a măsura performanța acesteia? Cu toții ne dorim ca campaniile noastre să genereze vânzări, dar vă puteți aștepta ca majoritatea vizitatorilor magazinului dvs. să nu se transforme prima dată când vizitează. De aceea, IP-urile precum traficul și afișările sunt mai importante pentru campaniile axate pe creșterea gradului de conștientizare și crearea de considerație față de vânzările directe și ROAS.
 • Așteptări ROAS : Ce fel de rentabilitate a cheltuielilor publicitare ar trebui să vă așteptați realist de la o campanie în raport cu alte tipuri de campanii? Acest lucru va fi exprimat ca un interval (de exemplu, 0: 1 până la 5: 1), care este menit doar ca un ghid care să vă ajute să acordați prioritate tacticii. Există multe variabile care vor afecta ROAS-ul dvs. real.
 • Scalabilitate: unele campanii pot viza utilizatori care caută în mod special produsele dvs. de marcă sau utilizatorii care au vizitat deja site-ul dvs. Alte campanii vizează utilizatorii în funcție de interesele lor generale sau de istoricul căutării pentru o anumită categorie de produse. Fiecare tip de campanie va avea un plafon sau o „scară” diferită (adică măsura în care puteți cheltui mai mult pentru a obține mai mult din campanie).
 • Recomandat pentru: Când are sens această tactică și pentru ce întreprinderi? Vom încerca să facem recomandări bazate pe diferite tipuri de comercianți, dar vom folosi criteriile de mai sus pentru a face cel mai bun apel pentru afacerea dvs. unică.
 • Ușurință de punere în aplicare: Cât de ușor sau de dificil va fi întreprinderea unei campanii, bazată pe o serie de factori. Unele tipuri de campanii sunt relativ ușor de configurat, în timp ce altele necesită mai multă expertiză și gestionare continuă.

Vizualizați aceste orientări în raport cu obiectivele dvs. și către cine vizați. De exemplu, dacă obiectivul dvs. este o creștere a clienților noi, este posibil să fiți dispus să întrerupeți chiar și campania dvs., mai ales dacă afacerea dvs. este în măsură să genereze achiziții repetate de la clienți .

Nu toate întreprinderile vor putea profita de toate tipurile de campanii, iar unele dintre campaniile mai competitive necesită adesea mult capital uman și timp pentru a gestiona. De asemenea, pot fi scumpe, mai ales la început.

Notă : De când Bing și Yahoo! partajați funcții similare cu Google, multe dintre tipurile de campanii de mai jos pot fi, de asemenea, rulate pe acele platforme.

Cartea de redare Google Ads: 13 tipuri de campanie

1. Căutare de marcă

campania de căutare marca Google
 • Obiectiv: captarea căutătorilor în căutarea activă a mărcii după nume.
 • Relevanța pentru public: mare. (Aceștia caută tine .)
 • Cost estimat pe clic: Redus (~ 0,25 $ până la 3,00 USD).
 • Așteptări ROAS: ridicat (3: 1 – 30: 1). Acești căutători caută în mod special marca dvs.
 • KPI: rentabilitate, număr de comenzi.
 • Scalabilitate: aceasta va depinde de cât de stabilit este marca dvs. De asemenea, va depinde de cât de multe persoane vă caută, ceea ce poate fi determinat de alte eforturi de marketing care crește conștientizarea brandului.
 • Recomandat pentru: Toate întreprinderile, indiferent de mărime și industrie, vor face probabil vânzări atunci când există intenție de căutare pentru marca lor specifică. Dă prioritate acestei campanii dacă resursele o permit.

Cuvintele cheie cu marcă conțin numele exacte ale unei mărci sau produse. „Telefon Apple” sau „iPhone”, de exemplu, sunt cuvinte cheie de marcă pentru Apple.

Poate nu vă gândiți să licitați pentru numele dvs. de marcă, mai ales dacă site-ul dvs. apare deja organic în partea de sus a rezultatelor căutării, dar acest lucru vă permite să promovați informații specifice (folosind extensiile de anunțuri Google ) și să setați pagina exactă unde doriți ca oamenii să teren. De asemenea, vă protejează de concurenții care ar putea să liciteze pentru numele dvs. sau alte cuvinte cheie de marcă.

CPC-urile pentru căutarea mărcii, în general, vor fi mai mici decât în ​​cazul oricărei alte campanii de căutare, deoarece adresa URL și anunțurile dvs. vor fi extrem de relevante pentru utilizatorii care vă caută. În același timp, aveți grijă ca anunțul dvs. să apară pentru cuvinte cheie similare, dar irelevante. În exemplul iPhone-urilor de publicitate Apple, excludeți cuvintele cheie precum „apple picking” sau „apple cider” sau chiar „cum să actualizați iPhone-ul meu Apple” și să vă restrângeți direcționarea folosind tipurile corespunzătoare de potrivire a cuvintelor cheie și cuvinte cheie negative.

Deoarece plafonul dvs. pentru vânzările din căutarea de marcă depinde de cât de mulți oameni vă caută efectiv, campaniile de căutare de marcă pot completa campaniile de conștientizare a mărcii. Un pop-up shop sau un videoclip Facebook viral, de exemplu, se pot traduce în mai multe căutări pentru numele dvs. de marcă.

Ușor de implementat: Acest tip de campanie poate fi greu de implementat dacă nu sunteți familiarizat cu marketingul motoarelor de căutare. Resurse de agenție sau interne pot fi necesare. Cu toate acestea, căutarea de marcă nu este atât de mare de gestionat, așa că faceți din aceasta o prioritate dacă puteți.

2. Căutare fără marcă (generică)

Anunțuri google exemplu de căutare fără marcă
 • Obiectiv: generarea de trafic bazat pe intenții calificate și, eventual, clienți noi, prin publicitate către persoane care ar putea să vă cumpere produsele, dar care nu sunt neapărat familiarizate cu marca dvs.
 • Relevanța pentru public: scăzut până la mediu.
 • Cost estimat pe clic: de la medie la mare ~ (de la 1 la 20 $).
 • Așteptări ROAS: mediu (0: 1 până la 3: 1, în funcție de concurență, potrivire produs / piață etc.).
 • KPI: achiziții noi de clienți, venituri, trafic, număr de comenzi.
 • Scalabilitate: potențial mare, în funcție de volumul de căutare de la utilizatori și de tipul de termeni.
 • Recomandat pentru:  Toți, dar nu acordați prioritate acestei metode înainte de unele campanii mai profitabile din această listă. Pentru brandurile care se uită la creșterea veniturilor de top și la achiziția de noi clienți, cu toate acestea, căutarea generică fără marcă ar trebui să fie o prioritate.

Campaniile de căutare fără marcă, așa cum sugerează și numele, vizează expresii cheie care nu includ marca sau produsele pe nume. Ca atare, costurile dvs. vor fi probabil mai mari, întrucât relevanța dvs. pentru utilizatori este mai mică, în special pentru cuvintele cheie mai generice (de exemplu, „cumpărați pernă” față de „perna cu pene de gâsc organic în centrul orașului Toronto”).

Scopul acestei campanii este de a conduce vizitatori noi și clienți noi pe site-ul dvs. cât mai eficient. Dar aceste campanii pot avea, de asemenea, un ROAS pozitiv pentru agenții de publicitate și o cantitate masivă de scară potențială.

Rețineți că adevărata valoare a unui client nu este achiziția inițială a acestora, ci durata de viață a achizițiilor de la marca dvs.

Ușor de implementat: Ca în cazul tuturor tipurilor de campanii de căutare, aceasta poate fi dificilă. Aceste campanii necesită o mulțime de resurse umane pentru a vă gestiona și testa paginile dvs. de reclame și de destinație, plus o sumă de bani pentru a genera rezultate. Cel mai bine este să angajați ajutor pentru a vă asigura că aceste campanii sunt gestionate corect.

3. Căutare fără marcă (nișă)

exemplu de perna batman
 • Obiectiv: achiziționarea de noi clienți din audiențe de nișă care se potrivesc cu produsele dvs. de nișă.
 • Relevanța pentru public: medie până la mare. (Cu cât publicul este mai bine și cu atât mai bună se adresează produsul dvs., cu atât veți fi mai relevanți pentru publicul dvs.)
 • Cost estimat pe clic: mediu până la mare (de la 1 la 20 USD, în funcție de concurența și valoarea clienților / comenzilor către alți agenți de publicitate.)
 • Așteptări ROAS: mediu (0: 1 până la 5: 1).
 • KPI: achiziții noi de clienți, venituri, trafic, număr de comenzi.
 • Scalabilitate: aceasta va depinde de câți utilizatori caută acești termeni, care au un public în mod natural mai mic, în special în comparație cu căutările mai mari fără marcă fără aceste modificatoare de nișă.
 • Recomandat pentru : Mărci cu un produs de nișă sau care vizează o piață de nișă în cadrul unei categorii de produse fără marcă, cum ar fi „deodorant vegan” sau „amintiri de joc NFL folosite”.

Campaniile de căutare fără marcă de nișă tind să implice o concurență mai mică decât cele generice fără marcă. Acest lucru se datorează faptului că sunt mai specifice și, prin urmare, te fac mai relevant pentru intenția căutătorului dacă produsele tale se potrivesc cu ceea ce caută.

Dacă afacerea și produsele dvs. sunt potrivite pentru marketingul de nișă , acest tip de campanie merită explorat. Marketingul de nișă, chiar și în afara contextului Google Ads, oferă brandurilor un timp mult mai ușor de obținere a traficului și, posibil, un ROI pozitiv, pentru că oferă un public specific care este mai ușor de identificat și de concentrat.

Căutarea de marcă fără marcă este adesea combinată cu căutarea generică fără marcă. Dar, din motivele expuse mai sus, are sens să segmentăm acest trafic în propria campanie și să discutăm separat.

Dacă vindeți produse terțe, puteți aplica și acest tip de campanie licitând pe anumite cuvinte cheie de marcă asociate acestora. Când cumpărați aceste cuvinte cheie, puteți utiliza chiar și aceste nume în reclama dvs., atât timp cât vă conectați direct la o pagină de destinație care are aceste produse vizibile.

Ușurință de punere în aplicare: similar cu celelalte campanii de căutare, acest tip de campanie nu este ușor de întreprins și va necesita resurse adecvate pentru a configura și întreține. Dacă nu înțelegeți tipurile de potrivire a cuvintelor cheie și cum să creați și să optimizați campanii de căutare, anunțuri și pagini de destinație, vă recomandăm să angajați un expert care face acest lucru (mai multe despre asta mai târziu).

4. Căutare concurentă

căutare concurentă Google
 • Obiectiv: achiziționarea de clienți noi care s-ar putea să nu-ți cunoască marca sau produsul prin a-ți marca marca în fața cumpărătorilor care își caută concurenții.
 • Relevanța pentru public: scăzută. (Utilizatorii caută un concurent specific, nu marca dvs..)
 • Cost estimat pe clic: mediu până la mare (~ 1 $ până la 20 $) .
 • Așteptări ROAS: mediu (de la 0: 1 la 3: 1, în funcție de concurență și dacă concurenții dvs. sau concurenții lor licită pe aceleași cuvinte cheie de marcă).
 • KPIs: trafic, clienți noi, număr de comenzi, ROI.
 • Scalabilitate: aceasta va depinde de cât de mare este marca concurentului dvs., de câți utilizatori îi caută și de alte eforturi de campanie care stimulează conștientizarea acestora.
 • Recomandat pentru: comercianții care desfășoară deja campanii profitabile și interesați de achiziția de clienți noi. De asemenea, comercianții cu un LTV ridicat sau care testează activ diferite campanii de achiziție a clienților.

O campanie de căutare a concurenților este, în esență, o campanie de căutare de marcă în sens invers. În loc să licitați pe numele și produsele proprii ale mărcii dvs., licitați pe căutări pentru cuvintele cheie ale mărcii concurenților.

Furarea traficului din cele mai mari cuvinte cheie ale concurenților dvs. direct sună ca o strategie inteligentă, dar poate fi și una relativ scumpă, deoarece, în acest caz, tu, un brand concurent, nu sunteți cel mai relevant lucru pe care îl caută cercetătorii.

De obicei, această strategie este folosită de mărci care pot justifica costurile mai mari de achiziție a unui client nou care ar putea avea o valoare medie relativ ridicată a comenzii sau o durată de viață. În caz contrar, puteți experimenta puțin succes cu această strategie.

Dacă o marcă nu își cumpără propriul trafic sau nu are o mulțime de loialitate în rândul clienților și dacă produsul dvs. este o alternativă egală sau mai bună, aceasta ar putea fi de fapt o campanie foarte profitabilă pentru dvs.

(O parte din motivul pentru care vă recomandăm să cumpărați propriii termeni de marcă este să preveniți acest tip de perturbare de la un concurent.)

Notă:  nu ar trebui să utilizați inserarea dinamică a cuvintelor cheie în anunțuri atunci când cumpărați cuvinte cheie de marcă ale concurentului dvs. și nici nu puteți folosi numele lor în anunțurile dvs. dacă nu vindeți produsul lor pe pagina către care conduceți traficul.

Ușor de implementat: Ca în toate campaniile de căutare, aceasta nu este ușor de făcut și ar putea fi foarte scumpă. Ați dori resurse dedicate gestionării acestui lucru.

5. Cumpărături Google (marca)

nike adidasi de cumpărături
 • Obiectiv: captarea căutătorilor care cumpără în mod special produsele dvs. / categoriile de produse folosind cuvintele cheie de marcă.
 • Relevanța pentru public: mare. (Aceștia caută tine .)
 • Cost estimat pe clic: Redus (~ 0,25 $ până la 3,00 USD).
 • Așteptări ROAS: ridicat (3: 1 – 30: 1).
 • KPIs: ROAS, numărul de comenzi.
 • Scalabilitate: aceasta depinde de câți utilizatori caută marca dvs. și produsele de marcă.
 • Recomandat pentru: Companiile care vând produse fizice care au investit deja în sensibilizarea mărcii și celor care se simt că ajută la ajustarea în cadrul Anunțurilor Google pentru a configura acest tip de campanie.

Campaniile Google Shopping oferă, în general, o experiență excelentă pentru utilizatori pentru cumpărători: un utilizator caută în mod special un produs și este afișat imagini, prețuri și recenzii ale articolelor pe care Google le consideră relevante. Dacă cumpărătorii fac clic pe anunț, aceștia merg direct la pagina produsului respectiv.

În ceea ce privește achiziția de clienți noi ca o afacere de comerț electronic, aceasta se află în partea de sus a listei de campanii de încercat.

Utilizatorii care caută în mod specific marca dvs. sunt mai susceptibili să se convertească, astfel încât dacă puteți configura Cumpărăturile de marcă ca o campanie separată, vă puteți maximiza traficul din această sursă și puteți face bugetul mai eficient. În caz contrar, campaniile de Cumpărături vor include în mod implicit atât traficul de marcă, cât și cel fără marca.

Fără o strategie de campanie segmentată, va exista întotdeauna mai mult trafic fără marcă, iar cea mai mare parte a bugetului dvs. va fi cheltuită în termeni care nu sunt marcați, care sunt mai puțin susceptibili de a fi convertiți. De aceea, dacă puteți (și aveți traficul pentru a profita de el), merită să separați traficul de marcă în propria sa campanie de Cumpărături.

Ușor de implementat:  campaniile de cumpărături sunt în general mai ușor de configurat decât de căutare. Pentru a crea un flux de produse de lucru pe care Google îl poate trage, fie puteți instala aplicația Google Shopping pentru Shopify, fie configurați manual lucrurile în centrul comerciant Google . Va trebui să creați campanii individuale pentru trafic de marcă și fără marcă, să aplicați cuvinte cheie negative și să acordați prioritate cuvintelor cheie pentru a exclude afișarea anunțurilor dvs. pentru anumite interogări pentru a izola traficul de căutare de marcă.

6. Cumpărături Google (fără marcă)

reclame pentru cumpărături Google
 • Obiectiv: captarea căutătorilor care caută în mod specific tipurile de produse pe care le vindeți, dar nu neapărat produsele de marcă pe nume.
 • Relevanța pentru public: scăzut spre mediu (își caută categoriile de produse, nu neapărat produsele dvs.)
 • Cost estimat pe clic: mediu (~ 0,25 USD până la 20,00 USD).
 • Așteptări ROAS: mediu (0: 1 până la 5: 1).
 • KPI: achiziții noi de clienți, venituri, trafic.
 • Scalabilitate: în general mare, dar va depinde de câți cumpărători caută produsele / categoriile de produse.
 • Recomandat pentru: majoritatea companiilor care vând produse fizice. Totuși, acest tip de campanie nu ar trebui să fie prioritizat pentru tipuri de campanii mai profitabile, cu excepția cazului în care aveți obiective specifice pentru clienți noi, creștere sau venituri.

Puteți crea o campanie separată pentru cumpărături Google fără marcă, similar cu campania de cumpărături a mărcii discutată mai sus.

Campaniile de cumpărături nemarcate funcționează similar cu campaniile de căutare fără marcă. Dacă aveți bugetul, acestea sunt ceva care aproape întotdeauna are sens să încerce întreprinderile de comerț electronic.

Dacă nu aveți produse de marcă, o campanie normală de cumpărături va fi, în esență, o campanie 100% fără marcă.

Ușurința de punere în aplicare: Separarea traficului de marcă și a celor fără marcă necesită un pic de configurare, dar, odată finalizat, puteți avea campanii de cumpărături separate fără brand și puteți dedica un buget specific pentru fiecare.

7. Retargeting (text, banner, video)

retargeting reclame Google
 • Obiectiv: publicitate specifică cumpărătorilor potențiali care au vizitat anterior site-ul dvs., au navigat pe o anumită pagină din categorii, au adăugat articole în coșul lor sau au făcut deja o achiziție.
 • Relevanța pentru public: ridicat (cel puțin au vizitat deja site-ul dvs.)
 • Cost estimat pe clic: Redus (~ 0,25 $ până la 3,00 USD).
 • Așteptări ROAS: ridicat (3: 1 – 30: 1).
 • KPIs: ROAS, comenzi.
 • Scalabilitate: aceasta va depinde de traficul site-ului sau de mărimea publicului care s-a angajat în comportamentul pe care îl vizați.
 • Recomandat pentru: toate întreprinderile, în special cele care nu fac niciun retargeting, în ciuda conducerii traficului pe site-ul lor.

Deși obținerea traficului este primul pas în transformarea vizitatorilor în clienți, este foarte puțin probabil ca majoritatea vizitatorilor să efectueze o achiziție sau să furnizeze informații imediat. Dacă o rată de conversie a clienților de 2% este bună în conformitate cu majoritatea standardelor din industrie, asta înseamnă că 98% din trafic nu se va transforma într-o achiziție – cel puțin la o primă vizită.

Retargetingul este o strategie care vă permite să continuați să ajungeți la acești vizitatori în afara site-ului, de multe ori cu un cost mai mic, pentru a-i readuce pe site-ul dvs. prin mesagerie diferită și mai specifică. 

Retargeting-ul este o caracteristică puternică care te ajută să transformi vizitatorii pentru prima dată în vizitatori de întoarcere și, în final, în cumpărători pentru prima dată. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a genera cumpărături repetate prin publicitate către clienții existenți. De exemplu. puteți aplica retargeting pe YouTube cu reclame video pentru utilizatorii care au vizitat site-ul dvs. Acest lucru face o a doua impresie mai puternică și poate fi foarte puternic dacă este inclus într-o strategie existentă. 

Spre deosebire de celelalte tipuri de campanii de afișare de mai sus, în care anunțurile dvs. apar contează mai puțin, deoarece vizați utilizatori specifici care vă vor recunoaște marca indiferent de site-ul pe care apare.

Cu toate acestea, maximizarea eforturilor dvs. de retargeting va implica o mulțime de segmentări suplimentare bazate pe utilizatorii care au vizitat mai recent site-ul dvs., au explorat paginile dvs. de produse sau și-au abandonat coșurile. Pur și simplu să vizați toți utilizatorii care au fost pe site-ul dvs. în ultimele 30 de zile, vă poate duce la a ajunge la cumpărători fără nicio intenție de a cumpăra.

În mod similar cu modul în care pot fi disponibile o gamă largă de termeni de căutare pentru căutarea fără marcă, modul în care vizați un utilizator care a văzut un produs specific și l-a adăugat în coșul său în ultimele 24 de ore va fi diferit de un utilizator care a fost activat pagina ta de pornire acum 40 de zile. Așteptările dvs. ar trebui să varieze în consecință.

Ușurință de punere în aplicare: Acest tip de campanie nu este prea dificil de configurat dacă știi cum să creezi audiențe negative și să încarci anunțuri și să direcționezi în Anunțuri Google. Cu toate acestea, veți dori să dedicați resurse pentru a-l menține, întrucât scopul cu retargeting este crearea unui mecanism profitabil pe care îl puteți utiliza pentru a converti vizitatorii din trecut în clienți. De asemenea, dacă doriți să utilizați retargeting YouTube pentru anunțuri video, veți avea nevoie de propriul canal cu active video încărcate pe YouTube.

8. Anunțuri afișate (subiecte și interese)

reclame Google Display
 • Obiectiv: creșterea gradului de conștientizare în legătură cu produsul sau serviciul dvs. prin publicitate pe site-uri din Rețeaua de display Google care se referă la un subiect specific sau o categorie de interese.
 • Relevanța pentru public: Aceasta va depinde de interesele și temele pe care le vizați și cât de relevante sunt pentru produsul / mesageria dvs.
 • Cost estimat pe clic: scăzut până la mediu (~ 0,25 USD până la 3,00 USD).
 • Așteptări ROAS: Scăzut (0: 1 până la 2: 1).
 • KPI: afișări, clicuri, conștientizare generală a mărcii, micro-conversii (înregistrări prin e-mail, vizualizări multiple pe pagini, timp pe site, vizitarea locației fizice dacă aveți una), număr de comenzi.
 • Scalabilitate: în general mare, dar depinde de categoriile pe care le vizați și de numărul de site-uri sau de utilizatori care se potrivesc criteriilor respective din Rețeaua de display Google.
 • Recomandat pentru: Mărci care doresc în mod special să-și obțină produsul / serviciul în fața unui anumit segment de utilizator pentru a stimula conștientizarea sau au găsit un subiect / interes perfect potrivit pentru ținta lor demografică și piață.

Publicitatea afișată vă oferă opțiunea de a ajunge la persoane în afara rezultatelor motorului de căutare, pe mai mult de două milioane de site-uri de editor, prin afișări de text, imagine și banner video care apar pe măsură ce utilizatorii navighează pe web, folosesc aplicații sau vizionează videoclipuri.

În timp ce aveți câteva opțiuni de direcționare la dispoziție aici, cea mai largă se va baza pe subiecte și interese , care pot varia de oriunde de la autovehicule și vehicule pentru a călători până acasă și în grădină.

Cu o direcționare pe teme, anunțul dvs. va fi difuzat pe oricare dintre site-urile aparținând acelei categorii din Rețeaua de display. Cu o direcționare bazată pe interese, anunțurile dvs. vor fi afișate utilizatorilor care au început recent să cerceteze acele subiecte folosind site-uri din Rețeaua de display.

Dacă aveți în vedere aceste tipuri de campanii de afișare pe Facebook, ar putea avea sens să adăugați o parte din bugetul dvs. pentru testarea anunțurilor în echivalentul Google.

Ușor de implementat: Configurarea unei campanii de afișare este relativ simplă, dar va trebui să excludeți anumite cuvinte cheie și destinații de plasare (folosind cuvinte cheie negative și destinații de plasare negative) pentru a-i optimiza cu adevărat eficacitatea.

9. Anunțuri afișate (contextuale)

google display contextual
 • Obiectiv: creșterea gradului de conștientizare a produsului sau serviciului și potențialul vânzărilor, prin afișarea anunțurilor dvs. pe pagini web din Rețeaua de display care conțin o temă specifică bazată pe o grupare de cuvinte cheie.
 • Relevanța pentru public: Aceasta va depinde de temele de cuvinte cheie pe care le vizați și de cât de relevante sunt subiectele / utilizatorii site-ului pentru produsele și mesajele dvs.
 • Cost estimat pe clic: Redus (~ 0,25 $ până la 3,00 USD).
 • Așteptări ROAS: Scăzut (0: 1 până la 2: 1).
 • KPIs: afișări, clicuri, conștientizare a mărcii, micro-conversii (înregistrări prin e-mail, vizualizări pe mai multe pagini, timp pe site, vizitarea locației fizice dacă aveți una), număr de comenzi.
 • Scalabilitate: în general destul de mare, dar depinde de cuvintele cheie de conținut pe care le vizați și de cantitatea de conținut disponibilă pentru acele cuvinte cheie din Rețeaua de display Google.
 • Recomandat pentru: Majoritatea mărcilor ar putea considera că aceasta ar trebui să fie una dintre primele campanii de testare a pâlniei superioare, deoarece poți să îți adresezi produsul în fața utilizatorilor, deoarece cercetează anumite produse sau subiecte relevante pentru marca ta. Cu toate acestea, acest tip de campanie nu se adresează mărcilor care nu au avut succes cu alte campanii cu intenție înaltă, au un LTV foarte scăzut sau au un interes scăzut în sensibilizarea sau clienții noi.

Afișarea contextuală vă permite să obțineți și mai multe caracteristici prin difuzarea anunțurilor dvs. pe pagini web cu conținut care conține anumite cuvinte cheie pe care le vizați. Puteți utiliza acest tip de campanie pentru a viza conținut care conține anumite cuvinte cheie de marcă sau cuvinte cheie care aparțin companiei dvs.

Majoritatea timpului online al unui utilizator este petrecut consumând și angajând conținut, nu căutând pe Google. Din această cauză, a te prezenta în fața utilizatorilor, în timp ce se angajează cu conținut relevant pentru produsul sau serviciul tău, este întotdeauna o abordare potențial viabilă pentru testarea și măsurarea ascensorului. Deși nu este neapărat o prioritate față de campaniile de căutare cu intenție mai mare, posibilitatea de a afișa anunțurile dvs. (imagine, text, video, etc.) către potențialii utilizatori, fără a fi nevoiți să plătească decât dacă fac clic pe acestea este o oportunitate excelentă.

Campaniile contextuale sunt o modalitate excelentă de a începe în Rețeaua de display, deoarece permit Google să vă arate site-uri de nișă care ar putea fi disponibile pentru a vă orienta direct publicul.

Notă: Puteți obține campanii contextuale și Rețeaua de display ca parte a celorlalte campanii de căutare. Cu toate acestea, am recomanda întotdeauna să opriți Rețeaua de display pentru campanii de căutare și să opriți căutarea pentru campanii afișate. Ele funcționează foarte diferit și, prin urmare, ar trebui să fie separate și bugetate ca atare, pentru a vă oferi mai mult control asupra sumelor de bani cheltuite pentru efortul depus.

Ușor de implementat: În general, dacă înțelegeți cum să grupați câteva cuvinte cheie relevante din punct de vedere contextual și să configurați un anunț prin Google, puteți începe să derulați această campanie. Nu este la fel de greu ca anunțurile de căutare, deși nu există nici o aplicație sau integrare directă care să automatizeze configurarea.

9 . Anunțuri afișate (plasare gestionată)

reclame Google Display
 • Obiectiv: folosirea spațiului publicitar pe un anumit site web pentru a genera conștientizare despre produsul / serviciul / afacerea dvs. pentru publicul specific al acelui site.
 • Relevanța pentru public: Aceasta va depinde de destinația de plasare aleasă, de cât de largi sau specifice sunt subiectele / vizitatorii site-ului și cât de bine le vorbește produsul și mesajele.
 • Cost estimat pe clic: mediu (~ 1,00 USD până la 10,00 USD).
 • Așteptări ROAS: Scăzut (0: 1 până la 2: 1).
 • KPIs: afișări, trafic (creșterea gradului de conștientizare a mărcii), comenzi și micro-conversii (înregistrări prin e-mail, vizualizări multiple pe pagini, timp pe site, vizitarea locației fizice dacă aveți una).
 • Scalabilitate: în general mai scăzută, dar va depinde de site și de traficul său (nu toate site-urile sunt vizabile).
 • Recomandat pentru: mărcile care doresc să-și obțină produsul / serviciul pe un anumit site pentru a stimula conștientizarea după identificarea site-ului perfect pentru demografia și piața lor.

Destinațiile de plasare gestionate pentru anunțurile afișate oferă o direcționare și un control și mai granulare decât cele contextuale, ceea ce vă permite să selectați anumite site-uri web sau chiar anumite pagini, pe care doriți să le difuzați în rețeaua de display Google. În afara Google, de asemenea, puteți asigura acest tip de publicitate direct cu site-uri web, dar pentru tarife CPM mai mari.

În mod obișnuit, ați executa acest tip de campanie după identificarea destinațiilor de plasare a site-urilor web care au fost eficiente în campaniile contextuale sau de afișare a subiectelor / intereselor.

Ușor de implementat: în general, aceasta este o campanie mai ușoară de configurat dacă aveți ceva experiență și puteți naviga în jurul platformei Google Ads.

10. Cumpărături inteligente Google

campanii de cumpărături inteligente Google
 • Obiectiv: generarea de comenzi profitabile prin cumpărături Google, remarketing și afișare de destinații de plasare prin învățare automată.
 • Relevanța pentru audiență: variază, întrucât regrupează mai multe tipuri de campanii într-una.
 • Cost estimat pe clic: scăzut până la mediu (~ 0,25 USD până la 5,00 USD).
 • Așteptări ROAS: mediu până la mare (0: 1 până la 12: 1).
 • KPIs: ROAS, comenzi, achiziție de clienți noi.
 • Scalabilitate: în general mare, deoarece traficul fără marcă și destinațiile de afișare vor fi combinate cu traficul dvs.
 • Recomandat pentru: Cumpărați comercianții care nu utilizează în prezent campanii de retargeting și / sau Google Shopping care doresc o implicare minimă în gestionarea lor.

Campaniile Google Smart Shopping folosesc învățarea automată pentru a optimiza un mix de reclame retargeting, afișare și Cumpărături în numele dvs.

Acest tip de campanie alege ce produse să facă publicitate, cât să liciteze, către cine să fie vizate și ce reclamă să arate. Integrarea Shopify cu Google Shopping vă permite să atrageți produsele și fluxurile de produse în mod automat în aceste campanii – puteți chiar să lansați direct de la Shopify utilizând Marketing în Shopify .

Performanța dvs. aici va depinde de câți utilizatori caută marca dvs., produsele, categoriile de produse sau cuvintele cheie ale mărcii dvs. Cantitatea de retargeting pe care o puteți face și traficul de marcă pe care îl puteți conduce prin anunțurile Cumpărături depinde, de asemenea, de volumul de căutare al cuvintelor dvs. cheie de marcă și de mărimea publicului dvs. de retargeting (adică câți oameni au vizitat deja site-ul dvs.).

Ușurință de punere în aplicare: Cumpărăturile inteligente reprezintă o modalitate foarte ușoară de a te implica în publicitatea Google, fie cu reclame de Cumpărături sau retargeting. Dacă vedeți succes, poate fi o oportunitate mai mare de a trece la o strategie de campanie manuală mai segmentată în viitor.

Marketing în Shopify: Crește-ți afacerea cu Facebook și Google Ads

Marketing în Shopify.

Marketingul în Shopify este un nou loc pentru a vă ajuta să creați, să lansați și să măsurați campanii. Am simplificat procesul de a face mai ușor ca niciodată difuzarea unui anunț carusel Facebook de succes sau a unei campanii Google Smart Shopping.Rulează prima ta campanie pe Shopify

11. CRM (căutare, YouTube, Gmail)

anunț crm gmail
 • Obiectiv: generarea de afaceri repetate sau transformarea abonaților dvs. în comenzi profitabile, vizând clienții care au achiziționat deja de la dvs. sau au optat în lista de e-mailuri.
 • Relevanța pentru public: Extrem de mare. (V-au dat deja afacerea lor sau informațiile lor.)
 • Cost estimat pe clic: Redus (de la 0,25 la 5 USD, în funcție de cât de agresiv doriți să fiți cu direcționarea.)
 • Așteptări ROAS: Extrem de ridicate (5: 1 până la 60: 1).
 • KPIs: ROAS, comenzi profitabile, trafic.
 • Scalabilitate: scăzut, în funcție de dimensiunea bazei clientului / listei de e-mail și a ratei de potrivire a clienților (nu orice e-mail pe care îl încărcați va fi disponibil pentru a fi vizat în sistemul Google).
 • Recomandat pentru: orice marcă cu peste 1.000 de utilizatori în lista de e-mailuri și / sau baza de clienți.

Campaniile de gestionare a relațiilor cu clienții (CRM) se referă la remarketing pe lista dvs. de clienți sau abonați existenți.

Această audiență este extrem de calificată, așa că vă puteți aștepta la un ROI excelent dacă vă executați corect campania. Singura atenție este că trebuie să aveți o bază de clienți consacrată (adică mii de e-mailuri), deci această abordare nu va funcționa pentru comercianții mai noi.

Acestea sunt campanii hiper-direcționate care valorifică informațiile pe care le aveți despre clienții dvs. în CRM. Puteți extinde mesaje specifice pe diferite segmente de clienți, vizați destinații de plasare în Gmail, YouTube sau căutare.

Despre rata de potrivire a clienților: nu orice e-mail pe care îl încărcați se va potrivi cu baza de date Google. De exemplu, dacă încărcați o listă cu 4.000 de e-mailuri, Google poate fi în măsură să corespundă doar a 2.000 dintre ele. Adresele Gmail au o probabilitate mai mare de a se potrivi, dar vă puteți aștepta ca o porțiune considerabilă din lista dvs. să nu fie vizată. 

Ușor de implementat: nu doar că aveți nevoie de o bază de clienți consacrată pentru a executa această campanie, de asemenea, aveți nevoie de cunoștințe și experiență pentru a vă segmenta lista pentru a vorbi diferiți clienți Dacă aveți aceste elemente, navigați pe Google Ads pentru a încărca lista de semințe. și configurați-vă tipurile de anunțuri online, care pot fi gestionate și bine documentate online.

12. Publicuri similare

campanie de audiență similară Google
 • Obiectiv: generarea de noi clienți și creșterea gradului de conștientizare prin publicitate utilizatorilor care au interese sau caracteristici similare cu baza dvs. de clienți existentă.
 • Relevanța pentru audiență: aceasta va depinde de cât de asemănători sunt clienții dvs. pe lista inițială și de cât de relevant este produsul / serviciul dvs. pentru publicul pe care încercați să îl atingeți.
 • Cost estimat pe clic: Redus (~ 0,25 $ până la 3,00 USD).
 • Așteptări ROAS: Scăzut (0: 1 până la 2: 1).
 • KPI: clicuri, afișări, trafic, comenzi, ROAS.
 • Scalabilitate: în general mare, în funcție de câți mai mulți utilizatori au interese similare. Dar, deoarece va viza toți utilizatorii potențiali afișați, această campanie ar trebui să aibă un plafon înalt.
 • Recomandat pentru: comercianții care au deja setate și optimizate cele mai profitabile campanii și încearcă să testeze noi campanii de achiziție a clienților. Va trebui să fie încărcată pe Google o listă de e-mailuri pentru a vă baza „audiența similară”.

Campaniile de audiență similare (cum ar fi Publicele Lookalike Facebook ) se bazează pe aceleași liste de remarketing cu care am discutat cu CRM. Cu toate acestea, în loc să facă publicitate direct clienților dvs. existenți, această campanie va viza utilizatori similari pe baza datelor pe care Google le are despre ei.

Anunțurile Google este capabil să ia interese similare partajate de la publicul tău inițial și să se potrivească cu anunțurile dvs. pentru a viza alți utilizatori din Rețeaua de display Google care, de asemenea, împărtășesc aceste interese.

Ușurință de punere în aplicare: Vă recomandăm să încercați mai întâi campanii bazate pe intenții, dar dacă încercați audiențe similare pe Facebook, aceasta poate servi de asemenea ca o opțiune viabilă pentru a testa și revizui performanța.

13. Anunțuri dinamice de căutare

Exemplu de anunț dinamic de căutare
 • Obiectiv: generarea de comenzi din cuvintele cheie de căutare generate automat de Google.
 • Relevanța pentru public: scăzută până la mare, în funcție de cuvintele cheie pe care păianjenul Google le face pentru campaniile dvs.
 • Cost estimat pe clic: scăzut până la mediu (~ 0,25 USD până la 5 USD).
 • Așteptări ROAS: mediu (0: 1 până la 12: 1).
 • KPIs: Comenzi, ROAS, trafic.
 • Scalabilitate: în general mare, deoarece anunțurile de căutare dinamice vor capta trafic fără marcă, precum și trafic de marcă, dar vor depinde de tipul de cuvinte cheie care se află pe site-ul dvs. web pentru ca Google să fie accesat.
 • Recomandat pentru: oricine care nu are expertiză pentru a derula o campanie de căutare și dorește să obțină ceva de pe teren pentru a vedea cum funcționează, fără a face o investiție mai mare.

Campaniile dinamice de căutare creează în esență campanii de căutare pentru toate diferitele tipuri de cuvinte cheie pe care le văd pe site-ul dvs.: cuvinte cheie de marcă, cuvinte cheie din categorii fără marcă, cuvinte cheie specifice produsului, cuvinte cheie din descrierile dvs. și poate chiar cuvinte cheie pentru evenimente din pagina Despre pagina sau blogul dvs. .

În această campanie nu există nicio segmentare a casetei, așa că, cum ar fi alte campanii care îmbină traficul dvs., nu recomandăm acest lucru ca ceva de păstrat pentru totdeauna și la scară, ci mai degrabă ca punct de plecare pentru a segmenta manual în timp ce adunați date de performanță.

Ușor de implementat: Acesta este un mod minunat rapid și ușor de a obține o campanie de căutare online. Cu toate acestea, deși este ușor de implementat, există o mare posibilitate de campanii dinamice de căutare care vor conține cuvinte cheie irelevante care sunt pe site-ul dvs., dar pe care nu le-ați cumpăra niciodată manual pentru a câștiga trafic.

Bugetare: campanii de testare mereu pornite vs.

Cu orice formă de marketing plătit, bugetarea este o considerație esențială care ridică multe întrebări. Cum trebuie să vă setați bugetul? Cât timp trebuie să testați o campanie / anunț? Cum puteți spune chiar dacă o campanie își atinge scopul prevăzut?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, trebuie să înțelegeți cele două categorii principale de campanii pe care le derulați.

Campaniile mereu focalizate se concentrează pe profitabilitate și vânzări potențiale ridicate de la cumpărători care doresc intenția de a vă cumpăra marca / produsul / serviciul. Acestea sunt campanii pe care doriți să le derulați continuu pentru a capta fructele cu cel mai mic agățat. Ei includ:

 • Căutare de marcă
 • Cumpărături de marcă
 • Retargeting (în special vizitatorii care și-au abandonat căruțele)
 • CRM
 • Campanii de nișă care generează mai multe vânzări, venituri și profituri mai mari decât costă

Aceste campanii sunt, în general, acolo unde alocați cât mai mult buget, începând cu o cheltuială zilnică cu care sunteți confortabil și creșteți lent această sumă dacă performanța vă atinge sau depășește așteptările (păstrându-vă profitabilitatea).

De exemplu, dacă aveți doar 10 dolari pe zi pentru a cheltui pentru marketing (sau un buget fix pe care l-ați putea cheltui 100%), o campanie permanentă poate fi cea mai bună utilizare a acestor bani – decât dacă aveți achiziție sau conștientizare specifică a clienților obiective pentru care acești bani ar fi mai bine cheltuiți.

Dincolo de a vă transforma cele mai calde audiențe, puteți cheltui, de asemenea, bani pentru a conduce clienți noi pe site-ul dvs. sau pentru a oferi cunoștințe despre produsele / serviciile dvs. către un anumit public.

Pe asta se concentrează campaniile de testare / flexibilitate – stimularea achiziției, conștientizării și implicării noilor clienți cu site-ul și produsele dvs. Ei includ:

 • Căutare fără marcă (nișă)
 • Căutare fără marcă (concurent)
 • Căutare fără marcă (generică)
 • Direcție publică similară
 • Campanii contextuale
 • Direcționarea intereselor

Atunci când stabiliți un buget, luați în considerare întotdeauna modul în care obiectivul unei anumite campanii se aliniază obiectivelor generale ale companiei dvs., cât de bine face o campanie din punct de vedere al îndeplinirii sau depășirii așteptărilor și cât de mulți bani vă puteți permite să cheltuiți pentru a atinge obiectivul.

Dacă gestionați propriile dvs. anunțuri Google, fiți atenți la nivelul dvs. de expertiză cu toate cele de mai sus. Vă puteți configura rapid cu Google Smart Shopping sau cu campanii dinamice de căutare pentru a vă începe, apoi evaluați ceea ce este mai bun pentru marca dvs. pe baza tuturor opțiunilor și a celor mai bune practici explicate mai sus.

Această abordare permanentă asupra testării bugetului poate fi aplicată și altor forme de marketing plătit, de la Facebook la campaniile de marketing influencer, pentru a decide cât de buget va fi alocat și unde.

Cum să angajați ajutor pentru gestionarea anunțurilor Google

Dacă te simți copleșit, nu ești singur. Mulți antreprenori care nu își pot permite timpul sau banii necesari pentru a învăța și gestiona cu succes propriile lor publicități Google, o pot externaliza agențiilor sau experților specializați în publicitate plătită.

Iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când externalizezi anunțurile Google:

 • Fără contracte pe termen lung: dacă nu merge bine, ar trebui să poți să te retragi când vrei.
 • Proprietatea tuturor conturilor, campaniilor și lucrărilor: totul ar trebui să fie complet transparent și ar trebui să fiți cel care să dețineți contul, chiar dacă nu îl gestionați.
 • Cunoaște-ți administratorul contului: în mod ideal, vrei să cunoști și să ai încredere în persoana care îți administrează contul în fiecare zi, în loc de vânzător sau de directorul general al unei agenții.
 • Aliniați-vă la obiective / așteptări : doriți să înțelegeți ce campanii dorește să deruleze agenția dvs., cum va bugeta, ROAS-ul așteptat și cât timp va dura.
 • Înțelegeți structura taxelor: în general, veți plăti fie o taxă forfetară, fie taxe pe baza unui procent din cheltuielile dvs. publicitare, cu o cerință minimă de cheltuieli. Fiți conștienți de cum se schimbă taxele pe măsură ce cheltuielile se modifică și știți că uneori pot exista taxe suplimentare de configurare. Este un spațiu concurențial, așa că nu strică să-ți acoperi afacerea în fața diferiților furnizori.
 • Luați în considerare furnizori specializați : Deși nu este imposibil ca magazinul de dezvoltare talentat care a proiectat site-ul dvs. să vă poată face bine anunțurile Google, de multe ori plătește să lucrați cu mai mulți experți pentru tipurile de servicii sau campanii pe care le veți derula. Există argumente pro și contra pentru a lucra cu un furnizor care consolidează multe servicii externalizate, așa că ia în considerare cât timp economisești de la administrarea unui furnizor față de expertiza și ROI-ul pe care îl obții în fiecare serviciu individual.

Dacă doriți să angajați ajutor, puteți găsi experți Shopify specializați în publicitate pentru motoarele de căutare special pentru comercianții Shopify.

Gânduri finale

Nu-l acoperim cu zahăr – reușirea cu Google Ads nu este ușoară. Există o mulțime de nuanțe pentru fiecare tip de campanie publicitară, cu și mai multe tipuri de campanii și variații care nu au fost acoperite în mod explicit mai sus, fără să mai vorbim de atribuire, care este un subiect cheie pentru un alt articol.

Însă platforma Google Ads are beneficii pentru orice afacere de comerț electronic care dorește să-și dea seama cum să facă publicitate la baza sa masivă de utilizatori, bazată pe intenția de căutare și pe o varietate de alte opțiuni și destinații de destinație.

Sperăm că acum veți înțelege mai bine ce este posibil pe platforma Google Ads, la ce să vă așteptați de la diferitele tipuri de campanii disponibile și cum pot funcționa împreună cu restul motorului dvs. de marketing.

Indiferent dacă investiți timpul și banii în învățarea modului în care vă puteți derula propriile campanii, sau vă bazați pe serviciile unei agenții sau ale unui expert, cunoașterea platformei și a opțiunilor dvs. este un prim pas excelent în direcția bună.